לאחר הפשרה הם יהיו רכים וטובים רק ליישומים מיוחדים. משמרים לאחר שטיפה וייבוש בשקיות סגורות רצוי שקיות וואקום. לשימור לזמן ארוך יש לשמר בסירופ סוכר בריכוז 30%-40% אם בשימור חם בטבילה קצרה בסירופ חם או שימור "קר" ביציקת הסירופ על הפירות בצנצנות. אורך חיי המדף בשימור בסירופ תלוי בהרבה גורמים ולא ניתן לציין זאת בוודאות.
המטרה שלי במקרה זה היא שימוש לאפייית עוגות בעיקר, ותבשילי עוף עם פירות יבשים מפעם לפעם האם לדעתך ניתן לשמרם גם בצנצנת זכוכית אטומה ? או רק בשקיות ואקום כפי שציינת ?
להקפאה מניחים את הפירות על מגש בשכבה אחת ומכניסים למקפיא, מוציאים ומעבירים לשקיות וואקום או זיפ ומחזירים למקפיא בשכיבה, כך זה חוסך מקום. אפשר גם בצנצנות אבל לא מומלץ אבל אפשר בהחלט גם בקופסאות מסוג LOCK&LOCK או דומה.