Bridgewater VS Westfield NJ

Rebecca110

New member
Bridgewater VS Westfield NJ

אז לצערי לעבור לניו יורק לא ראלי ובתחילת שנה הבאה נעבור לאחד המקומות האלו ככל הנראה(בעלי יעבוד בBridgewater )

מישהו מכיר וגר שם? יש שם אוכלוסייה יהודית משמעותית? איך הJCC בשני המקומות האלו? (יש לי ילדים בני 2 ו4), האם הגיוני בכלל שיהיה להם מקום באמצע השנה שם? (נעבור או בסוף ינואר או שנחכה לאביב ונעבור בפסח) מה קורה אחרי הגן, האם יש שם בית ספר יהודי או שהולכים ליסודי ציבורי?

כמו כן, אנחנו מתכננים לקנות שם דירה, אשמח לשמוע מכם טיפים ועיצות האיזורים האלו מלאים בבתים ולא בא לנו תחזוקת בית, מחפשים יותר דירה או מקום סגור כזה של compound של משפחות שהתחזוקה לא תיפול עלינו...יש למישהו מתווך מומלץ לאיזורים אלו?

בקיצור אשמח לכל פרט של מידע אם יש למישהו...

לצערי אני לא מכירה ולא יכולה לעזור עם אינפורמציה

לגבי המיקום, אבל רק לגבי קנית דירה, לא הייתי קונה דירה בשנה הראשונה. לדעתי שווה לשכור דירה לשנה הראשונה, לדעת שזה מה שאתם רוצים, להכיר את האזורים השונים יותר מקרוב, להבין את הצרכים שלכם, שיכולים להשתנות כאשר עוברים למקום/מדינה שונה, ורק אז לקנות דירה.

המון המון בהצלחה, ואני מקוה שיש פה אנשים שמכירים ויוכלו לעזור

carlimi

New member
מסכימה לגמרי עם נירית

בקשר לקניית דירה.
חוץ מהעובדה שאתם לא מכירים את האיזור כלל, אתם גם לא מכירים את שוק הנדל"ן בארה"ב, שעובד אחרת ושונה מזה הישראלי.
אני בטוחה שיש מלא קומפלקסים של דירות באיזורים האלה שאתם מתכננים לעבור אליהם, תשכרו דירה ותבחנו את האופציות מחדש אחרי שנה.

Et tu Brute

New member
מסכימה לגמרי עם המגיבות מעליי

ממש - אבל ממש - לא הייתי קונה נכס בשלב הזה.

placid1

New member
בברידג'ווטר יש מול נחמד, מעבר לזה

לא חושבת שיש שם משהו מעבר לפרבר מגורים, אין לי מושג לגבי יהודים.

ווסטפילד היא עיירה חביבה עם מיין סטריט נחמד מאד ובסהכ העיירה מאד מטופחת וגם לא ממש זולה. אלא אם גרים במרכז שלה, וזה לא אזור מומלץ במיוחד למגורים, אי אפשר להסתדר שם בלי רכב כי התחבורה הציבורית כמעט בלתי קיימת. יש לנו חברים טובים שחיים שם, שניהם עובדים במנהטן, והם מרוצים בסהכ. יש שם קהילה יהודית גדולה, אבל כמו שציינתי, צריך כסף כדי להרגיש שם בנח ולהשתלב, ממה שראיתי ושמעתי.

לשאלתך השניה, בשרשור השני, אני הייתי מעדיפה לגור במנהטן, עם או בלי ילדים, הפרברים לא עושיםלי טוב והייתי נמקה בהם. אבל!, לגור במנהטן צריך עם משכורת ועבודה במנהטן, לדעתי, כי החיים יקרים מאד ולא נראה לי שמשכורת של ניו ג'רסי תאפשר לכם חיים נוחים (במיוחד שמדובר במשכורת אחת, אם הבנתי נכון).

בהיילנד פארק ליד ניו ברנזוויק בניו ג'רסי יש המון יהודים וזה קרוב יחסית לברידג'ווטר, אבל שוב, זה רחוק מלהיות מנהטן או עיר תוססת.....

בהצלחה!

Rebecca110

New member
תודה לכן

placid1 צודקת לגביי ההנמקות בפרבר
אבל לצערי גם לגביי איכות החיים בגלל יוקר המחייה...

כרגע הילדים בגן אז נראה לי שנשלח לJCC ולכן נרצה לגור בברידג'ווטר או בווסטפילד כי שם יש JCC.
יש לך מושג מה נחשב לחינוך הציבורי הטוב ביותר(לעתיד הקרוב כשנצטרך) מבין ברידג'ווטר, ווסטפילד והיילנד פארק?

placid1

New member
לא יודעת לגבי איכות החינוך, אבל מבין

שלושת המקומות, ווסטפילד הכי אטרקטיבית בעיני. באמת עיירה מתוקה (אבל יקרה יחסית, לפי הידוע לי).

למעלה