bringing up interface eth0.. FAILED

Outlawz

New member
bringing up interface eth0.. FAILED

שהלינוקס רדהט 7.2 עולה הוא עושה סריקה כזאת והכל הוא כותב לי OK אבל הוא נותן לי את השורה הזאת: bringing up interface eth0 Determinging ip information for eth0... FAILED מה זה ומה עושים? נ.ב - אמרו לי זה בקשר לכרטיס רשת הכרטיס רשת שלי זה מה שקיבלתי עם המודם אלקטל של ADSL על הדיסקט של ההתקנה... שהתקנתי על הוינדוס כתוב: CNet pr0200 pci ethernet adapter lan driver מה עושים ?

אכן מדובר בכרטיס הרשת ..

יש כמה אופציות : האחת שהוא מוגדר לקבלת ip מ dhcp - מן הסתם אין לך כזה בבית .. השניה שקיימת סתירה כל שהיא בהגדרות .. אם תרצה אתה יכול לנסות לשלוח לכאן את הקובץ /etc/sysconfig/network-scripts/ifcfg-eth0 .. וננסה לראות מה קורה בו..

mavor

New member
הגדרות

פשות הכרטיס לא מוגדר תריץ NETCONF בתור ROOT ותגדיר אותו כ 10.200.1.1 וNETMASK 255.0.0.0 נדב

נדב..

למה לעבוד עם class A ? אתה בכיף יכול לחתוך אותו ל class יותר קטן .. פשוט מאד אם "תפספס" משהו בהגדרת האבטחה שלך (אם קיימות או אם תרצה לקיים כאלו בעתיד) אז כרגע יש לך מעל 16 מליון "שכנים ברשת" אם תצמצם את ה class כמות השכנים הללו תקטן והסיכוי שאם יש לך חור אבטחה כל שהוא שיוכל להיפרץ ע"י כמות שכנים קטנה יותר הינו כמובן קטן יותר ..

Outlawz

New member
אממ....

יש דבר כזה בלינוקס משהו... PPP NETWORK STATUS לא זוכר בדיוק איך קוראים לזה... זה מראה על ה ppp \ eth0 \ ועל עוד משהו... שלושה דברים עכשיו יש לידם עיגול קטן ירוק אם זה ירוק בהיר זה במצב פעיל אם זה ירוק כהה זה מצב כבוי.. עכשיו שמפעילים את זה ישר בהעלה של הלינוקס ה eth0 מצב כבוי אני מריץ את הפקודה ifconfig eth0 10.200.1.1 ועושה ping 10.0.0.138 זה ניהיה במצב פעיל ומחזיר לי פינגים.. אם אני עושה ישר העלת הלינוקס רק ping 10.0.0.138 זה אומר שהוא לא מקבל תשובה או לא יודע לאן לפנות... לא יודע בדיוק מה הוא אומר בקיצר הוא לא מקבל תשובה.. כאילו ה ifconfig מחזיר אותו לחיים :) מפעיל אותו אבל זה רק עד הריסט.. כי זה שוב מופיע ההודעה הזאת ושוב אחרי שהלינוקס עולה מחדש ה eth0 במצב כבוי אני יודע שקצת קשה להבין מה אני כותב... אבל מי שהבין ויודע מה לעשות תעזורו לייי..... :(( נ.ב - לא הבנתי בדיוק מה רצית שאני ישלח לך.. איזה קובץ רועי.

mavor

New member
הגדרות

הבעיה הוא שאתה מגדיר כול פעם את הכרטיס במצב זמני ולא קבוע אל מנת לקבע את ההגדרות של הכרטיס תלך ל /etc/sysconfig/network-scripts שם יש קובץ בשם ifcfg-eth0 אתה צריך להחליף אותו בקובץ המצורף (תשנה את הסיומת לקלום במקום DOC)

Outlawz

New member
מה בדיוק ההגדרות האלה אומרות?

