charge of the god/ goddess

suki da yo

New member
charge of the god/ goddess

אז, איזו גרסא אתם שומרים בספר הצללים ( או במחשב, או סתם בראש)? יש אלפי גרסאות שונות, וכל אחת מהן אומרת משהו אחר. מצאתי charge of the derk god' charge of the sea goddess charge of the forest goddess ועוד אלפי אחרים, חלקם בלי אפילו כותרת, חלקם הגדול נכתבו ע"י פאגאנים שראו לנכון לשתף באתר שלהם.. ומצאתי את עצמי טובעת בcharges בלי יכולת להחליט שאני אוהבת אחד יותר מהשאר. אז התחלתי לאסוף אותם. כרגע יש לי שלושה לאל וארבעה לאלה, ועוד ערימה קטנה ויפה שמחכה לעבור העתקה ותיקונים, ואני מקווה שאחרי שאני אסיים עם הערמה הזו אני אוכל לסדר את המחשבות שלי מספיק ( אולי אחרי הבגרויות) כדי לכתוב אחד משל עצמי, ואולי אז יהיה לי charge אחד שיגיד את כל מה שאני רוצה שהוא יגיד...

אין שום צורך להיות חצופה.

אני אנסה להסביר, למרות שאיני וויקאני וסביר שהידע שלי בנושא מוגבל. היא מתכוונת לטקסטים דתיים אשר מהווים תפילה המתארת את מהותה של האלה, ו/או את מהותו של האל. (האם צדקתי?) קטיה תרגמה אחד מהם לא מזמן, וניתן למצוא גם שתי גרסאות בספר "חלום הבריאה הפגני" של ג'סטין.

suki da yo

New member
זה בערך בידיוק מה שרובין אמר

ואם את מתעניינת יותר אני אשמח להפנות אותך למאמרי הפורום, איפה שבטוח מופיע תרגום אחד לפחות, ואם בא לך על המקור, רק תבקשי:)

Justin Angel

New member
אומנם אני לא וויקאן...

אבל אני מאוד אוהב את הגרסאות שליאת תרגמה ושמה ב"חלום הבריאה הפאגאני". כמובן שאין לזה שום קשר אליי, אבל זה כל-כך חמוד :)

suki da yo

New member
האמת

מיתוסי בריאה זה כבר לא הקטע שלי, אז אני חייבת להודות שלא קראתי את חלום הבריאה... אבל אני מניחה שהיא תרגמה את אחת מהגרסאות הכמעט זהות לcharge, אחת תרגמה גם כרמית בפורום ואללה. זו הגרסא הכי מוכרת , ונחשבת ל"מקורית"...

Justin Angel

New member
לא ממש...

אני די בטוח ששלושת התרגומים "ציווי האל", "ציווי האלה" ו"ציווי האל המקורנן", הם לא גרסה נפוצה, בעיקר כי לא זיהיתי את המקור שקראתי אותו לראשונה.

כרמית.

New member
ציווי האל וציווי האלה

התרגום שלי לציווי האלה הוא הטקסט הויקני המקורי, הנפוץ ביותר והידוע לכל ויקני, של דורין וליאנט. התרגומים לציווי האל על שלוש גרסאותיו הם תרגומים לטקסטים הרבה יותר מאוחרים, קצת פחות נפוצים, אם כי לא לגמרי לא מוכרים למתלמד המעמיק. פירוט רב יותר יש בהקדמה לתרגומים שמופיעים בעמוד המאמרים של הקהילה בוואלה. סלחו לי על העצלנות שאני לא מפרטת שוב, אבל מי שמתעניין, שם מופיע הכל.

hadaraviram

New member
וזה באמת תרגום יפה!

קראתי אותו רק אחרי שתרגמתי את Charge of the Goddess בעצמי. איזו עבודה יפה, כרמית!

hadaraviram

New member
והנה התרגום שלי

שפורסם כאן לפני כמה שבועות: האזינו לדברי האם הגדולה, שנקראה בימי קדם ארטמיס, עשתרת, דיאנה, מלוסינה, אפרודיטה, ריאה, סריודן, אריאנרהוד, ושמות נוספים רבים לאין ספור. צעירי ספרטה הקריבו על מזבחותיה. בכל עת שתיזקקו לדבר, אחת לחודש, ומוטב כשהלבנה במלואה, תתכנסו במקום סודי לקרוא בשמי, אני האם הגדולה. תחת הירח תתכנסו, אתם השואפים ללמוד את מלוא המסתורין אך טרם זכיתם בסודות העמוקים ביותר. אתכם אלמד דברים שטרם נודעו. ותהיו חפשיים מעבדות, וכסמל להיותכם חפשיים באמת, תהיו עירומים בטקסיכם, ותרקדו, תשירו, תנגנו ותאהבו בפני. שכן לי התעלות הנפש ולי כל השמחה על פני האדמה. חוקתי היא אהבה לכל הקיים. שמרו טהורים את ערכיכם הגבוהים ביותר, שאפו תמיד לקראתם. אל תניחו לדבר לעכב אתכם או להסיטכם מן הדרך. שכן לי הסוד הפותח את דלתות הנעורים, ולי גביע יין החיים, וקלחת הלידה-מחדש, היא הגביע הקדוש של הנצחיות. אני האלה רבת החן המעניקה את מתנת השמחה ללבבות בני האדם. על האדמה אני מעניקה ידע של הרוח הנצחית, ולאחר המוות אני מעניקה שלום, חירות, והתאחדות עם אלה שהלכו קודם לכן. איני מבקשת דבר כקורבן, שכן, זכרו! אני אם הכל, ואהבתי זורמת אל האדמה. אני יופייה של האדמה הירוקה, והלבנה בין הכוכבים, מסתרי המים, ותשוקת הרקיע והאדם. אני קוראת אליכם לבוא אלי, נשמת הטבע, מתת החיים ליקום. ממני נובע הכל ואליי ישוב הכל. אהובי אלים ואדם, הניחו לנשמתכם לחבור אל השמחה האינסופית. הניחו לפולחני לשרור בלב שמח, שכן, זכרו, כל מעשי האהבה וההנאה הם טקסיי, ולכן הניחו ליופי ולחסד, לכבוד ולצניעות, לצחוק וליראה לחיות בכם. ודעו, אלה בכם החושבים לתור אחריי, שחיפושכם וכמיהתכם יעלו חרס אלא אם תלמדו מסתורין זה: שאם לא תמצאו בתוככם את אשר אתם מחפשים, לא תמצאו זאת לעולם מחוצה לכם. שכן, זכרו, אני הייתי עמכם למן ההתחלה, ואני הוא אשר יושג בתום התשוקה.

suki da yo

New member
זה אחד מהגרסאות ל"מקורי"

ודוקא זה האחד שאני לא אוהבת. אני ממש לא מתחברת איתו, איכשהו. הכי אהבתיcharge of the god שבסוף שלו נאמר and together we shak stand gard as she sleeps. עשה לי פרפרים בבטן...:)

למעלה