ca ira כתבה בהארץ

נצל"ש.. אם כבר ווטרס..

בדיוק לפני שעה סיימתי לראות את "מופע החומה" של רוג'ר שהיה בברלין 1990 בוידאו. למי שלא ראה, כדאי מאוד לראות, זה היה אחד הדברים הכי יפים שראיתי בחיים. המופע רוק הכי גדול ומושקע שראיתי בחיים שלי! אני לא רוצה לפרט כי מי שלא ראה חייב לראות את זה פשוט.(אני בטוחה שחלקכם ראיתי כי דבר כזה אסור לפספס). אז זהו, לילה טוב, הולך להיות לי בהחלט לילה טוב אחרי דבר כזה מדהים!

סלע 1

New member
על פי ההסבר באתר של ווטרס

המשמעות של הביטוי היא יותר בסגנון של "יהיה בסדר". המילה Ira בצרפתית משמעותה באמת "יילך", אבל זה ביטוי שאין לו הרבה קשר להליכה. ולהלן ההסבר המלא: Ça Ira translates roughly from French to English, as, we'll make it. Serge-Étienne Parent, emailed RWO and explained the term Ca Ira, does not literally mean "We'll make it," but "It's going to be fine." It comes from a doctors' question : "Is it going good in your colon?" (French : est-ce que ça va dans votre colon?) And it became simply "Is it going good?" (French : Ça va bien?) Or, "Is it going?" French : ça va?) Finally, it became a popular expression to ask if life is going good. Then, transpose "ça va" in a simple future form and it becomes "Ça ira," which means that life is going to be fine.It seems Roger's use of the term 'Ca Ira is based on a French revolutionary song that became popular after the fall of the Bastille during the Revolution in 1789. The tune was taken from "Le carillon national". The opening words mean, "It will be alright."

סלע 1

New member
בבקשה

לא תרגום מילה במילה, אבל בגדול: הביטוי "סה אירה" בצרפתית, משמעותו "אנחנו נצליח" או "יהיה טוב". מקור הביטוי בשאלה שרופאים היו נוהגים לשאול את הפציינטים שלהם: הכל הולך בסדר במעיים שלך? (בצרפתית: est-ce que ça va dans votre colon?) שהפך לשאלה "הכל הולך בסדר" או בגירסה המקוצרת יותר, שמוכרת גם בעברית "איך הולך"? (בצרפתית: Ca va?), שדומה במשמעותו לביטוי המקביל בעברית. כאשר מעבירים את הביטוי לזמן עתיד, מתקבל "Ca Ira", שמשמעותו המילולית היא "יילך" אבל הכוונה בזה היא במשמעות של "הכל יהיה בסדר". רוג'ר ווטרס לקח את השם משיר מתקופת המהפיכה הצרפתית שהפך פופולארי לאחר נפילת הבסטיליה, הפותח במילים אלו.

תודה! ../images/Emo140.gif

אגב, האתר ממנו לקחת את הקטע אינו האתר הרשמי של ווטרס, אלא אתר של אוהד אחד.

למעלה