Captain -לזלול המבורגר באמצע אי תנועה

Captain -לזלול המבורגר באמצע אי תנועה

אחד המוקמות שאנחנו הכי אוהבים ללעוג להם הוא המבנה המוזר באמצע אי התנועה בואך צהלה, מול חורבות המקום שהיה ה"פיל" באמצע אי התנועה התרומם לו מגדל מגורים עגול מגוחך ולמטה התמקמו מספר חנויות, מקום שלא מושך ולא גורם לך לרצות להגיע לשם אבל איך שהוא גרם לנו להגיע לשם לפני כשבוע כי סניף של בוזה התמקם בו.
הפעם הנסיבות היו שונות, הלוויה בקרית שאול ואחריה רעב הביא אותנו לסניף של מזללת ההמבורגרים הירושלמית Captain התמקם בתחתית הבנין ואנחנו הגענו לטרוף קצת, לשמחתנו הסניף הקטן היה ריק מתי שהגענו, מצד אחד קיר ירוק של צמחים ומצד שני קיר חשוף עם תמונות של קפטנים מפורסמים מסדרות טלויזיה.
ההזמנה בקופה הייתה מהירה ויעילה, כל המנות מאוד דומות ויכולות להגיע בארוחה עם תוספת ושתייה חופשית (!) מאוד אמריקאי.
אני התחלתי בכוס של תה קר מתוק במידה ומרווה בעוד היא שותה פנטה וממתינים בסבלנות למנות שלנו שהגיעו מהר .
אני לקחתי סמוקי- קציצת בשר 110 גרם עם בריסקט מעל, הוספתי גם קציצה נוספת וקיבלתי המבורגר עטוף יפה, הבשר טחון בינוני-גס ועם טעם ברור ותיבול מוצלח, הבריסקט הוסיף מעט עישון עדין, הלחמניה עדינה ורכה אבל מחזיקה מעמד יפה , המבורגר חביב וטעים שסיפק את הרצון בטראש .
בצד שלה הגיעה ההמבורגר הצמחוני- פטריית פורטבלו מצופה בפנקו ומטוגנת, ביחד עם תוספת של צ'דר מעל, הפטרייה הייתה בשרנית ועבה והייתה מספקת בהחלט.
בצד אכלנו ציפס שנחתם במקום והיה בעובי נכון ומטוגן בדיוק רב וטבעות בצל ביתיוית שהיה קצת עבות מדי ועם ציפוי מוצלח ופריך.
עוד מילה טובה לרטבים- חרדל חריף, רוטב הבית שהיה איולי עם חמוצים וחביב , ברבקיו סמיך ומעושן וצי'פוטלה עם חריפות מתונה, כיף למלא המון המון צלוחיות ברטבים ולתבול כל הזמן.
\בסופו של דבר המבורגר חביב ומוצלח, מחיר משתלם (2 ארוחות+ תוספת קציצה+ תוספת גבינה סהכ 107 ש"ח) יצאנו מפוצצים ומרוצים ואולי נתחיל פחות לזלזל באי התנועה הזה.
 

החתולית

New member
וואללה? עברתי שם עשרות פעמים

באותו הקשר שלכם, ולא עלה על דעתי לעצור שם, למרות שבתי קברות מעוררים גם אצלי צורך באוכל.
&nbsp
ינוסה בקרוב.
 
באופן מפתיע יש שם רצף מנומק של מקומות

בוז'ה שהיא גלידריה מעולה , סניף של פייס אוף קייק , קפיטן בורגר ואז סניף של לנדוור.
החנייה גם די נוחה במה שהיה מגרש החנייה של הפיל, והגישה הדי נוחה יכולים לגרום לנו להפוך את המקום לנקודת עצירה די קבועה.
 
בטח, כי בקומות הגבוהות יש נוף לבית העלמין....


 

amirline

New member
תכלס יש להם ביטוח שלעולם לא ייבנו להם בניין מול הפנים ...

