נצל"ש: פתרון לבעיית צ'אט פייסבוק
אני מצטער על ההתפרצות לשרשור, אך מעניין לעניין באותו עניין: לאחרונה נתקלתי בבעיה מוזרה בה הפייסבוק מונע ממני כניסה לצ'אט בטענה כי אני מריץ Internet Explorer 6 ומציע לי באדיבות לשדרג את הדפדפן. מוזר; כי אני דווקא מריץ Internet Explorer 7 מעודכן עד למעל הראש. פשפשתי ברחבי האינטרנט ומשלא מצאתי תשובה לעניין (אך שמתי לב כי ישנם עוד גולשים החולקים איתי את אותה הבעיה המוזרה) חפשתי בנבכי ה-Registery והרי לכם מספר צעדים לפתרון הבעיה: בזמן גלישה באינטרנט שולח הדפדפן בקשות גישה לשרת המאכסן את דף האינטרנט הרצוי לנו. בבקשה כזו נכללים פרטי מידע שונים אודות הדפדפן, ביניהם גם גרסת ההתקנה שלו. לצורך תאימות עם אתרים ישנים, מוסיף הדפדפן לזהותו גם מספרי גרסה נמוכים יותר. הבעיה היא שככל הנראה אתר Facebook מנתח לא נכון את הפרטים וטועה להחשיב את אחת הגרסאות הנמוכות לגרסה הנוכחית המותקנת על המחשב, וכך מציע לשדרג אותה. לצורך פתרון הבעיה ניתן להסיר את מספרי הגרסאות הקודמות וכך תשלח רק זהות הגרסה אשר נמצאת בשימוש. * גש אל כפתור Start בחר ב-Run, הקלד regedit ואשר. * בחלון התוכנה שיפתח נווט בעץ התיקיות בצד לפי הסדר הזה: 1. HKEY_CURRENT_USER 2. Software 3. Microsoft 4. Windows 5. CurrentVersion 6. Internet Settings 7. User Agent 8. Post Platform * לאחר בחירת המפתח האחרון Post Platform תופיע בצד השני רשימה קצרה. יש לסמן את השדה ששמו (Mozilla/4.0 (compatible; MSIE 6.0; Windows NT 5.1; SV1. * מומלץ, אך לא חובה, לגבות את הערך לפני השינוי ע"י בחירת Export מתפריט File ושמירתו תחת כל שם ומקום שתבחרו לצורך העניין. * כעת יש לסמן את השדה כמצויין בסעיף הקודם ולמחוק אותו ע"י לחיצה על מקש Delete. * בשלב זה נסגור את החלון בו עבדנו ונפעיל מחדש את Internet Explorer. הצ'אט של פייסבוק צריך לעבוד כעת.