למשל שהייתי נכנס ללינוקס והייתי עושה ifconfig eth0 10.200.1.1 ping 10.0.0.138 אז הכרטיס "התעורר" אז עם הקובץ נשתת זה אמור לעשות שהוא יתעורר ישר עם הלינוקס ושלא צריך לעשות את שתי הפקודות האלה שכתבתי למעלה... ( הפקודות הנ"ל :) )

mavor

New member
עובדות החיים

הכרטיס מיועד לעבוד אם ADSL למרות שאפשר לשנות את ה NETMASK ל CLAS C צריך גם לשנות את ההגדרות הפנמיות של המודם בהתאם דבר שהוא די מורקב וחסר תועלת נדב

Outlawz

New member
אם כתבת את הקובץ בתוכנה וורד...

תדע לך דבר אחד מה שאתה כותב בתוכנה וורד לא יהיה מה שכתוב בקובץ למשל תנסה לשנות לסיומת Txt ותראה איך זה כתוב זה יהיה מבולבל או שזה יהיה בשורה אחת דחוס הכל אם אתה רוצה לעשות קובץ ללינוקס אתה צריך לכתוב אותו בלינוקס בשביל שיהיה בדיוק כתוב אותו דבר.. אולי פשוט שלח לי קובץ TXT עם כל השורות אני יעשה קובץ כזה בpico בלינוקס ויחליף את הקובץ הקיים בתודה רועי. נ.ב אני לא יכול לראות מה כתבת בוורד כי אין לי וורד :)

Rul3R

New member
הוא לא כתב את זה בוורד

זה בסיומת DOC בגלל שזה מה שהשרת של תפוז מרשה להעלות לפה. הוא אמר לך להוריד את הקובץ ולמחוק את הסיומת, זאת אומרת להשאיר רק את השם של הקובץ בלי ה DOC. ולהחליף את הקובץ הזה בקובץ שקיים אצלך במיקום שהוא אמר.

Outlawz

New member
עובד ולא עובד... תקרא

אז ככה... בסריקה של הלינוקס בהתחלה הוא לא כותב כלום FAILED אז זה הצליח.. אבללללללל!! שאני מסתקל ב Network Monitor ה eth0 נעלם! לא מופיע שם יותר למה ? וחוץ בדרך כלל הייתי עושה ifconfig eth0 10.200.1.1 - וזה היה מפעיל אותו ואז הייתי עושה ping 10.0.0.138 - ואז זה היה מגיב עכשיו אני מפחד לעשות ifconfig... בשביל שאני לא ישנה מה שעשית ואני עושה רק ping 10.0.0.138.. - זה לא מגיב :( מה עושים ? נ.ב פתחתי את שתי הקבצים.. זה שאתה עשית וזה שכבר היה.. והסתקלתי מה ההבדלים למשל בשורה הראשונה .. אצלי היה רשום name : eth0 ואתה רשמת name : eth1 זה לא ישנה משהו ?! בתודה רועי

mavor

New member
לשנות

אתה צריך לשנות את שם הקובץ ל ETH0 במקום הקובץ הקים נדב

Outlawz

New member
כאילו דהההההההה :)

אני יודע זה מה שעשיתי שיניתי לו את השם והחלפתי בקובץ הקיים אבל בכל זאת אמרתי לך מה קורה זה לא ממש מגיב..

mavor

New member
עוד משהוא

תשנה את השורה DEVICE=eth1 ל DEVICE=eth0 אם זה עדין לא עובד אני מציע שתגיע למיפגש היום ושם יעזרו לך נדב

Outlawz

New member
מה בעצם התפקיד של קובץ ההגדרות הזה

למשל שהייתי נכנס ללינוקס והייתי עושה ifconfig eth0 10.200.1.1 ping 10.0.0.138 אז הכרטיס "התעורר" אז עם הקובץ נשתת זה אמור לעשות שהוא יתעורר ישר עם הלינוקס ושלא צריך לעשות את שתי הפקודות האלה שכתבתי למעלה... ( הפקודות הנ"ל :) )

למעלה