CAPE ותחזית 2014

graves

New member
CAPE ותחזית 2014

בזמנו היה לנו שירשור ארוך על תמחור שגלש גם לדיבור על CAPE. אני מוצא שיטות לתמחור ארוך טווח מאוד מעניינות אז חשבתי קצת לשתף - סוג של תחזית לשנת 2014.
קודם כל - אני מצרף תמונה של איך ביצעו השווקים עם ה-CAPE הגבוה ביותר בשנת 2013 ואיך ביצעו השווקים עם ה-CAPE הנמוך -
דווקא מעניין שסה"כ תיק לונג שורט היה מראה ביצועים מאוד טובים.
תיק עם המדינות הזולות ביותר (CAPE נמוך) היה נותן תשואה של 20%~ בשנת 2013. תיק עם המדינות היקרות ביותר הינה נותן תשואה שלילית של 5 עד 18%.

מעניין שיש 2 יוצאים דופן: רוסיה- מדינה זולה שנשארה זולה וארה"ב - מדינה יקרה שהמשיכה לעלות, כפי שכולנו יודעים ודיברנו על כך

בעיקרון אני מסכים עם הרעיו של CAPE, הוא אולי גס ולא מדוייק - אבל דרך מעניינת לתמחור למי שמתעניין באלוקצית נכסים בלבד ולא עסוק בלבחור מניות\לסחור.

בהודעה הבאה אני מצרף תחזית לשנת 2014, תחזיקו חזק :)

למי שמצטרף זה עתה: CAPE הינו מדד שנוצר על ידי שילר ובעצם מנסה למצע מחזורים עסקיים. הביצוע הינו פשוט: יחס של רווח למחיר המניה, רק שהרווח הינו ממוצע 10 שנים מתואם לאינפלציה.
CAPE גבוה שווה ל-PE גבוה ואומר שהמדינה יקרה.
CAPE נמוך שווה ל-PE נמוך ואומר שהמדינה זולה.

הדיון אז:
http://www.tapuz.co.il/forums2008/viewmsg.aspx?forumid=793&messageid=172486443

graves

New member
תחזית 2014:

אני מצרף רשימה של מדינות עם ה-CAPE הנוכחי שלהם. לידו יש גם את ערך המינימום ואת ערך המקסימום והחציון, כדי שתוכלו להעריך כמה עמוק השינוי.
(דבר שהפתיע אותי: ישראל ממש קרובה להיות הכי זולה שאיי פעם הייתה - או שיש להם בעיה במדידה או שהחברות פה ממש ממש ממש ממש ממש ממש רווחיות. משהו מוזר.)
או שהם עושים חישוב על כל השוק ואז זה מעניין מדד תל אביב 25 התנתק בכלל מהשוק...

בכל מקרה מעניין: יוון, רוסיה, אירלנד ארגנטינה ואיטליה הכי זולות. עוד ב-10 - השכנות ירדן ולבנון אבל גם מדינה אירופאית - אוסטריה. דווקא היא נראת מעניינת במיוחד, לא?
אנחנו מקום 18.

ביקרות ביותר ניתן לראות את סרילנקה (ניחא) ו-תופים....... ארה"ב!
עוד בעשיריה - דנמרק, יפן קולומביה פיליפינים, מלזיה וכו'.

התחזית:
תיק לונג שורט - לונג 5 המדינות הזולות ושורט 5 המדינות היקרות (אחרי סרילנקה).

אני מצרף אקסל שמתעדכן אוטומטי כדי שיהיה אפשר לעקוב אחרי התיק. סתם בשביל הכיף....
מחיר הפתיחה הינו הסגירה של 2013 - כל פוזיציה הינה כ-10 א' דולר (בלונג או בשורט). שימו לב ש-EDEN לא מתעדכנת אוטומטית - גוגל מייבא מניה אחרת אז אעדכן את זה ידנית...

https://docs.google.com/spreadsheet/ccc?key=0Ai4qUQ4Q2P6TdHViaW84Z1UxT1pEXy12X1JueVhoZUE#gid=0

יאללה - שנת 2014 טובה לכולם!

mnakash

New member
יפה, מאיפה הנתונים?

די קשה למצוא שילר מעודכן על מדינות העולם

mnakash

New member
מכפיל שוק ל gdp במדינות נבחרות

http://www.gurufocus.com/global-market-valuation.php
מידע משלים למכפיל שילר. מעניינות יותר מדינות שלפי שני הפרמטרים נמצאות באותו קצה. נניח סין בקצה הנמוך של טווח התימחור שלה לפי שילר וגם gdp. ארה״ב כנ״ל בכיוון ההפוך.
הייתי מצפה לקורלציה אבל יש שונות.

graves

New member
תודה

הנתונים הם מהשירות של Mabane - Idea farm.
הדף שצירפת - גם הנתונים שם הם יחס הפוך? כלומר יחס נמוך => הינו אידיקטור חיובי?

אגב, לפי התגובות הדף ישן יחסית... או שהנתונים מתעדכנים?

KobeRider

New member
מידע מעולה, צריך קצת להתעמק בו

למעלה