Christian values

Midriff

New member
Christian values

קיבלתי שיחת עבודה מחברה שמנסה למכור לי את שירותיה. ההצעה חצי מעניינת, אבל כשהלכתי לאתר שלהם עם הגדירו את עצמם שמבוססת על Christian value
ו-
Being Christian professionals is crucial in our selection of the various personnel we choose to incorporate into a mission to represent our clients. We believe that if we begin every mission with people of integrity, we have a stronger foundation by which to facilitate client success.

אמרתי להם שאם הבסיס של בחירת האנשים או הפרטנרים איתם הם עובדים הוא היותם נוצרים, אין לי שום רצון לעבוד איתם.
צדקתי או שהייתי over sensitive

John the Savage

New member
לדעתי צדקת לחלוטין

כשמדובר בחברה שמפלה עובדים על בסיס דת ואף מתגאה בזה, גם אני הייתי מסרב לשרותיהם.

Boston Guy

New member
הם אכן לא פונים למגזר האוכלוסייה שאת (או אני) שייכים לו.

הם מן הסתם מנסים לשדר אמינות ויושר.
והם משדרים שהם גאים בדת שלהם.
מן הסתם זה גורם לקהל שאליו הם מכוונים בדיוק את האפקט שהם מעוניינים בו.

זה מאפיין במידת מה חברות שמבוססות בדרום ארה"ב - יש חברות שאני עושה איתם עסקים שם שהמענה הטלפוני האוטומטי שלהם מסיים את ההודעה במילים HAVE A BLESSED DAY...

אז כן - לאנשים כמוך וכמוני ההצהרה הזו גורמת לאי-נוחות - אסוציאציה אוטומטית לפוגרומים, מרתפי העינויים של האינקויזיצייה בספרד, מסעות צלב, עלילות דם ושאר "אינטראקציות עבר עם CHRISTIAN VALUES". או בקונוטצייה יותר עכשווית - המאבק על זכותה של אישה לשלוט בגופה וכמרים שמדגימים "ערכי נצרות" על ילדים קטנים שהופקדו בידיהם.
אבל אנחנו במדינה חופשית... זו בחירה שלך אם את רוצה לעשות איתם עסקים או לא.

Midriff

New member
אז זהו

שהחברה פנתה אלי אחרי שהם ראו את פרופיל הלינקדאין שלי והתעקשו שהם עושים עסקים עם הרבה חברות טכנולוגיה. הם דווקא מאוהיו, לא דרומיים בכלל.
ברור לי שהם גאים בערכי הנצרות שלהם, אני מבינה מה הם מנסים להגיד, ואין לי דווקא בעיה עם זה, אבל כשהם אומרים שהם בוחרים את הפרטנרים שלהם בהתבסס על זה, זה כבר נראה כמו גזענות נטו.
(וברור שזו בחירה שלי עם לעשות איתם עסקים ואמרתי להם לא ולמה לא, ואפילו הרגשתי די טוב עם עצמי, אבל אח"כ תהיתי אם קראתי את העמוד לא נכון)

Boston Guy

New member
לאוהיו יש איפיון די "דרומי" - למרות שהיא לכאורה מדינה צפונית

לפי סקר של PEW RESEARCH CENTER,
יותר מ 73% מתושבי אוהיו מגדירים עצמם כנוצרים (כמעט 30% מגדירים עצמם "אוונגליסטים פרוטסטנטים", 24% פרוטסטנטים אחרים, 18% קתולים).
רק 4% מתושבי אוהיו מגדירים עצמם "לא נוצרים" (1% יהודים, 1% מוסלמים, 1% בודהיסטים).

67% מתושבי אוהיו מאמינים שאלוהים קיים - זה מספר שיותר קרוב למה שרואים במדינות "דרומיות", ויותר גדול ממה שרואים בכל המדינות ה"צפוניות" (ניו יורק 56%, אילינוי 61%, ניו ג'רזי 60%, קליפורניה 54% וכיוצ"ב).

