charles darwin

ilovelior

New member
charles darwin

כנראה שאוהבים אותך איפשהו..... אני קורא עכשיו את העיתון ורואה שאכן הוציאו צווי הרחקה ל-8 כלבים מסוכנים. כלומר נותנים לבעלים שלהם הוראות הגבלה להחזיקם - וכתוב פה בפירוש שהמטרה היא להביא להכחדה טבעית של הכלבים. טוב, כנראה שצדקת בכוונתך אבל בתאוריה המעשית של "לאסוף את החיות" לא. כי כתוב פה שכל כלב שבעליו לא יעמוד בהנחיות - יורדם ובעליו ישלמו קנס. במילים אחרות - הכיוון שנוקטים פה הוא הכחדת הזנים. מה הקשר בין בעליו של הכלב לכלב?! - מה עשתה החיה רע? אנחנו גזע פחדן. ולא יצירתי.

Charles Darwin

New member
חבל שזה היה צריך להגיע לזה...

אבל לדעתי זה הרע במיעוטו. אם יש לך רעיון לפתרון יצירתי ומעשי, אתה תמיד יכול להציע אותו לגורמים המוסמכים..

מה ש"פחדני ולא יצירתי"

הוא הרצון של האדם לנצל את הטבע לשימושו האישי עזבו כבר את החיות תנו להם לחיות בשקט "חיות מחמד" הם סתם ביטוי לעבדים שנקנו לשם שעשוע הגיע הזמן להשאיר את הטבע בטבע

SilentMike

New member
עבדים?

גם הכיסא שעליו אני יושב הוא "עבד"? אולי די עם ההאנשה המגוחכת הזו?

חבל שאתה משווה חיה לכיסא...

ההכרה בסבלם של אחרים והידיעה שכולם שווים הם חלק מתהליך התפתחות האדם. להזכיר לך שלפני 50 שנה לא ראו בשחורים כיצור חי עם רגשות ואני חושב שאין צורך להעלות את היטלר בוויכוח(אלף(לא אלף אלפי) הבדלות)

Charles Darwin

New member
לא הבנתי למה הכוונה "הידיעה שכולם

שווים", אתה רוצה להגיד לי שכל בעלי החיים שווים בעיניך? ברור הרי שאתה לא באמת מאמין בזה. ומה לגבי אורגניזמים כמו וירוסים? ואני חושב שקצת הגזמת בקשר לשחורים, עובדה שהאמריקאים נלחמו על שחרורם כבר לפני קרוב ל-150 שנה. וגם היום נראה שערך החיים של אפריקאי נחשב קצת פחות מאשר זה של אירופאי (ע"ע 2 מיליון הרוגים בסודן).

אתה לא חושב

שחיות ברמה האבולוציונית של כלבים הגיעו לשלב מודעות שיש להתייחס אליהם כאל יצור מרגיש ולא כמו איזה אורגניזם שכל מה שהוא יודע זה לקיים את עצמו? ובקשר לדוגמא על סודן שיש רבים כמוה כמו רואנדה וכו' היא לא קשורה. כל מה שאני מבקש זה שאתה כפרט לא תפלה בין בני אדם ותתן לבע"ח את החופש המגיע להם, לא ביקשתי שניקח אותם לפסיכולוג שידברו על הבעיות שלהם רק על כך שתיתן להם לחיות את חייהם בשקט.

qet1

New member
איפה הגבול?

לפי מה אתה קובע איזה חיה היא שוות זכויות(כמו כלב) ואיזו לא(כמו וירוס)? "שתיתן להם לחיות את חייהם בשקט" כוונתך להניח לכל החיות לנפשם ולא להפריע להם בשום צורה? משהו כמו המעמד של הפרות בהודו? האם זה כולל לאפשר לחיות טרף להסתובב באופן חופשי ברחובות ולטרוף ילדים קטנים?

Charles Darwin

New member
לא אמרתי, ואני גם לא חושב, שהם

אורגניזם שרק יודע לקיים את עצמו, אבל אתה הלכת על הקיצוניות השניה כשאמרתי שכולם שווים, ועם זה אני ממש לא מסכים. נראה שאנחנו מסכימים על דבר אחד, שמקומם של הכלבים הוא לא בבית, כחיות מחמד. מצד שני, אין להם גם מקום בטבע...ככה שה"חופש המגיע להם" הוא בעצם הכחדה. ולמה הדוגמה של סודן לא קשורה? זה מראה שגם בני אדם לא בדיוק נחשבים שווים..

qet1

New member
הדוגמא של סודן לא קשורה כי

היא מראה שבעיני אנשים מסויימים בני האדם לא שווים. האם אתה באמת חושב שסודני שווה פחות מאירופאי או אמריקאי?

Charles Darwin

New member
סה"כ ציינתי שלדעתי הוא לא ממש דייק

בעובדות ושזה קצת מוגזם להגיד שבתוך 50 שנה השחורים הפכו בעיני המערב מיצור חסר נשמה ורגשות לאדם ששווה בכל לאדם הלבן.

qet1

New member
אוקיי

אבל הנקודה היא שהיה שינוי משמעותי בזמן קצר יחסית.

SilentMike

New member
מהי ה-"רמה האבולוציונית" הזו?

מה זה "רמה אבולוציונית"? איך מודדים את זה? תשמע השאלה לא קשורה ל-"רמה אבולוציונית" היא קשורה למעמד מוסרי. האם לכלבים יש מעמד מוסרי זהה לזה של בני אדם? אם לא אז איך אפשר לקרוא להם "עבדים"? כלבים חיים בסימביוזה עם בני אדם. זה הקיום שלהם. או שהם חיים בבתים שלנו, או שהם חיים ברחובות שלנו, וניזונים מהאשפה שלנו. לבן-דוד שלי יש כלבים ואני חייב להגיד שהם חיים הרבה יותר טוב מכל חיה דומה להם בטבע. ובטח גם יותר מכמה בני אדם.

למעלה