chanting

עינתיתי

New member
chanting ../images/Emo168.gif

האם ה - CHANTING-שירה היא סוג של מדיטציה? הרי אנו מפעילים את ה - MIND בזמן הקריאה: קוראים את הכתוב, עוקבים אחרי השורות. אני גם מנסה להבין מה כתוב,יש למילים משמעות כל שהיא ? משנה מה שרים או הרעיון הוא שכולם שרים ביחד והופכים לקול אחד? השירה והישיבה עובדים על אותו ערוץ? האם זה עניין של נוחות ובחירה למי מתאים יותר מה: ישיבה, הליכה, שירה, קידה וכו'. כאשר הסתכלתי על האנשים ששרים, ראיתי כמה אנרגיה הם משקיעים בזה, כאילו מתפללים למשהו, מבקשים,קודים. למה כל המאמץ הזה? מה נותן? . ללא ביקורת, ללא שיפוטיות, מנסה פשוט להבין, עינת.
 
נסיון להסביר

המיינד זקוק לפעילות. ממש כמו נהר - אם לא יזרום איתן בערוץ הוא יחסם, המים יציפו מסביב ויווצרו ביצות וקדחת. רק מיינד זורם והרמוני יכול להפוך ל NO MIND, לכן לא משנה מה נאמר לעובדים בניקוי הנהר, משנה רק העובדה כי העבודה נמשכת.
 
תשובה מושאלת ../images/Emo63.gif

So chanting is very important. At first you won't understand. But after you chant regularly, you will understand. 'Ah, chanting-very good feeling!' It is the same with bowing 108 times. At first people don't like this. Why do we bow? We are not bowing to Buddha, we are bowing to ourselves. Small I is bowing to Big I. Then Small I disappears and becomes Big I This is true bowing. So come practice with us. You will soon understand זה רק חלק מתשובה של זן מאסטר סונג סאן לשאלה Why do we chant, אני ממליץ לך לקרוא את הקטע כולו - http://www.kwanumzen.com/practice/chanting.html ולבוא לעשות chanting בקביעות, אז תביני יותר טוב מכל תשובה שננסה לתת. נתי
 
למעלה