Certified car

doronf65

New member
מנהל
זה אומר

שמישהו אחראי בדק את הרכב, תיקן מה שצריך, וגם נותן לך אחריות ברמה מסויימת. בד"כ מדובר בקנייה מדילר (ובארה"ב הם אחראים הדילר הוא נציג החברה, זה לא מגרשי מכוניות משומשות כמו בארץ ולא סוחרי מכוניות כמו שיש גם בארה"ב). בד"כ כשאת בודקת מכונית במגרש או דילר, יש לך דף על כל אוטו עם פרטים עליו, וכן אם הוא certified. עם זאת, גם עלייך לבדוק בעצמך שהמכונית לא משועבדת, לא עברה תאונות, וזה באמצעות כלי שנקרא carFax. בד"כ בדילר תשלמי קצת יותר, אבל תקבלי יותר בטחון בקנייה, מה גם שהם בד"כ עושים בשבילך את כל התהליך של העברת הרכב על שמך ב- DMV, שזה משרד הרישוי פה. עשיתי זאת לפני שבועיים ואני מאוד מרוצה. דורון

שקוירין

New member
תודה

לא שיש לי משהו נגד נשים (חברותי הטובות ביותר הן כאלו :)) אבל אני לא אחת מהן. אני חייב להגיד שבכל התהליך של המעבר (כבר עשרה ימים בארה"ב, נראה כמו נצח) החלק המעצבן ביותר הוא קניית הרכב, כנראה בגלל האנשים העוסקים במלאכה. בכל מקרה איך בדיוק מבדילים בין דילר מורשה וסתם מגרש מכוניות. אשמח לכל עצה בנוגע לקניית רכב.

יש מאמר במאמרי הפורום

אמנם הוא עוסק במדינת ניו יורק אבל העקרון זהה, וודאי יוכל לסייע לך. כדאי גם להסתכל בשאלות הנפוצות, גם שם יש המון מידע.

doronf65

New member
מנהל
מתנצל ../images/Emo13.gif על הבלבול.

מסכים איתך על נושא החלק המעצבן, רכב זו העצמאות שלנו. ללא רכב קשה לעשות כל דבר, ולנסות לקנות רכב ללא רכב ולהסתובב בין מקומות מרוחקים, זה כמו למשוך את שרוכי הנעליים של עצמך... דווקא האנשים העוסקים במלאכה הרשימו אותי בזה שהם אנשים ברמה ולא כמו מי שמתעסק בזה בד"כ בארץ. לגבי הבדל: דילר מורשה הוא בד"כ של חברה אחת. יש דילר טויוטה, דילר קרייזלר וכו. הוא מייצג חברה. יש להם אולמות תצוגה, מוסך צמוד וכו'. הוא גם נותן certification וזה כתוב על המכוניות. אגב, אני כאן בדיוק כפול ממך. בהצלחה לכולנו דורון

טל ר

New member
ועוד כמה מילים

לפני מספר שנים התחיל תהליך Certification ע"י היצרנים של מכוניות. הכוונה היא שדילר היה לוקח מכונית משומשת חדשה יחסית, ומעביר אותה תהליך בדיקה מאושר ע"י היצרן, שבסיומו (בד"כ לאחר תיקונים שהיקפם תלוי בתקלות שנתגלו), היה מקבל הרכב אחריות יצרן מסויימת (קטנה מזו של רכב חדש). מאחר והדילרים מעוניינים לצמצם את מחיר התיקונים הנ"ל, בד"כ מדובר במכוניות טובות יחסית עוד לפני ה-Certification. מאז, החלו חלק מהדילרים לבצע הליכים משל עצמם אותם הם מכנים Dealer certification (ומיני וריאציות על השם הזה), וזה ודאי לא דומה ל-Certification של היצרן. CarFax אכן מומלץ - אפשר לקבל אותו לבד Online ב-www.carfax.com תמורת כמה לירות. טל.

wdaldal

New member
you still have warranty

I bought a Certified car & it still have one year warranty & they had to check it inside to outside & to change & fix everything that needed before selling it.

למעלה