Choosing location to live

Choosing location to live

שלום לכולם,

אני רחוק עדיין ממעבר לארה"ב ובכל זאת הייתי רוצה לשמוע ממכם על אזורים אפשריים לגור בארה"ב שעונים על הצרכים/דרישות שלי.

1. אזור דתי
- לאו דווקא חרדי, אני דתי לאומי. חשובה לי קהילה שאוכל להרגיש "כמו בבית" אולי קצת עברית, סופר ומסעדות כשרות כך שלא ארגיש חוסר או שוני מבחינה דתית בארץ.
2. אזור סמוך להייטק
- אני בא מתחום הניהול רשתות מחשבים ולכן אחפש בתחום זה. (נסיעה של שעה עד שעה ורבע מהבית הן ברכב או בתחב"צ לעבודה זה הגיוני ביותר עבורי)
3. איזור זול בנדל"ן
- מקום שבו אפשר לרכוש בית קרקע במחיר הגיוני (כן, דירה לא מתאימה לי)
4. אקלים
- בארץ אני נורא סובל מחום בקיץ והחורף פה הוא לא חורף עבורי (בתור אחד שטייל באירופה וראה מה זה חורף) אז מקום שברוב עונות השנה מעונן (לאו דווקא גשום ללא הפסקה)

זהו, סליחה על החפירה, אם יש לכם רעיונות לאיזורים מומלצים, אשמח :)

KallaGLP

New member
יהיה לך לא קל למצוא את מה שאתה מחפש.

שכונות של בתים פרטיים המבוקשות ומאוכלסות על ידי הקהילה היהודית שגם קרובות לריכוזי הייטק אלה בדרך כלל האזורים היקרים ביותר שיש. על כך יש להוסיף עלות של חברות במוסדות הקהילה,עלות גבוהה יותר של מזון בגלל שהוא כשר, ואם זה רלוונטי - חינוך יהודי פרטי יקר לילדים.
הדרישות האקלימיות שלך כנראה פוסלות את קליפורניה, שזה בסדר כי היא יקרה, אך גם את טקסס, שהיא כנראה הכי מתאימה מבחינת יוקר מחיה נמוך יחסית.
אזורים נוספים שיש בהם ריכוזי הייטק גדולים הם בעיקר אזור בוסטון, ניו יורק (שהקיץ בה מאוד חם ולח אגב, ואני ממש סבלתי בזמן הביקור שם) וסיאטל, אבל בכללי אלה לא אזורים זולים.
אישית, אני מכירה את אזור סיאטל, שעברתי אליו לאחרונה מקליפורניה. לטעמי מקסים פה, אבל שוב - בלוויו, העיר שבה מרוכזת קהילה יהודית דתית, ושגם נמצאת בקרבת מרכזי הייטק, היא מהיקרות באזור שהוא מלכתחילה ממש לא זול.
אבל אם אתה עוד רחוק ממעבר לארה"ב, לא לגמרי ברור למה כל זה רלוונטי.

zuki3

New member
אין שום מקום כזה

כתבת שורה של סתירות בלתי אפשריות,
כתבת שאתה מחפש מקום שהוא מרכז הייטק ותעסוקה אבל זול, אין חיה כזאת.
מרכזי הייטק הם מקומות יקרים או מאד יקרים.
כתבת שאתה לאומי , אבל מחפש מקום בארצות הברית, אתה מאד לאומי,
כתבת שמאד חשוב לך סביבה יהודית, ישראלית ושלא יהיה הבדל מישראל, אין חיה כזאת, בכל מקום שתעבור אליו, גם אם הוא אזור ישראלי או יהודי, ויש שם יחסית הרבה יהודיים, הוא עדיין אמריקאי, ורוב האנשים מסביב לא יהיו יהודים, ואין בשום מקום בית כנסת שפתוח לכולם, ואין בית ספר יהודי שפתוח לכולם וזול, יהדות זה דבר יקר, כל מה שאתה מקבל בחינם בישראל יעלה לך הרבה כסף, אוכל כשר עולה כפול, בית ספר יהודי הוא גם פרטי, גם מאד יקר, גם תלוי בזרם מאד מסוים של יהדות, וגם ברמת לימודים לא יותר גבוהה מבית ספר רגיל,
אם תרצה ללכת לבית כנסת תצטרך לשלם דמי חבר.
בקיצור תשאר בישראל.

למעלה