 

Nרב

New member
מדהים איך הכל עניין של גאוגרפיה -

בחולון הבניינים מול ג'סי כהן נחשבו תמיד בעלי ערך נמוך, ולעומת זאת אני בטוחה שהבניינים על האי תנועה הזה (גם אני הייתי שם בלנדוור....) לא סובלים מהבעיה הזאת...
 

הגרגרן

New member
יש להם שם את השכנים הכי שקטים

אין מסיבות וקריוקי רעשניים בשעות מאוחרות
 

dfl

New member
5 דקות משם אפשר לאכול גלידה בג'לידו

ישבתי בבוזה מול צהלה פעמיים (נתתי הזדמנות שניה בגלל המוניטין), לא הרגשתי סיבה להמליץ או לחזור.
לעומת זאת, במגדלי זיו, על ראול וולנברג, יש גלידריה משובבת נפש וחך בשם ג'לידו. טעים, עשיר, לא מפוצץ בסוכר - עונג של גלידה.
 

pix37

New member
ערן לאור - הארץ - הגיע למסקנה דומה

http://www.haaretz.co.il/food/street-food-review/.premium-1.3849782

קפטן אמריקה: ההמבורגר שמחקה את "שייק שאק" בלי בושה
אחרי סניפים בירושלים ובקרית אונו, מזללת ההמבורגרים "קפטן" הגיעה לתל אביב, אך התמקמה באזור הכי לא תל אביבי שיש. באופן משונה, זה היתרון וגם החיסרון שלה

ערן לאור
מה בין אוכל רחוב תל אביבי ואוכל רחוב ירושלמי? לא הרבה, להוציא אולי את שם המדור הזה, תחתיו הפליא לכתוב אסף גברון במקומון הירושלמי "כל העיר" בשנות התשעים. בגדול, אפשר לומר שניסיונות הגירה של דוכנים מעיר הבירה לא ממש החזיקו מעמד. זה פחות עניין של איכות, אלא של כמות; טוב ככל שיהיה, לעתים מה שנחשב נווה מדבר בירושלים, נאלץ להתמודד פה "למטה" עם רבים כמותו - ופשוט לא מצליח להרים ראש ולהתבלט.

לכן טוב וכנראה חכם עשה מבחינתו דיינר "קפטן" – מזללת המבורגרים ומטוגנים – שאת סניפו התל אביבי הראשון (המצטרף אל המקורי שנפתח בירושלים לפני שנה ואל סניף בקרית אונו שהצטרף אליו כעבור כמה חודשים), פתח במקום הכי לא תל אביבי בתל אביב: צומת הפיל בואכה צומת הכפר הירוק. טכנית? תל אביב; מהותית? דרום רמת השרון. כל זאת, במסגרת מיני-מרכז מסחרי (קפה, גלידרייה, פיצוצייה) השוכן בתחתית מגדל דירות שהוקם על – קשה להגדיר זאת אחרת - אי תנועה. בקיצור, מקום ומיקום שפונים בעיקר (אם לא רק) לתושבי השכונות הסמוכות.

זללן מנוסה יזהה מיד את שני מקורות ההשראה הברורים של "קפטן", שאינם ירושלמים כלל וכלל. הראשון והבינלאומי הוא "שייק שאק", רשת המזללות הסופר פופולרית שהוקמה במנהטן באמצע העשור הקודם, הכניסה לאופנה את ז'אנר ההמבורגרים הדקים והמושחתים וארזה את כל העניין במיתוג מרשים (שב"קפטן" מחקים בלי בושה, כולל פונט דומה וצבעי הירוק-שחור המזוהים). השני והמקומי הוא רשת "עד העצם אקספרס", ששכפלה אף היא את סיפור ההצלחה של "שייק שאק" ושאר רשתות הג'אנק-גורמה האמריקאיות ומחזיקה כבר שבעה סניפים באזור המרכז.

