CHM READER

misterZed

New member
CHM READER

האם מישהו מכיר תוכנה לקריאת EBOOKS בפורמט CHM ? כמובן שעדיף חינמית...

udifpalm

New member
לא ידוע לי על תוכנה ישירה

CHM הוא compressed HTML, פורמט מיקרוסופטי שאורז מספר קבצי HTML עם התמונות שלהן בצורה דחוסה בקובץ אחד. ניתן לפרוס קובץ CHM לצורת ה-HTML הלא-דחוסה שלו (למעשה תקבל עץ קבצים שלם). את ה-HTML ניתן לקרוא על הפאלם במספר דרכים, החל משימוש ישיר בדפדפן וכלה בשימוש בתוכנות כמו iSilo או plucker. לגבי כלים ספציפיים לביצוע תרגום CHM ל-HTML אין לי המלצות ספציפיות, אבל חיפוש של "CHM to HTML" בגוגל מניב "ים" של תוצאות רלוונטיות.

udifpalm

New member
ממש לא!

PDF הוא פורמט הדפסה. קשה מאד לעמד אותו מחדש לגודלי דף שונים וכמובן שזה קריטי אם רוצים לקרוא מסמך מ-PC על מסך של מחשב כף יד. HTML הרבה יותר קל לעמד מחדש למסכים קטנים, גם אם זה לא מושלם.

yoovee

New member
חיפוש "CHM" בפורום היה מוביל אותך

אל התשובה (הלא מושלמת) הבאה: http://www.tapuz.co.il/tapuzforum/main/Viewmsg.asp?forum=92&msgid=81725506 שנכתבה עבור שאלה זהה לחלוטין (הנצל"ש שבשרשור המקושר). אני כמעט בטוח ששאלה דומה נשאלה גם ב-1src.com, ומלבד תשובות דומות לזו לעיל, ענה מפתח אחד שם שהוא עובד על אפליקציה שתוכל לעשות זאת ישירות (אאל"ט DragonEdit?) - זה היה מזמן, אולי תרצה לבצע חיפוש גם שם... אאל"ט #2, ייתכן ודיון דומה לקח חלק גם בפורומים של PalmFiction (נסה גם את הפורום ברוסית, השתמש בתרגום אוטומטי אם אתה צריך - יעיל מספיק), אבל למיטב ידיעתי אין לכך עדיין פתרון ישיר. בהצלחה.

למעלה