carpet python

oren666

New member
carpet python

אני עומד לקנות השבוע. חיפשתי פה בפורום ולפי מה שהבנתי יש הרבה סוגים. מישהו יכול לתת מידע , אפילו הכי בסיסי, על הנחש? תודה.

OREAL1111

New member
תשובות..

ה-Morelia הוא סוג השייך לתת-משפחת הפיתונים. לסוג Morelia מישתייכים כמה וכמה מינים שונים ובינהם ה-Morelia spilota. למין Morelia spilota (הניקרא באנגלית Carpet Pythons) מישתייכים כמה וכמה תתי מין. לצערי את רוב תתי המין לא קל להשיג בארץ,ואתה צריך להגביל את עצמך לשלושת תתי המין הבאים : 1.Irian Jaya Carpet Python 2.Coastal Carpet Python 3.Jungle Carpet Python אני אישית ניתקלתי אך ורק בשלושת תתי המין הנ"ל,ורק אחד מתתי המין(Irian Jaya Carpet Python),והכלאה בין שתי תתי מינים(Coastal Carpet Python* Jungle Carpet Python) נימכרו. אגב מדובר בנחשים יקרים,בין שלושת תתי המין הנ"ל המחיר יהייה בין 1000 ל-2000 ש"ח.

רן333

New member
מידע בסיסי על שניים מתתי המינים של

Morelia spilota (זה השם המדעי של המין הכולל את ה-Carpet Python ואת ה-Diamond Python) אתה יכול למצוא **כאן** (Irian Jaya Carpet Python) ו-**פה** (Jungle Carpet Python). שים לב לדבר הבא: בכל אחד משני הדפים שאליהם קישרתי מופיעה, בחלק העליון, הכותרת "Maintenance Requirements". אם תקליק עליה, תגיע לדף מידע נחמד אודות הגידול של הנחש הרלוונטי בשבי. גם הקישור **הזה** יכול לעניין אותך. מדובר במערכת פורומים שעוסקת בנחשים מהסוג Morelia.

oren666

New member
אחלה תודה.

וכן אני יודע שזה יקר אבל הוא כל כך יפה!!! אני חושב שמה אני מתכוון לקנות זה ג'אנגל. אני יעלה תמונות בשבוע הבא אני מקווה שהוא יהיה אצלי עד אז.

naja

New member
שים לב טוב מה אתה קונה....

יש מעט מאוד ג'אנגלים למכירה (אם בכלל). שים לב שאתה לא משלם מחיר מופרז על נחש שהוא בעצם הכלאה של שני תתי מין.

oren666

New member
אבל איך?

איך אני שם לב? מה הסימנים המיוחדים שיש לכל סוג?

אם אתה מתכנן לקנות נחש צעיר אז

זה יחסית קל לדעת. לא ידוע לי על אף קרפט בייבי שהגיע לארץ בשנתיים + האחרונות והקרפטים הצעירים שמוצעים מדי פעם למכירה הם ניו גינאה\ איראן ג'איה נקיים או ג'נגל מעורבב עם קווינזלנד. כשהנחשים מוכלאים קשה מאוד לזהות האם מדובר בהכלאה או נחש נקי, ובהרבה מקרים רק ידע לגבי מי ההורים יכול לעזור בהבחנה. הנחש בתמונה הוא פיתון ניו גינאה\איראן ג'איה נקי. ברוב המקרים בתת המין הזה לפרטים הצעירים צבעים חזקים מאלו של הבוגרים.

oren666

New member
יותר לפרטים.

על איזה מצע הכי מומלץ לגדל? לחות? כן\ לא טמפרטורה מומלצת?

אני מחזיק על עיתונים

אבל גם מצעים אחרים שמשתמשים בהם לזוחלים יתאימו מלבד חול. לחות בינונית וטמ"פ 27-30 מעלות. אני מאוד ממליץ לך לקרוא את הקישורים שקיבלת ולחפש חומר נוסף.

oren666

New member
קראתי מה שנתת.

פשוט לא היה שם מידע בקשר לגידול עצמו.

shshahar

New member
אני ממש מבואס מהזוג שלי

מה לעשות הם מעורבים. שחר

naja

New member
יפה שאתה מרוצה מהם.

