Carbon monoxide detector

alphadelta

New member
Carbon monoxide detector

הכל בסדר. אבל האזעקה פעלה אתמול ומיד טיפלנו בעניין. וחוץ מהלחץ לא קרה כלום. אבל זה כן מסוכן ורוצה להמליץ ולוודא שיש לכם. זה עוזר למנוע אסונות. למשל עכשיו בחורף , כשמדליקים את האח. זה ממש מסוכן אם אין בבית גלאים.
חורף בטיחותי לכולם ;(

פעל בגלל שהיתה בעיה בגלאי או בגלל שהיה עשן?

יש צימר שאנחנו לנים בו לפחות פעם בשנה. כל פעם שאני מפעילה את התנור במטבח הגלאי עשן מופעל
אז בוני מוכנה עם מגבת וכאשר הוא מתחיל לעשות רעש, היא מנפנפת במגבת.

אצלנו אין אח אמיתית והתנורים הם אוגרי חום ככה שאין אש גלויה בבית. אין לנו גלאי עשן בבית. אני תקוה שלא נצטער על כך

alphadelta

New member
זה לאו דווקא קשור לעשן.

גילוי פחמן חד פחמני דורש לרב גלאי נוסף. הנה קצת מידע:
https://www.osh.org.il/uploadfiles/d_fridland_ziv_co.pdf

אש מהאח למשל, אם הארובה לא פתוחה יכולה לגרום לעליה ברמותפחמן חד חמצני. נרדמים ופשוט יש סכנה שלא קמים יותר.

אצלנו הגלאי ממש רגיש, וזה די מעצבן...

אבל בהחלט טוב שיש בבית. פה הם ממש היסטרים סביב זה וכל חודשיים שולחים מייל מהתחזוקה לוודא שהגלאי תקין .
&nbsp

alphadelta

New member
השאלה היא

אם זה גלאי עשן או פחמן חד חמצני. אלה שני דברים שונים. יכולים להיות קשורים. אבל שונים.

הוא בעיקר מצפצף כשהתנור עובד

למדתי פשוט להקפיד על חום נמוך יותר וככה זה פחות מצפצף.
בתחזוקה של הבניין אמרו שזה סוג מסוים של גלאי עשן מאוד רגישים ולכן ברגע שיש טיפה עשן מהתנור והדירה לא מאווררת -זה יצפצף...

אגב, ככה הכרנו את השכנים ליד

האזעקה פתאום צפצפה לנו כמה ימים אחרי שעברנו לפה ולא ידענו איך להשתיק אותה ומה לעשות. אני כבר נעלתי נעליים כדי לרוץ לדורמנים לשאול מה לעשות ובדיוק כשסיימתי לנעול- השכנה שנמאס לה לשמוע את הצפצופים המעצבנים דפקה בדלת והציעה עזרה

&nbsp
&nbsp

AlicePJ

New member
שימי לב שאמורים להיות שני סוגי גלאים

(במכשירים מתקדמים זה יכול להיות שני הסוגים באותו מכשיר, אבל זה ממש לא תמיד ככה).
יש גלאי עשן, שיצפצף עם התנור ובישולים הרבה פעמים אם הוא רגיש מידי, ובנוסף חייבים שיהיה גלאי של קרבון מונוקסייד. זה מכשיר שונה, וכדאי שתבררו עם אחראי התחזוקה בבנין אם יש לכם כאלה גלאים בדירה או האם אתם צריכים לקנות.

shuttles3

New member
כמה מלחיץ! אצלנו חייבים בחוק להחזיק גלאי CO + גלאי עשן

כל חורף שומעים כמה סיפורים... בחורף שעבר נפטרו שני ילדים, ואצלם בבית בכלל לא היה רכב בגרז'... הגז עבר מהרכב של הגרז' של השכנים, שצמוד אל הגרז' של הבית בו היו הילדים...
אמא שלי סיפרה לי שלפני כמה עשרות שנים היה לנו מקרה כזה במשפחה: שני ילדים של דודה שלי נפטרו עם המטפלת שלהם בגלל ה-CO שעבר מהגרז' אל הבית
.
&nbsp
&nbsp

Et tu Brute

New member
גם פה היה מקרה כזה לפני כמה חודשים

אמא והילדים שלה מתו בגלל CO שעבר מהגרז' אל הבית. נורא.

משל333

New member
רציתי להוסיף עוד משהו

כי ראיתי שיש קצת בלבול.
יש גלאי שרפות ויש גלאי CO (קרבון מונוקסייד).
גלאי השרפות מתחלק ל- 2: גלאי להבות וגלאי עשן. יש גלאים שרפה שמכסים את שני הסוגים, והם המומלצים.
בנוסף יש גלאי CO. CO נפלט מהגוף שלנו בנשיפה החוצה, או כשאש בוערת בבית כגון באח. למעשה, רמה גבוהה של CO מראה שאין מספיק חמצן בבית. בדר"כ מספיק לאוורר את הבית. הסכנה היא בעיקר בחורף כשסוגרים את כל הבית ונשארים עם אח דולק לאורך שעות. לא מרגישים אפילו שמשהו לא בסדר, פשוט מתחילים להרגיש מנומנמים, בסוף מאבדים את ההכרה ומתים. לכן גלאי CO הוא חיוני.
אני חושבת שברוב הסטייטס התקנות החדשות מחייבות גם גלאי עשן וגם גלאי CO.

alphadelta

New member
בלבול או לא

עזרת להסביר. האתגר בתקנות הוא שהרבה פעמים יש מקרים שלא חייבים ליישם אותם. למשך אם גרים בבית או בדירה לפני שנכנס הכלל או החוק.

למעלה