cipralex

• פותח הנושא nur12
  • פורסם בתאריך

nur12

New member
cipralex

שלום רב בעלי החל לקחת לפני כחודש תרופה בשם ציפרלקס (cipralex)-כדור פעם ביום. השאלות שלי הן: 1- ברצוננו להביא ילד שני לעולם. האם תרופה זו יכולה לפגום באיכות הזרע או להשפיע במשהו על העובר לכשיהיה (ב"ה)? 2- ניסינו לקיים יחסי מין אבל בעלי מאז נטילת התרופה אינו מצליח לגמור (להגיע לאורגזמה), מה גם שאינו מרוכז מאז שהפסיכיאטר אמר לו שתהיה לו בעיה והדבר מעיק על נשמתו. האם תופעה זו תחלוף, אם כן תוך כמה זמן והאם ישנה דרך לגרום לו לאורגזמה תוך שהוא ממשיך ליטול התרופה? תודה מראש

לא פסיכיאטר

אבל יש ליידע את הפסיכיאטר על המצב הנוכחי, יש פתרון. לא פירטת מדוע הוא נוטל ציפרלקס, והאם לפני נטילת התרופה הכל היה בסדר, האם חוסר הריכוז הוא רחובי לעוד תחומים או רק במיטה? כי לעתים הסיבות בגינן ניתן הציפרלקס מלכתחילה הוא לפתור בעיה של דיכאון או/ו חרדה שאחד מהסימפטומים שלהם הוא חוסר ריכוז וחוסר חשק מיני.אגב, כמה זמן הוא נוטל התרופה ? כי ציפרלקס לפי פרסומי היצרן היא עם פחות תופעות לוואי מיניות, והשאלה שנשאלת האם הבעיות בגינן התחיל הטיפול בציפרלקס הוטבו או לא?כי לדעתי, הלא מקצועית , הבעיות של דיכאון וחרדה טרם טופלו ומוגרו מאחר ולפי דברייך אין נסיגה מלאה של הסימפטומים, אני חושב שיש להמתין לטיפול המטיבי של הציפרלקס ובמידה והוא לא מושג לחזור לפסיכיאטר להמשך טיפול. אגב אם מדובר בפסיכיאטר קצר רוח מהשירות הציבורי (לא ניתן להאימו בכך, הוא עובד בתת תנאים ועומס בלתי אפשרי ), תפנו לפסיכיאטר בעל הכשרה בטיפול מיני או בסורוקה או בבי"J הפסיכיאטרי בב"ש או במרפאות לטיפול מיני הציבוריות שמפורסמות באתר איט"ם , פסיכיאטר כזה יוכל לתת פתרון מיטבי למצבכם.. לעתים מוסיפים טיפול נוסף, לעתים מוסייפים טיפול לחשק מיני, הכל בהתאם למצב בקליניקה. תרגישו טוב ובהצלחה

ציפרלקס

מסכים לחלוטין עם מה שכתב/ה קיפי הקיפוד, הוא ולא אחר. נכון שלציפרלקס פחות תופעות לוואי לעומת תרופות פסיכיאטריות אחרות, אך גם לא תופעות לוואי כגון, השהיית השפיכה. יש אפשרויות להתגבר על כך - טכניות ותרופתיות. לדוגמא, הפסקת התרופה ליומיים לפני יחסי מין (כן... הספונטניות...), תוספת תרופה מנטרלת מספר שעות לפני, התמקדות בגירויים חזקים אחרים וכן הלאה. כדאי להתייעץ במרפאות העוסקות בבריאות מינית. לא ידוע לי על השפעה על איכות הזרע.

bellachudakov

New member
ציפרלקס והפרעות מיניות

שלום לך נור12 אני מסכימה עם התשובות שכבר הספקת לקבל. ידוע כי תרופות מקבוצת נוגדי הדכאון והחרדה דוגמת ציפרלקס, עשויות להשפיע על מנגנון השפיכה ע"י הארכת משך הזמן עד לפליטה. לעזור במצב כזה אפשר דרך הפסקות לקיחת התרופה באותו היום בו מתכוונים לקיים יחסי מין. גם הגירוי המיני צריך להיות חזק יותר. בעניין זה שבעלך אינו מרוכז במיטה, ייתכן והוא אינו מרוכז עקב חרדת ביצוע (פחד מכך שהתרופה עלולה להזיק לו). לא ידוע על השפעה כלשהי על איכות הזרע, כך שאין לחשוש שהתרופה עלולה להזיק לעובר. הייתי ממליצה להתיעץ עם פסיכיאטר בעל הכשרה בהפרעות מיניות. בהצלחה, דר' בלה צ'ודקוב.

למעלה