Burst/Interval Training - האם זה נכון?

Burst/Interval Training - האם זה נכון?

ראיתי כמה דברים באינטרנט על סוג האימון הזה, רציתי לשאול אתכם אם הדברים שנאמרים שם באמת נכונים. בעיקר פה, ממש מוסברת התיאוריה עם ביסוסים מדעיים וכו'. השאלה מה שהוא מתבסס עליו נכון ובאמת קורה בגוף. תיכננתי להתחיל להירשם לשיעורים של פעילויות אירוביות, ואחרי שראיתי את זה קצת התערער לי הביטחון בזה וחשבתי שאולי אני יכולה לעשות את סוג האימון הזה אם הוא יעיל יותר, ממש בבית. המטרה שלי היא להיכנס לכושר, להוריד אחוזי שומן בגוף ובעיקר להתחטב. צירפתי עוד כמה סרטונים שמדברים על אותו דבר למרות שאני מאמינה שהבנתם את הרעיון ושאתם כבר מכירים את זה... תודה :)

../images/Emo208.gif נורמלית

יו זה שההודעה נשלחת עם אנטר בהודעה מהירה ממש מעצבן.. סליחה על ההצפה יש מצב לקבל תשובה?

אוקיי, הסבר כאן../images/Emo27.gif

המרצה שם מסביר שהאנרגיה שמשתמשים בה במהלך האימון, משתמשים באנרגיה ההפוכה בזמן מנוחה. והוא מדבר על 2 מקורות אנרגיה- סוכר ושומן. הם אומרים שבאימון אירובי ממושך שורפים שומנים, ואז במשך הזמן שלא עושים פעילות (זמן מנוחה) שורפים סוכרים שהמקור שלהם בשרירים ובעצם הורסים את השריר שנבנה, חילוף החומרים מואט והשומן נשאר. ובאימון ספרינטים מעלים את הדופק למקסימום שלו ועושים את המאמץ הכי גדול למשך קצת זמן, וככה הגוף שורף סוכרים ובמשך כל הזמן המנוחה (48 שעות) הגוף שורף שומנים. האימון הולך ככה- עושים 3-4 סטים של- 30-60 שניות ספרינט (80%-90% מהמקסימום מאמץ של הלב) ומנוחה של 2-4 דקות. כל זה לוקח 10 דקות עד רבע שעה. זה יכול להיות ריצה בהליכון, ריצה בחוץ, במדרגות, אלפטיקל, ספינינג וכו'. הוא ממליץ על 4 סטים כשהראשון הוא ב-60-70% מאמץ (מעין חימום) וה-3 האחרים לתת 80-90%. הכל נשמע מאוד משכנע וטוב ויפה אבל רציתי לדעת האם הבסיס, העובדות הפיזיולוגיות שהוא מתבסס עליהן הן נכונות. בשביל המטרה שכתבתי שאני רוצה להשיג- להתחטב ולהיכנס לכושר, מה בעצם עדיף לעשות?

למעלה