BREATHE

שמיקי

New member
BREATHE

אני צריכה קצת עזרה.. יש לי עבודה באנגלית לעשות עבודה על איזשהו שיר ובחרתי ב breathe... אני צריכה רעיונות מכמה אנשים... מה לדעתכם פלויד אומרים בשיר?..מה המשמעות? מה הרעיון? איך שזה מתקשר לדיסק..?.. תודה

sharonikov

New member
breath and

טוב, לפי עניות דעתי.... ברשותך אני אתחיל בקטע הקצר שקודם לשיר, speak to me, שבו יש משהו ראשוני , פעימות הלב המגיחות בשקט, הצרחה- צעקת הלידה, או צרחת השגעון , מהתחלה הברנש הורוד לא חושך מאיתנו את צלילי הכסף, תקתוקי השעון והצחוק המשוגע, כרמז לבאות. לגבי השיר breath המנגינה מתחילה שלווה ורגועה, וכמוה גם הבית הראשון עושה רושם של אופטימי ותמים. הוא קורא להפגנת רגשות ופתיחות. הוא נותן תחושה שאנחנו שולטים בחיינו, והבחירות שלנו והמעשים שלנו הם הם המעצבים של חיינו. - עידן התמימות. אך רוג'ר כהרגלו בקודש, מעיר אותנו ב"בכאפת מציאות" בבית השני עם המשפט run ,rabbit run. (המוסיקה פה לא עוברת שינוי מהותי וחוץ מהקלידים של ריצ'רד רייט במשפט לעיל , שצורחים לרגע, השיר נשאר שליו עד סופו) dig that hole - העבודה האפורה היומיומית , הסיזיפית. the sun- כסמל לשאיפות שלנו , לחלומות שלנו כילדים, לרגשות, כל מה שיפה וצבעוני שנשכח מלבנו. don't sit down... החזרה- גם שסיימנו - שוב העבודה הסיזיפית. רק עבודה, אין זמן לתענוגות. והסיום , ישנה חזרה על משפט בבית הראשון, אבל שוב, ישנו טוויסט, ride the tide - העלייה על הזרם- מסלול החיים המערבי , balanaced on the biggest wave- ההצלחה במושגי המערב, ישנו מעין קרשנדו- עלייה מתגברת במשפט ואז נפילה אירונית לאחר כל הצלחה הזה ה"פרס" הוא להתחרות אל עבר קבר מוקדם. -חוסר המשמעות שבהצלחה הזו. המוות - קץ היסורים. השיר הזה מביע את התסכול הרב שמרגישים הרבה מאוד אנשים בעולמנו. אנשים שכל סדר יומם הינו העבודה , רדיפה אחר הכסף, בכדי להצליח לכלכל את עצמם, ובכלל להצליח מכל המשתמע מכך במושגי העולם המערבי. (דירה, אוטו ופלאפון עם מצלמה) הסחרור הזה, הזרמים הבלתי פוסקים האלה גורמים לנו לשכוח את חלומות הילדות שלנו ולמעשה לוקחים מאיתנו את השליטה על החיים שלנו, ועל סדר העדיפויות שלנו. אנחנו משעובדים לעבודה, ול"מסלול" הקבוע הזה שרוב רובנו חיים בו. בנוסף בשיר, יכולה להיות רמיזה , לחוסר המשמעות בחיים באופן כללי, ולעצם הרעיון שהחיים הינם סבל מתמשך (ללא קשר לתרבות המערבית) i'm not afraid of dieing , any time would , i don't mind why should i'll be afraid of dieing there is no reason for it we all have to go some time הבחורצ'יק שמלמל ברקע, במהלך הדיסק. וכן there is no dark side of the moon really , matter of fact it's all dark הבחורצ'יק שמלמל בסוף הדיסק. שניהם מלמדים שחוסר המשמעות בכלל, ללא קשר לתחלואי החברה, זועק אף הוא מתוך הדיסק הזה. השיר הזה מהווה את פתיחתו של הדיסק (אחד הגדולים אם לא הגדול ביותר) , שמונה ברגישות , רצועה אחר רצועה את תחלואי החברה המערבית , הלחץ להצלחה- מחסור בזמן, הרדיפה אחר הכסף, מלחמות והשגעון שבא בעקבותיהם. (((או בעקבות שימוש יתר ב lsd - בגלל הרצון לברוח- הנושא הזה דורש לפחות שני דפים נוספים ))) הוא כללי יותר ומהווה פרולוג לשאר הדיסק. אני מקווה שזה לא היה פשטני מדי , וזה יעזור אפילו במעט בעבודתך, גם אם לא, ניסיתי :)