70% מתושבי אוהיו הולכים לכנסייה לפחות פעם או פעמיים בחודש.
57% מתושבי אוהיו מתפללים לפחות פעם היום. עוד 17% מתפללים לפחות פעם בשבוע. שוב - אלו מספרים שרואים במדינות "דרומיות", ויותר גדולים ממה שרואים בכל המדינות ה"צפוניות".

סטטיסטיקה. המדע הכי יצירתי.

אם אתה רוצה להכליל, אז אוהיו היא אם כבר עם אפיונים של מיד-ווסט, גם גאוגרפית וגם סוציולוגית. יותר בליגה של אינדיאנה, מיזורי, קנזס, ונברסקה (ולא רק בפוטבול מכללות) מאשר של לואיזיאנה, אלבמה, או מיסיסיפי.
&nbsp
ואם אתה רוצה קצת יותר לדייק, אז האזור של סינסינטי בואכה גבול קנטאקי הוא באמת בעל אפיונים דרומיים, ואילו האזור של קליבלנד בואכה פנסילבניה יותר בעל מאפיינים של מה שתמצא גם באפ-סטייט ניו יורק, ובבפנוכו של מסצ'וסצ'טס, ורמונט, או ניו-המפשייר.
&nbsp
הגדרת קליפורניה כ"צפוניים" גם מצחיקה, אבל זה ליום אחר.

Boston Guy

New member
מכיוון שאחי ומשפחתנו גרו באזור כלב-לנד כמה שנים טובות...

I BEG TO DIFFER.

אין דמיון בין יושבי חוף האגם ואנשי הגבעות וההרים...

יושבי גבעות הברקשייר עדיין מלקקים קרטונים כמוסורת טימוטי לירי ,
יושבי ההר הירוק כל ימות השנה עדיין מעדיפים קטורת של איזדרכת,
כאן בעמק הבכא ויקו והשור הביאו לכך שהמעצבים של RISD המציאו קופסת IN CASE OF EMERGENCY שמתקינים בימים אלו ברחבי NH,
ובכלב-לנד? "רק הפחד ההוא, הלבן בעורקיו מתפתל".

dixie chick

New member
אוהיו מאוד "דרומית" באיפיון שלה

סתם במקרה היא מדינה צפונית :)

יש ערכים נוצריים, ויש "ערכים נוצריים".

במקרה הזה, גם לפי מה שאת מתארת וגם לפי האתר שלהם הם נראים נודניקים מציקנים בדתיות שלהם שפשוט לא יהיה נעים לעבוד איתם.
&nbsp
אבל אם נגיד היית מקבלת הצעה מאוניברסיטת נוטרדאם הקתולית? או מבית חולים שמסונף לכנסיה הפרסביטריאנית? אישית לא הייתי מרגיש נוח לעבוד במוסד כזה, אבל מיליוני לא נוצרים עובדים בהם למרות המישן סטייטמנטס הנוצרים שלהם ולעתים גם ההנהגה הכנסייתית.

Midriff

New member
שאלה טובה

לא נראה לי שהייתי מרגישה בנח לעבוד בחברה שקשורה לגוף דתי, מצד שני מכירים לא מעט חילוניים שעבדו בבר-אילן וחבשו כיפה למרות היום חילוניים למהדרין.
מצד שלישי הילד עשה מחנה קיץ כדורגל שנעשה באוניברסיטה קתולית, ולא היה שום דבר דתי.

