Brainiac

chief21

New member
Brainiac

אוקיי אני חדש, ומכיוון שאני רוצה לפוצץ דברים בצורה יחסית "בטוחה", איזה חומר בייתי יתאים לי ביותר כפטיל השאייה? (החבל הזה של התותחים) ואני לומד במגמת כימיה, עם נגישות למעבדות יחסית טובות של רמת מכללה, ככה שגם חומרים קצת יותר מתקדמים נמצאים בהישג יד (אני יודע, הם טיפשים)

אחמס1

New member
הם באמת טיפשים ודוחים

חיכוי גרוע ל-mythbusters עם תוספות מפגרות. בכל מקרה, עוד מעט pelegs יראה את ההודעה שלך ויספר לך דבר או שניים על איך לפוצץ דברים.

Alkhimey

New member
איתי איפושהו סרטון של אחד שבנה

מכונה ליצירת פתילים. העקרון הוא שיש כמה חוטים שבינהם נשפך בהדרגה אבק שריפה. כל החוטים מסתובבים ומתלפפים מסביב ל"עמוד" אבק השרפה. אחר כך המכונה מלפפת עוד חוטים מסביב לפתיל בכוון הנגדי. את כל זה הוא עשה ממוכן. אפשר לטבול סיב סופח מים בתמיסה מרוכזת של חומר שדולק טוב.

pelegs

New member
התשובה הצפויה

הצורה הכי בטוחה "לפוצץ דברים" היא לא לעשות זאת. פירוטכניקה וחומרי נפץ הם דברים מאד מסוכנים. החבר'ה שעובדים מאחורי הקלעים של Brainiac, שהיא אגב תוכנית לא מדעית בעליל, יודעים מה הם עושים. הם לא סתם מערבבים דברים ומצלמים את זה, ובטוח שהם לא תמיד מצליחים בשוט הראשון (וגם, קרוב לוודאי, לפעמים הם נפגעים). כל הנושא הזה הוא לא בדיחה. בנוסף לכל זה, העיסוק בחומרי-נפץ הוא בלתי חוקי בעליל אם אין לך רשיון, וגם אם יש לך - יש חוקים אחרים שמגבילים אותך. עצה שלי - תלמד את הנושא, תקרא כמה שאתה יכול, תבין את הכימיה שמאחורי זה (אפשר אגב להסתפק בלהבין, לא צריך לנסות), ואם אתה בכל זאת מתעקש לסכן את עצמך ואחרים (אני לא יכול למנוע ממך, אבל שלא יגידו שלא אזהרתי) - תתחיל מדברים קטנים ולא מסוכנים, ותראה איך אתה מתמודד עם זה, קודם כל.

Ekrembo

New member
מתכנן להרים את הביצפר באוויר בסוף יוני?../images/Emo3.gif

chief21

New member
*מכחיש*

לא רציני, אני סתם רוצה לירות כדורי טניס עם קצת (קצת!) נוזל מציטים ממרחק בטוח (בטוח!) אני לא מתחיל עם לזרוק מתחות אלקאליות למים, לא יוצר אבק שרפה ע"י ערבוב כספית, זהב השוטים, ועוד איזשהו מלח, לא כלום :( לבנתיים
דר"א, באתי בגלל המדע, נשארתי בגל האנשים. אתם נראים אחלה (נשמעים) ח"ח?

pelegs

New member
אם אתה רוצה לעשות את זה עם חומר נוזלי

או גזי - זה אותו הדבר באספקט הזה - אתה יכול להשתמש במצת (כלומר, החלק שלו שפולט זיק חשמל כשלוחצים עליו, ויכול להיות שיש לו שם עצמאי ופשוט שכחתי אותו).

chief21

New member
אבל...

בשביל זה אני צריך להתקרב. זה לא קרוב מידיי?

pelegs

New member
אתה מתכנן לפנות לצד השני של הקנה, כן?

אז זה לא קרוב מדי. אם אתה מפחד מההדף - אולי תשתמש בהצתה חשמלית מרחוק , נניח תבנה מעגל עם קבל שפורק קשת חשמלית מהירה ורבת עוצמה, ומחובר למפסק במרחק כמה מטרים משם.

milloarnon

New member
אני יודע שזה היה מזמן אבל...

נער למד לפוצץ כימיקלים באינטרנט ואיבד עין

למעלה