holo

New member
וואלה, ניתוח יפה

הנה ניתוחון שלי לשיר. בקטע המעבר שלפני breate אחד המרואניים מדבר על עצבנות היומיומית. האיש אומר: תמיד הייתי עצבני/ כועס, כמו כולנו, זה קשה מאוד להסביר למה את כועס, אפילו מתי שאתה לא כועס. "I've always been mad, I know I've been mad, like the most of us...very hard to explain why you're mad, even if you're not mad..." יחד עם הדיבורים האלה, הרעשים גוברים- צלצולים, צרחות של שיגעון עד שהשיא מגיע ומתחיל ב breath לדעתי זה מעבר פשוט מושלם לשיר ולנושא שלו- אחרי כל הלחץ וההמולה של היומיום שמוזכרים בקטע שלפני, הכל מתפרץ פתאום ב Breath. תנשום, תנשום את האוויר, אל תפחד להיות אכפת מאחרים- אני חושב שהכוונה במשפט הזה זה שאנשים תמיד דואגים רק לעצמם, וכאן הדובר מציע לך להסתכל גם על אחרים. את שתי השורות האחרונות בבית הזה לא כל כך הבנתי אז אני לא מנתח פה. בבית השני ניתנת עצה פילוסופית לחיים: Long you live and high you fly And smiles you'll give and tears you'll cry And all you touch and all you see Is all your life will ever be. ככל שתחיה ותנסה להגיע למה שאתה רוצה, תנסה להמריא ולעוף, וככל שתחייך או תבכה (כלפי הסביבה- ככה אתה משפיע גם על הסביבה שלך וגם על עצמך). בכל מה שתיגע ותראה, אלה למעשה יהיו החיים שלך. הכוונה היא כאן, שכל אדם אחראי על איך החיים שלו יהיו, הוא מעצב אותם על ידי הרצונות של והגשמתם, על ידי תקשורת עם הסביבה. בבית השלישי, אני חושב, כמו שאמר זה מעליי, שבעצם מחזירים אותנו למציאות כאן. יש בבית הזה האנשה- הארנב מסמל את האדם שעובד כל הזמן, במרוצים אינסופיים. Run, rabbit run. Dig that hole, forget the sun, And when at last the work is done Don't sit down it's time to dig another one. תחפור בור ותשכח מהשמש, מהרצונות שלך, אל תלך בעקבות הרצונות. אחרי שתסיים את העבודה תתחיל אחד חדשה ככה במשך כל החיים (או שתצא לפנסיה). כתוב גם- אל תנוח לרגע, הגיע הזמן לחפור אחד חדש. המשפט כתוב בציניות והדובר בעצם רוצה שיקרה ההפך, שאנשים ינסו לשנות משהו, מה שבעצם לא קורה. בבית האחרון יש חזרה בשורה הראשונה, חזרה של השורה בבית השני. אך כאן, יש שינוי בשורה השנייה, שורה יותר מציאותית, כן מחזירים אותנו לחיים האמיתיים ומעירים אותנו מהחלום. נאמר כאן, לא משנה כמה אתה חי וכמה שתנסה לעוף ולהתקדם בחיים, אתה בעצם חייב להיות עם הזרם בחברה האנושית כדי לשרוד. רק אם תהיה עם הזרם ותתנהג כמו כולם, אתה בעצם תקדים את המוות שלך. זאת אומרת, תקבע כבר את הקבר של עצמך. בגלל שהכי כבר כל כך צפוי וידוע מראש בחיים האנושיים אפשר לחזות כבר את המוות. זה הניתוח שלי לשיר, ככה אני רואה את כוונה הדובר פה..

