call for papers

ranlevy

New member
call for papers

היום בתכנית bon appetit bien sur של רובושון, התארח השף Daniel Gauthier והכין מנה של דג (שאני לא יודע איך קוראים לו בעברית) בחרדל. ואריאציה על מנה קלאסית (דג בסגנון Berci). את המתכון המקורי בצרפתית אפשר למצוא בקישור הזה. בתרגום חופשי זה הולך ככה: 2 נתחי דג rascasse ללא העור (כל אחד במשקל 150 גרם) 1 עגבניה גדולה 1 כף של אשלוטים קצוצים דק דק 1 כף חרדל 2 כפות פירורי לחם 100 גרם חמאה 2 כפות שמנת מתוקה 1 כוס של יין לבן יבש (הם משתמשים בכוסות יין רגילות של כ-100 סמ"ק) מלח ופלפל טחון טרי מחממים תנור ל-200 מעלות. מורחים סיר רחב בחמאה בעזרת מברשת, זורים מעל אשלוטים קצוצים. את העגבניה קולפים ופורסים לפרוסות דקיקות. ממליחים ומפלפלים את נתחי הדג משני הצדדים. מורחים על צד אחד חרדל בעזרת מברשת, ומסדרים מעל את פרוסות העגבניה כך שיכסו את הנתח לחלוטין. זורים על העגבניות פירורי לחם, ומניחים 3 קוביות חמאה. מעבירים את הנתחים לסיר, יוצקים סביבם כוס יין, ומעבירים לתנור לכ-8 דקות. כשהדגים מוכנים מעבירים את נוזלי הבישול עם האשלוטים לסיר קטן. את סיר הדגים מכסים בינתיים כדי לשמור אותם חמים. מביאים את הנוזלים שבסיר הקטן לרתיחה, מוסיפים 2 כפות שמנת וחצי כפית חרדל. מערבבים היטב, מנמיכים את האש ומוסיפים אט אט 50 גרם חמאה קרה מאוד, בחתיכות קטנות. מסירים מהלהבה, ממליחים ומפלפלים. יוצקים את הרוטב סביב נתחי הדג ומגישים עם תפוחי אדמה מבושלים, אורז, תרד או פטריות מוקפצות. עד כאן המתכון. צפיתי בתוכנית, וכמו ילד טוב ירדתי לחנות למטה, קניתי דג, והכנתי את המנה כמעט כלשונה (השתמשתי בנתח של קוד להכנת המנה ולא ב-rascasse שאותו אני פחות אוהב). יצא מאוד נחמד, אבל אחרי שהכנתי בדיוק לפי המתכון, וטעמתי, הרגשתי שזה צריך שיפור. יש לי תחושה שהשף שינה את המתכון האמיתי שלו, ככה שבתוכנית תוצג "מנה קלה לעקרות הבית" (זהו אגב קהל היעד של התוכנית), ולא מה שהוא באמת היה מכין אם הוא היה אצלו במטבח. אז התחלתי לחשוב איך הייתי משנה מעט את מה שהוצג בתכנית. בלי לשנות את אופי המנה כמובן - זו עדיין חייבת להיות אותה ואריאציה על דג בסגנון BERCY, עם חרדל ובאותה טכניקת הכנה. אבל משופר. והשאלה (הפתוחה בינתיים למרות תחילת המחשבות שלי) היא - איך הייתם משנים אתם את המנה ככה שהיא תצא אותה מנה, אבל משודרגת? -- רן.

kaya11

New member
לי נראה

שחסר במתכון הזה עשבי תיבול... טימין או מיורם... משהו שיקפיץ קצת את הטעם...

אולי להוסיף צלפים לרוטב בשלב הצמצום

אתה יכול קצת לתאר מה הטעם של הדג המקורי? זה יכול לעזור לקבל רעיונות לשדרוג.

נדמה לי שהחלפת הדג היתה שינוי מהותי

במתכון. הרסקס הרבה יותר עז-טעם יחסית לקוד, ואני מניח שמכאן נובע השימוש במרכיבי הטעם האחרים (חרדל, עגבניה, שאלוט, יין). מאחר ואתה מכין את המנה עם קוד, אולי יש מקום לעדן את המרכיבים האחרים - למשל חרדל עדין ובכמות קטנה יותר, יין עדין ובכמות קטנה יותר, עגבניה שבושלה מראש או מרוסקת וכד'.

ranlevy

New member
תודה רבה לכל מי שהשתתף וענה

אני בהחלט מסכים שתיבול בקצת קורנית לא מזיק (האמת היא שהכנסתי אותו עוד בפעם הראשונה, ושכחתי להגיד). צלפים לא מסתדר לי כל כך.. זה לוקח את המנה למקומות אחרים ולא שומר על האופי שלה. לפחות לדעתי האישית. החלפת הדג אולי היתה מהותית, אבל למנה היה טעם דגי מודגש בכל זאת (הבישול ביין על מצע של אשלוטים מביא את הנוזל במחבת לכמעט ציר דגים, וזה בעצם הבסיס לרוטב). הכיוון שאני חשבתי עליו דומה לכיוון של השף הלבוש: קודם כל, להעביר את העגבניות טיפול מקדים בנוסף לקילוף. ובראש וראשונה - העפת הגרעינים ושימוש בבשר העגבניה בלבד. זה כבר יעדן את הטעמים, ולא תהיה תחרות בין חמיצות העגבניה לחמצמצות של היין. הנסיון הבא שאערוך (אחרי שחנות הדגים תיפתח שוב בתום הוואקאנס) ייעשה עם עגבניות קונפי במקום עגבניה טרייה. נראה לי שהשילוב הזה יתאים יותר. אם יש עניין - אחזור ואדווח על התוצאה. -- רן.

pickit

New member
הייתי

מוסיפה ענף רוזמרין או טימין (מוציאה את הענפים בגמר הישול. ולא משתמשת בכלל בעגבניה
)

ranlevy

New member
בלי העגבניה אי אפשר...

זה שינוי מהותי במתכון... -- רן.

למעלה