אם המראה זה הקריטריון הכי חשוב אצלך כמגדל, אז אין סיבה שלא תהיה מרוצה. אם דברים נוספים מעניינים אותך, כגון שימור מינים ומסחר הוגן וכו' אני חושב שכדאי לך לשקול את כל הנושא הזה של ההכלאות. המינוסים שם רבים בהרבה מהפלוסים.

shshahar

New member
שימור מינים

הי אסף תזכיר לי מתי הפרידו את תתי המינים השונים? וכך בחשבון כמה זמן כבר כמעט ולא מוציאים קרפטים מהטבע. עד כמה שאני יודע רוב הקרפטים (ילידי שבי) מגיעים מארה"ב ושם רוב הנחשים הם בני גרעיני רבייה שקיימים עוד מלפני הפרדת תתי המינים ולכן גם כשאתה קונה קרפט מארה"ב אתה לא יכול להיות בטוח שהוא בן תת מין טהור. יצא לי לנהל שיחה בנושא (באינטרנט) עם מגדל מעבר לים שטען שתתי מינים טהורים כמעט ולא קיימים בשבי, פרט לכמה גרעיני רבייה בודדים שבעליהם שמרו על טוהר הגנים בהם (ע"פ איזורי איסוף הנחשים לפני כמה עשרות שנים). שחר

naja

New member
יכול להיות שרובם לא טהורים.

כרגע ישנם לא מעט מגדלים שטוענים שהנחשים שלהם כן טהורים. מי מהם משקר? אין לי מושג. במקרה של הנחשים שלך, עד כמה שזכור לי, הנקבה נראתה כמו קווינסלנד עם כל הסימנים המובהקים, והזכר לעומתה בודאות לא היה קוינסלנד טהור, כך שללא ספק התבצעה כאן הכלאה. אני נגד הכלאות בכלל ולא רק במקרה של הג'אנגלים הנ"ל. יכול להיות שהדוגמא של שימור המינים בהתיחסות לקרפטים היא טיפה בעייתית, אבל זה רק אחד האספקטים שגורמים לי לא לאהוב את הנושא. מה בדבר זה שהאחים של הנחשים שאצלך, הגיעו לכל מיני מגדלים שמכרו אותם כג'אנגל קארפט? זה לא הפריע לך כששמעת על זה?(או שאני מחדש לך?)

shshahar

New member
האמת היא שאתה מחדש לי

אתה יודע טוב מאוד שכשאני מכרתי אותם לא הסתרתי מאף אחד שהם לא טהורים. לגבי הג'נגלים שנמכרו בארץ ע"י בתי העסק השונים במהלך השנים, מניסיוני הרחב עם בתי העסק השונים וביבוא נחשים לארץ בכלל, אני יכול לומר לך שהסיכוי שהקרפטים שהגיעו ארצה הם טהורים הוא נמוך מאוד ושנינו יודעים שזה שבעל העסק טוען כך שווה ל... ד"א, לדעתי חלק מהג'נגלים שהגיעו ארצה נראים יותר כיהלומים או הכלאה ביניהם. שחר

naja

New member
הייתי בטוח שאתה יודע.

אני יודע שאתה תמיד הצגת אותם כהכלאה, גם כאן בפורום וגם כשפירסמת אותם למכירה, אבל חלק מהנחשים האחרים מאותה בקיעה שהגיעו למגדלים אחרים נמכרו כג'אנגלים נקיים.

shshahar

New member
כנראה שאני תמים

הייתי מעוניין לקבל את שמות המגדלים האלה, כמובן שיש לי חשדות (אנשי "עסקים" יעשו הכל כדי למכור
), הרי גם אני קניתי CB שיובא בתיק ישירות מהג'ונגלים של דרום מזרח אסיה. ד"א, אני מאוד מרוצה מהזוג שלי, למי שלא הבין. לדעתי אחד מזוגות הקרפטים היפים בארץ. שחר

gaichuk

New member
ג'אנגלים נקיים?!?

מה זאת אומרת? ג'נגל מבחינתי זו הכלאה. איך היא יכולה להיות נקיה?

למעלה