זה ניתוח יפה מאוד

וכך גם הניתוחים האחרים. אם יש מי שרוצים להוסיף עוד, עשו זאת בשרשור, ואני אוסיף את הדברים ל"פרוייקט השירים" שלנו. שם, כמובן, יש כבר כמה ניתוחים של השיר - והאלבום כולו (ב"מאמרים").

sharonikov

New member
תודה

תודה רבה. אך סליחה על הבורות, אך איך מוסיפים הודעה בשרשור? האם הכוונה היא כתגובה על תגובה?

תסתכל ותראה

זה מאוד פשוט... איך שעשית בדיוק! תגובה לגברת הראשונה. ברוך הבא לפורום.

DEclipse

New member
לפי דעתי הלא מלומדת

קצת קשה להתייחס לשיר מבלי להתייחס לקטע שלפני. דפיקות הלב שמעידות על חיים חדשים ועד מהרה מגיע הצחוק המשוגע ומכונות הכסף שמראות איך האדם משתגע לנוכח הכסף, וכמה שהוא רוצה עוד ועוד ועוד עד שמגיעה הצרחה שמסמלת אולי את המוות. ואז השיר breathe פשוט רוצה להגיד שתעצור רגע, תנשום מהאוויר ותסתכל מסביבך ושהחיים זה לא רק כסף אלא כמו שאומרות השורות האחרונות בבית הראשון: smiles you'll give and tears you'll cry and all you touch and all you see is all your life will ever be כלומר, החיים זה בעצם דברים קטנים כמו חיוך או דמעה ולא התחרות להשגת מזומנים. ואז בבית שלאחר מכן ישנה ביקורת על אנשים שלא מפסיקים לעבוד כדי להשיג עוד "תחפור בור, תשכח מהשמש (אולי השמש היא סמל לחיים), וכשהעבודה גמורה אל תשב הגיע הזמן לחפור עוד אחד" ובעצם כל הטירוף הזה להשגה של עוד כסף או רכוש, או מה שזה לא יהיה, זה בעצם יביא עליך מוות מוקדם. ואולי כאן זה מתחבר לקטע שלפני, מישהו נולד (פעימות הלב), עובד ומקבל עוד כסף, מתחיל להשתגע ולהסתנוור ממנו (הצחוק המטורף) ואז המוות (הצרחה). בכל אופן, אני ממש חדש בסצינת הפינק פלויד אז אולי אין לי מושג על מה אני מדבר לעזאזל :) מקווה שעזרתי בכל מקרה

