Chromex 180

dudi4321

Member
יש לי כזו

אני משתמש רק במי גשם. ללא מינרלים כמעט ולא עושה בגלל זה טיפול.
תסביר את אופן ההכנה, השלבים, הכי מפורט שאתה יכול. כנראה שלב מסויים אתה לא מבצע כראוי והקפה יוצא דלוח.
למשל באיזו כמות אתה משתמש ואיזו כוסית נמצאת בידית החליטה, למנה אחת או שתיים? האם אתה דוחס? מה דרגת הטחינה שטחנו לך? תוך כמה זמן הקפה נמזג מהראש?
הידית בצד של הברז, אתה משאיר פתוח הרבה זמן? קצב המזיגה, חלש=טוב, חזק=יתן קפה דלוח.
 

dudi4321

Member
2-3 שניות מאד מהיר

תמי4 מלא מינרלים. האבנית תצטבר במכונה במעברים ואולי באחד השסתומים שנשאר פתוח והלחץ גבוה מה שגורם לזרימה מהירה שלא מספיקה לחלוט את הקפה. או משהו אחר?!
 

doss39

New member
Chromex 180

המכונה לא מוציאה מים.
אני שומע את המשוואה עובדת אך מים לא יוצאים.
מה ניתן לעשות?
 

dudi4321

Member
יש לי כזו בדיוק.

אתה משתמש במים קשים שגרמו לסתימה באבנית. כמו בקומקום שמצטבר "אבן".
צריך מברג בולדוג פיליפס ולשחרר את הפחית נירוסטה ולנקות את האבנית. יתכן שראש החימום סתום גם, אז מפרקים הלאה עד שמנקים בכוח שכבות האבנית. אסור להשתמש במים מברז. צריך מים שעברו טיפול או בבריטה או במי גשם חסרי מלחים או עם מים שעוברים דרך פילטר סיליפוס.
יש תהליך ניקוי אבנית כשיוצא משהו ולא כשסתום לגמרי. את הניקוי צריך לעשות פעם בכמה חודשים כתחזוקה למכונה!
 

doss39

New member
תודה. את המכונה קבלתי האמת.

בסופו של דבר המים יוצאים. העביר מים וחומץ במכונה.
 

doss39

New member
תודה. את המכונה קבלתי האמת.

בסופו של דבר המים יוצאים. העביר מים וחומץ במכונה. לוקח הרבה זמן עד שהמכונה מתחממת?
 

dudi4321

Member
לא בטוח שחומץ, בגלל שראש החימום מאלומיניום

יש סקלה שמראה חימום. זה כמה שניות.
את העברת חמר הניקוי עושים במהירות לפני שהראש מתחמם. יש מקרים שתוך כדי ההמסה נפרדים גושים שחוסמים את המעברים הדקיקים.
אני קיבלתי אותה כי אמרו שהמשאבה לא עובדת. אבל הכל תקין.
 

dudi4321

Member
משתמש בקפה ירוק, אבל

קולה אותו בעצמי לדרגה כמו הצבע של קפה שחור עלית לדוגמה,
וטוחן במטחנת דיסקיות פשוטה להכי דק שזה יוצא גרגריי ולא אבקתי.
שם בראש חליטה כפול, כי אני מכור לקפה. דוחס עם דוחסן TEMPER שבא איתה. פלסטיק שחור שצד אחד כפית חצי כדור והצד השני דוחסן.
ואז מכניס לידית ומהדק.
תוודא שיוצא רק קפה ולא נזילות שפורצות מהאטם. לוודא שנוזל קפה באיטיות בערך 10 שניות עד שנראה בהיר יותר ויותר.
פעם ב, משתמש בקפה עלית רגיל, הטעם מעט מעט מוזר אבל עדיין החליטה יוצרת אספרסו חזק.
מכיוון שהקפה חזק אני מעדן עם מעט חלב קר, זה לטעמי בגלל שיוצא מעט מתקתק.
 

dudi4321

Member
תפסיק את המים מהר יותר

אתה כנראה יוצר אמריקנו - תוספת מים חמים לאספרסו.
תנסה לטחון יותר דק, לכיוון קפה שחור טורקי שהוא אבקתי.
יתכן שוסת הלחץ נפרץ? והמים יוצאים לראש החליטה בלחץ גבוה מידי.
 

doss39

New member
אני מתפתה לקנות את הגגיה הפשוטה

שמכירה 550 ש"ח. Grand gaggia style.
לדעתך אקבל אספרסו טוב יותר?
 

dudi4321

Member
לפני הרכישה

שפר את תהליך הכנת האספרסו במכונה שלך.
ביצעת את האפשרויות שהצעתי?
ניסית עם קפה טרי, זאת אומרת שנטחן דקה לפני ההכנה?
לשלוח את המכונה שיבדקו, באמיגו פתח תקוה. גם שם יש מבחר ענק של מכונות למכירה. הם מהמקצוענים.
יש גם מעבדת תיקונים ומכירה גם באור יהודה, איתם רק דיברתי בטלפון. הם מוכרים מכונות פול אוטומטיות יקרות אבל טובות.
&nbsp
 
למעלה