Central Serous Chovioretinopaly

Central Serous Chovioretinopaly

(אני מקווה שלא טעיתי באיות) א. היכן אני יכול למצוא חומר על המחלה ? ב. אם אפשר לקבל הסבר קצר על המחלה ? ג. מה הגורמים ל-מחלה ? ד. האם ישנם סימפטומים שצריך "לפחד" מהם ? אני חולה ב-לופוס, האם יש לזה קשר ?

CSR

תודה על שאלתך. CSR היא מחלה של בחורים צעירים בריאים. במחלה זאת יש הצטברות של נוזלים באזורים מתחת לרשתית (המסך של העין). יכול להיות אירוע אחד בודד של המחלה שלא גורם לנזק בראייה או מספר אירועים חוזרים שיכולים לגרום להפרעות בחדות הראייה. המחלה לא גורמת לעוורון. שימוש בסטרואידים (קורטיזון) יכול להחמיר את המחלה. הטיפול היחיד במחלה זה לייזר לרשתית אך במחקר שבוצע נמצא שהטיפול לא גורם לשיפור בראייה ולכן היום בדרך כלל לא נהוג לטפל -הדבר חולף לבד. אנני מכיר קשר ישיר למחלת הלופוס אך יתכן שאתה מטופל בסטרואידים (פרדניזון) שידועים להמחיר את ה CSR. בכל מקרה, עליך להיות במעקב אצל רופא עיניים. בברכה ד'ר מן

מה הגורם למחלה ?

האם ידוע מה הגורמים ל-מחלה ? האם יש חשיבות ל-קשר בין הרופא שמטפל בלופוס לבין זה שמטפל ב-עין ? האם אין "סכנה" שיד ימין לא תדע מה יד שמאל עושה ? האם יש אתר מומלץ לאיש מהרחוב על מנת שיוכל ליקרוא ולהשכיל על המחלה הזו ? תודה מתושלח הצעיר

המשך

לא ידוע מה הגורם למחלה. אם אתה אכן מטופל בסטרואידים, יתכן וכדאי ליידע את רופא העיניים שלך.

למעלה