brotos

New member
שיר נפלא ../images/Emo13.gif

הנה משהו שרשמתי עליו באחד ההודעות שלי פה, כשהשוותי בינו לבין פסוקים מהספר התנכ"י קוהלת: תעשה טובה, אל תנסה להבין ת´עולם קוהלת מנסה ללמוד, לחקור, לתת את התשובות לכל שאלות העולם אך מוצא דיכאון: "וְנָתַתִּי אֶת-לִבִּי, לִדְרוֹשׁ וְלָתוּר בַּחָכְמָה, עַל כָּל-אֲשֶׁר נַעֲשָׂה, תַּחַת השמיים" (א,יג)... "רָאִיתִי, אֶת-כָּל-הַמַּעֲשִׂים, שֶׁנַּעֲשׂוּ, תַּחַת הַשָּׁמֶשׁ; וְהִנֵּה הַכֹּל הֶבֶל, וּרְעוּת רוּחַ. טו מְעֻוָּת, לֹא-יוּכַל לִתְקֹן; וְחֶסְרוֹן, לֹא-יוּכַל לְהִמָּנוֹת" (יד-טו). זוהי אחת הטרגדיות הגדולות של זמננו. אותה הבנה שאי-אפשר לתת תשובות רציונאליות על כל השאלות. זהו הפוסט-מודרניזם, שהחליף את המודרניזם הנאור והשכלי. וההבנה הזו היא טרגדיה עצומה עבור קוהלת, הלא הוא שלמה בן דוד- מלך בישראל, שנכנס לדיכאון עמוק. ואז הוא מגלה את התשובה.היא כה פשוטה, ממש מתחת לאפו. פשוט אל תבין: "כִּי בְּרֹב חָכְמָה, רָב-כָּעַס; וְיוֹסִיף דַּעַת, יוֹסִיף מַכְאוֹב" (א,יח). וברגע שאתה משתחרר מכבלי היומרה הזו- להבין את כל העולם בצורת חקירה שכלית ולרדת לסוף דעתו של הבורא, ופשוט מאמץ לך חיים נוחים ופשוטים [כן, בדיוק כמו אחרונת הבהמות- "ומותר אדם מן הבהמה אין" (ג,יט)] אז אתה נהנה יותר. דו לס, ליב לונגר. אין פה עניין פשוט של הנאה, אלא הדרך היחידה של האדם לחיות, בלי להיכנס לדיכאון ללא-מוצא. וכאן נכנסת הצלע השנייה באנאלוגיה: "הצד האפל של הירח"- גם מי שכתב את האלבום הזה- הווה אומר, בעיקר רוג´ר ווטרס- תוך סמיכת ידם של שאר החברים על הטקסטים, שולח אותו מסר: תיגע בעולם, תחווה אותו: "Breathe, breathe in the air Don´t be afraid to care Leave but don´t leave me Look around choose your own ground For long you live and high you fly And smiles you´ll give and tears you´ll cry And all you touch and all you see Is all your life will ever be Run, rabbit run Dig that hole, forget the sun, And when at last the work is done Don´t sit down it´s time to dig another one For long you live and high you fly But only if you ride the tide And balanced on the biggest wave Breathe) You race toward an early grave מצמררות ממש, לדעתי. זוהי תובנה שמגיעה מאדם בסוף שנות ה-20 שלו. תובנה שמגיעה מאחד שמבין שהחיים מתמוססים לו בין האצבעות. שצריך להספיק לחיות. לחיות באמת. ומה קוהלת אומר על זה? אותו דבר, בערך: "אֶת-הַכֹּל עָשָׂה, יָפֶה בְעִתּוֹ; גַּם אֶת-הָעֹלָם, נָתַן בְּלִבָּם- מִבְּלִי אֲשֶׁר לֹא-יִמְצָא הָאָדָם אֶת-הַמַּעֲשֶׂה אֲשֶׁר-עָשָׂה הָאֱלֹהִים, מֵרֹאשׁ וְעַד-סוֹף. יב יָדַעְתִּי, כִּי אֵין טוֹב בָּם- כִּי אִם-לִשְׂמוֹחַ, וְלַעֲשׂוֹת טוֹב בְּחַיָּיו. יג וְגַם כָּל-הָאָדָם שֶׁיֹּאכַל וְשָׁתָה, וְרָאָה טוֹב בְּכָל-עֲמָלוֹ- מַתַּת אֱלֹהִים, הִיא. יד יָדַעְתִּי, כִּי כָּל-אֲשֶׁר יַעֲשֶׂה הָאֱלֹהִים הוּא יִהְיֶה לְעוֹלָם- עָלָיו אֵין לְהוֹסִיף, וּמִמֶּנּוּ אֵין לִגְרֹעַ" (ג,ט).; וכל מילה, בעצם מיותרת. תובנה שכל "מסעודה משדרות" תוכל לשנן לך. נקודות המוצא בשתי היצירות שונות, אך התחושה דומה: העולם הזה גדול עלינו. פשוט יש עולם וזהו. אז תשמח, תחייה את הרגע, תנשום את האוויר, תהנה מהדברים הקטנים בחיים. קוהלת מקשר את הכל לבורא עולם, ווטרס לא מזכיר כלום, אולי כי הוא לא מאמין שזה כל-כך קשור אליו. בכל אופן, הסיפור דומה בשני היצירות. טיעון פוסט-מודרני קלאסי, בלי שמץ של התנצלות.

למעלה