אז גם ב"קפטן" תוכלו לבנות לכם תילי-תילים של המבורגרים – קציצה אחת (110 גר'), שתיים או שלוש, עם שלל תוספות – במחיר לא גבוה: 25 שקל להמבורגר בודד ו-45 שקל לארוחה הכוללת מנת צד ושתייה (8 שקלים לכל קציצה נוספת), מה שממקם את "קפטן" מתחת לממוצע המחירים בז'אנר. לא רע, בעיקר נוכח ההבטחה לבשר טרי שנטחן במקום בכל יום, לצ'יפס טרי ולטבעות בצל אמיתיות. זה גם מה שהזמנו: המבורגר בודד (25 שקל), צ'יזבורגר כפול (33 שקל פלוס 3 שקלים לתוספת גבינה), מנת צ'יפס ("הום קאט פרייז"; 14 שקל) ומנת טבעות בצל (14 שקל). נותרו בחוץ הפעם, אך זמינים אף הם – נגיסי עוף, קריספי צ'יקן, צ'יפס דק, ותוספות להמבורגר כמו חלפיניו, בצל מטוגן, פטריית פורטבלו ועוד. ב-6 שקלים נוספים קיבלנו גם כוס שתייה למילוי חוזר (ויתרנו על המשקאות המוגזים ובחרנו בתה קר, שהיה מתוק וכיפי).

כבר קידמתי בעבר בברכה את המגמה ההולכת וגוברת, להשתמש בקציצות דקות עבור המבורגרים. אין באמת צורך בקציצות ענק של 400-250 גרם, ומי שממש רוצה – שיזמין פשוט שתיים-שלוש קטנות בתוך הלחמנייה. זה הופך את חוויית האכילה לקלילה יותר, וגם הופך את התוספות והטופינגס לאפקטיביים ומורגשים יותר. הסייג היחיד בעניין, ובו "קפטן" קצת פספסה, הוא לא לצלות את הבשר יותר מדי. ההמבורגרים שהזמנו היו עשויים מעבר למידה הרצויה, ולכן סבלו מקצת יבשושיות, שגם הירקות והגבינה (אחלה) לא הצליחו להרים. הלחמנייה הרכה, מצדה, תפקדה מצוין. השורה התחתונה היא המבורגר שעם קצת תשומת לב יכול להיות לא רע עבור זלילה מהירה.

בעולם מושלם, הצ''יפס של "קפטן" היה סטנדרט טריוויאלי: מקלות תפוחי אדמה טריים, חתוכים בעובי בינוני, מטוגנים פעמיים, שחומים-כתמתמים ופריכים מבחוץ, רכים בפנים, מלוחים במידה. עם זאת, במציאות שבה צ'יפס טרי במזללה הוא מופע לא שכיח, ואנחנו נידונים להסתפק באופציה המסחרית והקפואה, ה"הום קאט פרייז" של "קפטן", שהוגשו בכמות ראויה, בהחלט יכולים להזדקף בגאווה. תוסיפו לזה מבחר סביר של רטבים (קטשופ, ברביקיו, חרדל, מיונז, צ'יפוטלה ורוטב הבית שמבוסס על איולי וחמוצים) ותקבלו יתרון יחסי של ההמבורגרייה הזו על פני רוב מתחרותיה, גדולות כקטנות.

היינו רוצים להחמיא באופן דומה גם לטבעות הבצל, אבל שם נתקלנו בבעיה שגרמה לנו לנטוש את המנה לפני סיומה. פרוסות הבצל לא רוככו מספיק בתהליך ההכנה ובנוסף צופו בטמפורה עבה מאוד, שהפכה בטיגון לקשה ולא מהנה לנגיסה. חבל, כי הפוטנציאל של טבעות בצל אמיתיות, בתנאי שהן עשויות היטב, עדיף עשרות מונים על האופציה המוכנה והנפוצה.
בסך הכל זו היתה ארוחה סבירה לסוגה, טובה ומגוונת יותר מרשתות ענק כמו "מקדונלדס" או "ברגר קינג" וגם מאלו המקומיות, כמו "בורגרים". צריך להודות שהריחוק ממרכז העיר ורחובותיו, משרת את "קפטן" (מטשטש את נקודות החולשה שלה, או לפחות הופך אותן לנסבלות יותר, בהיעדר אלטרנטיבות סמוכות) אך גם פוגע בסיכוייה למשוך זללנים שיגיעו אליה במיוחד. דיוקים קלים ונדרשים באוכל, ואולי זה יקרה.

