Cevapi BRE ;) אמצה זמן לתרגם... זה מתכון

SandraX

New member
Cevapi BRE ;) אמצה זמן לתרגם... זה מתכון

בוסני אמיתי... Sastojci za 8 osoba Junetina i ovcetina 1,5 kg junetine od vrata ( ili plecke) 0,5 kg ovčetine (bravetine) od vrata ( ili plecke). 3-4 cena bijelog luka so Priprema Meso izreži na kocke i posoli Prokuhaj 3-4 zgnjecena cena bijelog luka u vrlo malo vode (otprilike 100 ml) i ostavi da se ohladi Meso pusti da odstoji preko noći u frizideru a zatim ga zajedno sa bijelim lukom i ostatkom lukove vode samelji dva puta na srednju veličinu (broj 3) mašine za mljevenje. Dobro izmjesaj rukama ili masinom za tijesto ako imas. Ovu smjesu mozes drzati u frizideru 2 dana. Prije samog pecenja dodaj po zelji malo sode bikarbone( ili malo kisele vode)u smjesu da bi cevapi bili vazdusasti i da odskacu kad se peku. Ćevape oblikuj i peci na rostilju na jakoj vatri( po mogucnosti na drvenom uglju – charcoal).Stalno premazuj resetku rostilja sa ovcijim (govedjim) lojem dok rostiljas Rasijeci samune na pola pa ih napari na rostilju preko cevapa. Serviraj cevape sa crnim lukom isjeckanim na kockice i soljom hladnog jogurta
 
למעלה