3rd CYR

New member
אני הכי נדהמתי מבית חולים

אחד המרכזיים והטובים כאן, שעובד עם חברת הביטוח (אחת הגדולות) ממקום העבודה... מסרבים לתמוך בשום טיפולי פוריות וכד' בשל אמונה דתית. ידעתי שאסור לעשות הפלות, אבל רק בזכותם נודע לי שכל התערבות ברבייה נחשבת לפסולה בעיני נוצרים מסוימים.
&nbsp
&nbsp

placid1

New member
אני מבינה למה סירבת לעבוד איתם

וכנראה שגם אני הייתי אומרת לא, אבל לא הייתי אומרת להם מה הסיבה ושאני חושבת שהם גזענים.
אני משתדלת מאד שלא להכנס לדיוני דת ופוליטיקה במקומות עבודה/מקומות ציבוריים, בעיקר עם אנשים שאני לא מכירה היטב, למרות שקשה לי מאד בתור דעתנית ווכחנית.......

John the Savage

New member
ואפרופו גזר, זה מזכיר לי

לפני כמה ימים דפקו אצלינו בדלת מתרימים לאיזושהי עמותה מקומית. אמרו לי שהם מתרימים לאירגון מקומי שעוזר לנוער במצוקה, עוזר לשקם בני נוער שהתמכרו לסמים וכו'.

אמרתי להם שהכל נשמע יפה וחשוב, אבל אני מעדיף קודם כל לבדוק בעצמי במי מדובר לפני שאני מחליט לתרום לעמותה כלשהי. השאירו לי פרטים, ואז באמת הלכתי לבדוק באתר האינטרנט שלהם וראיתי שהם מגדירים את עצמם כ"Faith based residential recovery program", וכותבים שהם "Rebuild individuals spiritually, emotionally, mentally and physically. Return them to God, family, community, and the work force.".

אילו סתם היו עמותה שעוזרת לשיקום נוער, יתכן והייתי תורם. אבל לא בא לי לתמוך בגוף של "החזרה בתשובה" בגירסתה הנוצרית ...

mavor

New member
הבנת הניקרא ?

בתור התחלה איפו כתוב שהם "בוחרים על סמך זה שאתה נוצרי ?"
אני חושב שיש גם יהודים שהם "people of integrity" ולגבי "Christian value" זה מאוד תלוי בחברה ובפרוש שלה וכול להיות שזה מקום קמו ציקפלה (שהוא הצלחה גדולה בניוארק הכחולה שממחיש שלאנשים פה אולי לא כול כך אכפת מפוליטיקה של עסקים וכראיה כול החברים שלי מהמיגזר שלא מקובל עליהם ביקרו שם יותר מפעם אחת)
אני ממלץ להסתקל לדוגמה בויקיפדיה תחת "Christian values" תת סעיף "Modern use in worldwide liberal politics" זה יתן לך נקודת השקפה אחרת
ברמה האישית אני מעמין בחיי ותן לחיות כול עוד השרות שלהם טוב והערכים שלהם \ פוליטיקה שלהם לא מתנגשת בשלי אין לי בעיה (בעבר אפילו עזבתי עבודה בגלל שלפי דעתי הפרשנות שלי לנכון ומוסרי היתה מנוגדת לפרשנות של ההנעלה )

John the Savage

New member
כן. שלך

תקרא שוב את המשפט "Being Christian professionals is crucial in our selection of the various personnel we choose to incorporate into a mission".

לא כתוב שם "Christian values" אלא "being christian professionals".

ובתקופה בה נודע שצ'יק-פיל-א תורמים כסף לאירגונים עם אנג'נדה אנטי-גיי, כף רגלי לא היתה דורכת שם. כיום הם כבר הפסיקו לתרום לאירגונים עם אג'נדה פוליטית, אבל כניראה שכף רגלי עדיין לא תדרוך שם סתם כי סנדוויץ' עם עוף יבשושי לא נראה לי מגרה במיוחד.

iris mom of two

New member
צדקת

אישית יש לי אלרגיה לנושאים הללו. אם כי יש לי חברים מהמגזר.
&nbsp
הרגישות שלך מאד נפוצה במגזר היהודי אמריקאי ואתאיסטי אמריקאי.

למעלה