קפטן. בני אפרים 280, תל אביב. טל' 03-6917593.
פתוח: א'-ה' ושבת 1:00-11:00, ו' 18:00-11:00.
 
ראיתי את זה היום בבוקר

מקום חביב שהתאים לנו מעולה, ואני שמח שלאט לאט ההמבורגריות התחילו לשנות כיוון ובמקום להציע המבורגרים ענקיים במחיר לא פרופרציונלי עברו לארוחת שחיתות במחיר סביר
 
אכן כן

ראיתי גם לא מעט אנשים חונים ממש ליד החנויות כי המדרכה שם לא ממש מוסדרת כרגע.
בכללי אין שם בעיות חנייה
 
מצחיק, עברתי ליד אתמול, בחזרה מאנגוסרי המוצלחת

כל כך הרבה זמן לא נסעתי לתל אביב, והדרך חזרה הבהירה לי למה. האוטובוס הישיר האחרון לא הגיע (או שיצא טרם הזמן המפורסם), וכך נתקעתי עם ללכת עוד 10 דקות בגשם ולחכות למאסף. זמן הגעה הביתה בלילה - שעה וארבעים, במקום 25 דקות ברכב.

כך יצא שעברתי לראשונה מזה תקופה מאוד ארוכה ליד אי התנועה המדובר, שבלבל אותי מאוד. מתי בנו את זה? מה זה ההמבורגר פה? מי לעזאזל מגיע לכאן חוץ מאנשים אחרים שהתחבורה הציבורית דפקה אותם?

בכל אופן, לא עצרתי. כמה שעות קודם קפצתי לפגוש חברה באנגוסרי. בדיוק מקום בשבילי: תמחור נורמלי בישראל, ונגיש... טוב, נו, הכל יחסי, סוג של נגיש בתחבורה הציבורית במקרה והיתה לך אי שפיות זמנית להשתמש בה.
קציצות בגודל טוב - 230 גרם (110 לא מדגדג אותי) - טעים, מהיר, במחיר מציאה של 36 שקלים אם אני זוכרת נכון. היו הום פרייז ב-10 שקלים תוספת שויתרנו עליהם, אולי אחר כך כשראינו את אופציות הרטבים אמרנו שבפעם הבאה ננסה (יש רוטב כורכום!). מקום קטן וחביב שנראה כמו פאסט פוד משודרג, ומשתמש באותו מטבח של מסעדת אנגוס שבגבו. יש גם בירה וצ'ייסרים, שגם אותם ניצלנו כהלכה, ואז המשכנו טובות לב הלאה ברחוב הארבעה לחפש קרם ברולה.

הגיע הזמן שיהיו יותר מקומות כאלו. שנוכל לשבת בלי להתבאס מהחשבון, שילכו על פשטות טעימה עשויה כהלכה ובלי לקשור לעצמם כתרים של "אוכל רחוב" במחיר מופקע ועוד לא כולל שירות (ע"ע הראמן של אהרוני למשל, בשרונה הסמוך - על מה ולמה משאירים שם טיפ כשמקבלים אוכל בפלסטיק חד פעמי, בלי מלצרים? במה זה שונה מפלאפל חוץ מהחשיבות העצמית והמיתוג?).
בקיצור, מקום שאשמח לבקר בו שנית, רצוי עם טרמפ ברכב...
 
אנגוסרי גם כן VFM מעולה

הרוטב כורכום בהחלט מעולה, הבשר סבבה כל עוד אתה במנות הקטנות או ההמבורגר, בסטייק די התאכזבתי
לגבי הגודל- אני גם כן לא שובע מ-110 גרם, אבל מתי שאפשר להוסיץ קציצה במחיר חד ספרתי אין בעיה להגדיל, בגלל זה המבורגר+ תוספת+ שתיה חופשית+ קציצה נוספת מביא אותך ל-220 גרם במחיר נמוך יחסית.
אני בהחלט מחפש מזללות אמיתיות ופשוטות עם מנה אחת או שניים במחיר קטן וטעם גדול, לא משהו מפונפן או מטבח שף, וזה כל כך חסר
 
למעלה