CFS ומיקופלסמות - מה הקשר וכיצד לט,

tshgn

New member
CFS ומיקופלסמות - מה הקשר וכיצד לט,

שאלתי נובעת מאתרים שראיתי ברשת שברצוני לדעת עד כמה שווה להתמקד בהם כאפשרות לריפוי מCFS. האם נכון שישנם מקרים של פיברומיאלגיה ו/או CFS שמקורם בזיהום עיקש/כרוני במיקופלסמות (לסוגיהן?)? אם כן אז האם יש טיפולים אנטיביוטיים יעילים? האם מומלצים? אם כן אז מי מועמד לקבלם? ומדוע אינם ידועים/מוכרים לחולים במחלות אלו שעימהם אני בקשר (בפורום המתאים)? האם ייתכן שיש אך מושתקים מסיבות כלכליות/אחרות? אשמח למידע אחראי ואמין, בעיקר ממי שבאמת יודע (ובכלל). תומר

ל3

New member
לתומר

במקרה יצא לי לראות את התוכנית על האנטיביוטיקה ששודרה בערוץ 11 ביום שבת. שם הוצג מקרה של חולת פיברואמאלגיה ותשישות כרונית סבלה קשות עד שבקושי תפקדה. לבסוף התברר כי באמת הכל החל מדלקת חיידקית ( מיקופלסמה) והטיפול האנטיביוטי החזיר אותה לחיים. אני חולת לופוס ומעניין האם טיפול אנטיביוטי יעיל במקרים האלו ???( הבנתי שגם אצל חלק מהסובלים מלופוס הבעיה התעוררה לאחר זיהום נגיפי)

tshgn

New member
חשבתי לשאול היות וראיתי הסרט|ספוילר

ראיתי הסרט וממנו שאבתי הרעיון לברר על הנושא של המיקופלסמות. אפרט לכל מי שלא ראה: הסרט היה בנושא האנטיביוטיקות ועתידן, תוך שימת דגש על הגברת העמידויות להן בחיידקים השורצים בגופינו. בין שאר המקרים המתוארים בסרט פירטו ותיארו אודות משפחה של זוג רקדנים מקצועיים ששניהם!! חלו באופן לא מוסבר במה שקרוי פיברומיאלגיה ותסמונת התשישות הכרונית. מצבם היה חרא (ואני מרשה לרשום מילה זו היות ואני חווה זאת בעצמי) וכל חייהם התנפצו לנגד עיניהם. הרופאים אמרו להם שלא להביא ילדים לעולם אך הם התעקשו והביאו (נדמה לי מספר ילדים - 3?). התברר שכל ילדיהם היו גם-כן חולים במחלה. לאחר שילדיהם החלו לגדול (3? 5? שנים) ההורים קראו באיזה מקום שייתכן שהמחלה נובעת מזיהום במיקופלסמה. מייד, לאחר מאמצים כרגיל, הצליחו לשכנע רופא לבדוק האם הם "מזוהמים" במיקופלסמה והתוצאה הראתה שיש להם 3!!!! סוגים שונים!. טיפול אנטיביוטי (נדמה לי ששל שבועיים, אך אמרו לי שזה אמור להיות חצי שנה!!!!!) הציל את המשפחה ומאז הם חיו באושר ואושר. יותר מזה רק מי שיענה על שאלתי (ושאלתך) יוכל להוסיף בנושא. תומר

מיאה49

New member
פיברומיאלגיה ומיקופלסמה

מצאתי ב MEDLINE מאמר על מחקר באינפקציה של מיקופלסמות שכל החולים היו פיברומיאלגים ו/או תשושים כרוניים. ד"ר אלקיים, האם תהיי מוכנה להתייחס למאמר, ולחוות את דעתך בענין? אני כבר שנים חולת פיברומיאלגיה . תודה מראש מיאה

מיקופלסמה ו CFS

המאמר מענין אך להפתעתי אינו מציין קבוצת ביקורת של אנשים בריאים או חולים אחרים - רובינו נחשפנו למיקופלסמה בעבר - זה לא אומר שזאת הסיבה לCFS

tshgn

New member
ועוד שאלה בנושא זה ../images/Emo92.gif

האם בדיקות למיקופלסמה הן חלק מהפרוטוקול לאבחון ראשוני לCFS כחלק מהבירור הסרולוגי? אם כן אז האם לכל המיקופלסמות הידועות/מוכרות כגורמות למחלה או רק לחלקן (עלויות?/אחר?)? האם הבדיקות אמינות וחד משמעיות או שלמרות תשובה שלילית עדייןייתכן זיהום סמוי (הבנתי שהזיהום הוא תוך תאי ולכן הקושי בטיפול לפחות). האם נראה לך שעלי להעמיק בכיוון זה? בבירור הרפואי?, בחיפוש חומר ברשת? תודה, תומר

בדיקות למיקופלסמה

לא, בדיקות אלו לא נכללות ברוטינה של חולי CFS ובצדק - אין מספיק ביסוס לטענת הקשר, וגם אם נמצא עדות למיקופלסמה , זה לפי דעתי לא יוביל למסקנה טיפולית . הבדיקות שמצוטטת במאמר של מאיה אינן זמנינות בחיי היום יום

tshgn

New member
ובאופן פרטי? היכן אם כן?

האם ניתן לפנות למרפאה/מעבדה כלשהי לביצוע הבדיקות באופן פרטי? אם כן אז היכן? תודה, תומר

tshgn

New member
ואיזה בדיקות בדיוק לבקש (כמה שיותר)

בהנחה שמההיבט הכספי השמים הם הגבול (וברור שאין זה כך, אך הכל ביחס לאלטרנטיבות כמובן), אז איזה בדיקות לבקש כדי לדעת שאני יכול להיות בטוח לחלוטין שאין המקרה שלי (CFS) נובע ממיקופלסמות, על כל סוגיהן? ושוב, אם אלך לבדיקות אלו באופן פרטי. תודה, תומר

למעלה