Bowl of Hygieia

sarif

New member
Bowl of Hygieia

מישהו יודע איך מתרגמים זאת לעברית? ומדוע הסמל כולל גביע ועליו נחש? וממתי התחיל להופיע סמל זה?

Y. Welis

New member
השם לא ידוע לי (נאמר 'הגביע של היגאה')

אבל משמעות הנחש היא שהארס שלו עשוי לרפא וגם לקטול (כיום אחד מסמלי הרוקחות). הסמל החל להופיע ביוון הקלאסית.

Ferma

New member
../images/Emo45.gifלחלוטין,

לא רק רוקחות, אגב, אלא ברפואה בכלל. סמל הנחש בד"כ מופיע כרוך מסביב למטה, שמעתי השערות בדבר מטה מיסטי של אפולון - שהיה, כידוע, אל הרפואה, בין השאר - ואולי יש כאן הדים למיתוס על אפולון ונחש הפיתון מיוון העתיקה. אפשר, כמובן, גם לראות דמיון למטה של הרמס (שהיה סמל האלכימיה, ומכאן גם הקרבה לרוקחות לעיתים). אבל אני נוטה לקבל את הסברה הרווחת שזהו המטה של אסקלפיוס, דמות פחות מוכרת בפנתאון היווני. אבל אם אני לא טועה, לנחש היה סמליות רבה בנושא רפואה עוד במצריים העתיקה, וכמובן יש את הסיפור על משה ונחש הנחושת ביהדות (שוב, שנוצר כדי לרפא מגפה שנשלחה על בני-ישראל כעונש). אז בהחלט יש כאן סמל חוזר
אגב, בסמלים הישנים יותר שמדביקים על שמשת המכונית (כמו ה"טסטים"), סמל הנחש הכרוך מסביב למטה נועד לרופאים. בוודאי עדיין ניתן לראות אותו במכוניות מסוימות בבתי חולים וכו'. סמל דומה, הוא הסמל של ההסתדרות הרפואית של ישראל, אבל הוא מכניס כבר סמלים של המדינה וכיוצ"ב - אם-כי, הוא, בוודאי, יותר נפוץ על שמשת המכונית (אם עדיין משתמשים במדבקות כאלה)
.

Y. Welis

New member
יש בהחלט אפשרות שהסמל בא ממצרים

כמו עוד כמה סמלים ודימויים.

למעלה