CHAIN SUCK אכזרי

septAA

New member
CHAIN SUCK אכזרי

אני רוכב על ש"מ. החלפתי לאחרונה - פלאטות + קאסטה + שרשרת לאחר כ 2,000 ק"מ. בשבת - CHAIN SUCK אכזרי
נאבקתי בעסק מספר דקות עד ששיחררתי את השרשרת, בעזרת כמה משיכות/מתיחות/כיפופים. יש לי תחושה שזה לא עשה טוב לשרשרת. האם יש בדיקה בסיסית שאני יכול לעשות בעצמי כדי לראות אם נגרם לשרשרת נזק לפני שאני ניגש למכנאופן ?

יש כמה דברים

אהלן! בעקרון, שרשרת אמורה לעמוד בעומסים גבוהים מאד לאורכה (בניגוד לעומסים צידיים...). צ'יין סאק מפעיל עומס לאורך השרשרת - לכן, לא אמור להיגרם נזק לשרשרת. תבדוק את הדברים הבאים: 1. אין חוליות תפוסות (תוך כדי סיבוב אחורה, תתבונן מהצד באופן שבו השרשרת מתלבשת על גלגל השיניים בקסטה. תוודא שאין קפיצות). 2. אין חוליות מעוותות - הכוונה לפיתול בשרשרת לאורכה. 3. אין חוליות פתוחות (תוך כדי סיבוב איטי מאד אחורה, תתבונן מלמעלה על השרשרת וחפש חוליות שלא נראות לך. מומלץ לקשור סרט אדום יפה על השרשרת שתדע איפה התחלת...) מומלץ לבדוק גם את הפלטות: תוך כדי סיבוב הקראנק, התבונן מלמעלה על הפלטות ותוודא שהן לא עקומות. כנ"ל לגבי הקסטה. חפש גם שיניים שבורות/עקומות בפלטות/קסטה. המלצתי לך: גש למכונופן בכל מקרה. הוא ישמח לבדוק את המערכת שלך בחינם (בתקווה, שאם הוא ימצא חלק פגום - אתה תחליף ותתקן אצלו... אתה כבר שם, לא?). צ'יין סאק עצבני כמו שהיה לך שווה בדיקה. בהצלחה.

ido pro

New member
כדי ליבדוק 3 דברים

שאן חופשים גדולים באותו אזור 2 שכל החוליות ישרות שאן קפיצות הילוכים / החלקות של הילוך (במיקרה כזה יש ליבדוק אים זה נובע מהשרשרת / מכיוון לא איכותי

למעלה