Carmela & Paco Ibanez...

עו דד

New member
Carmela & Paco Ibanez...

אז ככה... כבר שנים אני שומע את דודתי(שתחיה) מדברת על כרמלה. איזו זמרת שהיה לה תקליט שלה פעם והיא הרבה מאוד זמן מנסה להשיג את הדיסק שלה, אבל כל נסיונותיה אינם מעלים דבר. לפני כמה שבועות ביקרתי אצלה בבוידעם והוצאתי מלא תקליטים ישנים ואכולים (לחות, עכברים וכו´. לא ברור ממה זה). בעודנו מעיינים בתקליטים היא הצביעה תקליט אחד שעטיפתו היתה מוכרת לי ואמרה לי "הו, זה כרמלה". מיד נזכרתי שגם לי בבית יש את התקליט הזה. הקיצר, הגעתי הביתה, שמתי אותו בפטיפון והופתעתי לגלות מלא שירים שאני מכיר אותם בעברית, מבוצעים פה בפורטוגזית או מה שזה לא יהיה. באופן אוטומטי התחלתי לחפש קצת חומר עליה/עליו באינטרנט, אבל לא מצאתי יותר מדי. מישהו פה יכול לספר לי קצת מה/מי/מו/איך/מתי ושאר השאלות על כרמלה ופאקו? תודה ושבת שלום

shellyland

New member
לא מצאת דיסקים

כי באופן מפתיע כרמלה כמעט ולא הועלתה על דיסקים. אם לדייק - השירים היחידים שלה שקיימים על דיסק הם אלה שמופיעים באוספים הישראלים "אמור - נוסטלגיה לטינית" 1+2, הרכילויות מספרות שהיה מאוד קשה לאתר אותה על מנת להשיג את הזכויות. כרמלה היא אחת האהובות עלי. האלבום הזה עם פאקו איבנז כנראה היה מפורסם בארץ ללא שום פרופורציה להצלחה שלו בעולם, ולכן היא ידועה בישראל יותר מאשר במקומות אחרים. גם אני ניסיתי פעם לחפש עליה חומר באינטרנט ולא מצאתי. אבל אני כבר מביאה לפה אחד שבטוח ידע לספר לך עליה הרבה. עודד - אתה יודע מה לעשות עם התקליט, כן?

עו דד

New member
דווקא...

כתבתי ספרדית ואז נזכרתי שרוב המקורות של השירים הם מונצואלה ופרו, אז שיניתי טוב לדעת!

גרי רשף

New member
כמה תוספות מידע אישי../images/Emo22.gif

גם אני שמתי לב שבארץ כרמלה די מוכרת, אך בחו"ל אין איש יודע מי היא. היא השתתפה בסרט צרפתי בשם "למות מלאהוב" שהשיר שליווה אותו הוא El terciopelo negro מהתקליט שלה (יצא לפני כמה חודשים בגירסה עברית), והמספר על מורה המנהלת רומן עם תלמיד וכו´ (וכו´ = סתם סרט..). הגיטריסט המלווה אותה- פאקו איבאנז, הוא זה שהלחין את השיר "המגדל של סביליה" למילותיו של לורקה המופיע בתקליט "האשה שאיתי" של דיוויד ברוזה, ובגרסה נוספת בתקליט שיצא לרגל 50 שנה להרצחו של לורקה במלחמת האזרחים בספרד (בהשתתפות הדודאים + באלדי אוליאר + פאקו איבאנז). אינני זוכר אם יש לו עוד שירים ב"אשה שאיתי" ושווה לבדוק. התקליט של כרמלה כולל שירים ממקומות שונים בדרום אמריקה, ובנוסף למה שהוזכר- אנו מכירים משם בגרסה עברית את חיוכים, אני אשתגע, סילווריו.

shellyland

New member
המורה פרנקו...

את השיר בגרסה העברית שרה זמרת בשם ניצה טרמין כמדומני.

למעלה