ca-125

בלגן2

New member
את זה אני כבר יודעת../images/Emo6.gif

השאלה אם זאת בדיקה חד פעמית שקובעת שיש לי אנדו, או שהיא אומרת שכרגע האנדו משתולל??? הצלחתי להסביר את עצמי?

הבדיקה מאתרת רמת חלבון בדם

נעשית כמרקר גם במקרים של ממאירות. הנורמה היא 35 - מעבר לזה מראה על אנדו' פעיל- מוזר כי את על דקא, תמיד מומלץ לשלול גם דברים אחרים ממאירים - לא רוצה להלחיץ אבל חשוב חשוב חשוב לדעת שרמה גבוהה של החלבון לעיתים מעידה על סרטן בשחלות. ושוב- אני לא רוצה להכניס ללחץ - אבל חושבת שכולן חייבות לדעת.

בלגן2

New member
אני לא על דקא

סיימתי לפני 3 חודשים עם הדקא. אז עכשיו התוצאה הגיונית???

עוד משהו שצריך לקחת בחשבון

זה, מתי עשית את הבדיקה? בזמן מחזור הערכים הרבה יותר גבוהים. אני למשל עשיתי בדיקה ממש יום יומיים לאחר סיום המחזור ועוד לפני שגילתי את המחלה והתוצאה היתה 500! הרופא שלי ממש נבהל ושלח אותי לבדיקה נוספת שבועיים מאוחר יותר , שוב עשיתי והפעם והתוצאה היתה "רק" 135.

רגע

אני יודעת שזה גבוה בזמן מחזור אז מהו היום המומלץ לביצוע הבדיקה? (כי לי המליצו לחזור על הבדיקה בעוד חודש- עשיתי אותה ביום השביעי למחזור, ומחר אני הולכת לעשות בדיקת דם למשהו אחר, וזה יוצא יום 17. כדאי? או לחכות לסוף החודש?)

ממירוע

New member
הי דאראמסלה, אם אני זוכרת נכון

הרופא בזמנו אמר לי שכדאי לעשות לקראת היום ה-20. אז נראה לי שזה בסדר יום 17

ממירוע

New member
ועוד אינפורמציה

העתקתי את זה מאתר אינפומד. כפי שתראי, יש הרבה אפשרויות אחרות שבהן הסמן גבוה מלבד אנדומטריוזיס. בנשים בגיל הפוריות ערך הבדיקה כסמן לסרטן מוגבל, כיוון שקיימים מצבים שפירים רבים בהם CA 125 יהיה גבוה: בזמן הביוץ, דלקת באגן, אנדומטריוזיס, בשליש הראשון להריון, ובכל מקרה של דלקת בחלל הבטן והאגן, כגון דלקת בלבלב, מחלת כבד ועוד. לכן במקרה שהתוצאה יצאה חיובית, הדבר לא בהכרח מעיד על סרטן, ויש לבצע במקביל בדיקת רופא נשים ואולטרסאונד אגן. ב 1%-2% מנשים בריאות לחלוטין יהיו רמות גבוהות של .125 CA

אני ערה לזה

לכן שאלתי שימי לב: CA125 עולה במחזור(ימים ראשונים של החודש|) ובביוץ (בערך יום 14) אז אם ניקח רווח בטחון של 3 ימים, ההגיון שלי אומר ככה: לא ב8 הימים הראשונים (מחזור פלוס 3) לא בימים 11-17 (ביוץ), בעצם לא עד סוף החודש (כי אולי נקלטת להריון לאחר הביוץ- ואת זה יודעים בדיעבד) נשאר: (בהנחה שאין הבעיות האחרות) ימים 9, 10 למחזור או ימים 20 ואילך (ובחודש הבא תדעי אם את בהריון)

ואני עדיין חושבת

שבמקרה שלי זה היה MALPRACTICE שלא עשו כלום (לא בדיקה וגינלית, לא US ע"י רופא) פשוט הניחו שאני ב 1-2% של הנשים שאין להן כלום מלבד מרקר, וזה כשיש לי סימנים קליניים. (בינתיים קבעתי תור לסוריאנו ונראה מה הלאה)

ממירוע

New member
העניין הוא שחוץ מלפרוסקופיה, אף

בדיקה אחרת לא יכולה להוכיח שאכן מדובר באנדו או לשלול אנדו - אולטראסואנד יכול לא למצוא כלום - אם אין לך אנדומטריומה (ציסטה בשחלה של אנדו') לא יראו כלום בא"ס וגם כשרואים (כמו במקרה שלי) לא יכולים לדעת בוודאות שבזה מדובר אלא רק לעשות ניחוש מושכל. לעשות לפרוסקופיה רק בשביל להיות בטוחים זה בעייתי. אם אין כאבים ולאור העובדה שאין כיום באמת פתרון לאנדו' אין סיבה לעשות ניתוחים סתם בשביל האבחון. ולבואינג - מצטערת על ההעתקה, נלקח בחשבון לפעמים הבאות

נא לא להעתיק חומר מאתרים ../images/Emo18.gif

ניתן לצרף קישור לאתר הרצוי אבל אסור להעתיק עפ"י חוק. ההודעה הנוכחית לא תימחק אבל בעתיד הודעות עם אינפורמציה מועתקת מאתרים אחרים, ימחקו לאלתר. שימו לב בבקשה.

שאלונת.. אני לא עשיתי את בדיקת הדם

הזו... האם בדיקת הדם הינה, רק כדי לבדוק אם קיים אנדו? או צריכה למשהו אחר גם? סוג של מעקב למשל? ואם כן? מעקב למה?

למעלה