Civic honesty around the globe

CANADA101010

New member
Civic honesty around the globe

17000 ארנקים עם ובלי כסף "אבדו"
להלן התוצאות ע"פ שם מדינה
ספוילר: האם הכינוי רומני גנב עדיין אקטואלי?
רומניה 3 מדינות מעל ישראל
קנדה מקום אחד מתחת לרומניה
זה רק סטטיסטיקה.....
הבת שלי איבדה 3 פעמים ארנק בקנדה - והוא הוחזר על ידי אנשים טובים. אני איבדתי אייפון חדש בן יומיים והוחזר לי IN NORTH YORK
נסיון שלכם?
https://science.sciencemag.org/cont...ciMag&utm_source=JHubbard&utm_medium=Facebook

SupermanZW

Well-known member
המפתיע בסטטיסטיקה הוא שהסיכוי

להחזרת ארנק עם כסף גדול מהסיכוי להחזרת ארנק בלי כסף.

לא ציפיתי שיהיה הבדל כלל.

CANADA101010

New member
אולי ההסבר הוא

צודק
אולי ההסבר הוא שרוב המוצאים אנשים טובים וסכום כסף גדול מהווה אתגר למאמץ גדול יותר להחזרה.

michaelbl

New member
הסבר פשוט

כל עוד זה רק כרטיסים המוצא אומר לעצמו שהבעלים יכול להזמין חדשים ולפתור את הבעיה, כסף לעומת זאת אי אפשר לשחזר. הבת שלי ואני לפני כמה שנים מצאנו כסף בלי סימנים מזהים בסופרמרקט על הריצפה. חשבנו שזה 50 דולר אז אמרתי אחלה, שילם את הקנייה. הסתבר שזה היה 1000 דולר, אז הלכנו להנהלה ומסרנו להם את זה (בסוף זה היה איזה זקן שאיבד את זה). אז למה החזרנו דווקא את ההסכם הגדול? כי לאבד סכום של 50 זה מבאס אבל לא נורא, לאבד 1000 זה יכול להיות מה רצינית וכואב הלב על המאבד

CanBonly1

New member
איך אתה יודע שזה איזה זקן?

האם לא חששת לתת להנהלה? הרי הם יכולים ל״אמץ״ את הכסף

michaelbl

New member
זה בדיוק מה שחשבתי

אז אחרי שעה חזרתי ו לקחתי את הכסף והשארתי את הפרטים שלי, ושעה אחרי התקשרו אלי שהוא שם אז באתי. הוא רצה לשלם לי אבל לא הסכמתי אבל הסופר נתן לי כרטיס מתנה של כמה עשרות דולרים, אז אולי לא הרווחתי 1000 דולר אבל הרווחתי ההרגשה טובה ואיזה 30 דולר בכרטיס מתנה לנו פרילס

CANADA101010

New member
לא יודע איך מתרגמים מפרגן לאנגלית

מעשה טוב מיכאל. לא יודע איך מתרגמים מפרגן לאנגלית אבל יש כבוד למעשה טוב

michaelbl

New member
תודה

בוא נגיד את זה ככה, אני לא כזה מיזנטרופ כמו שזה נשמע מההודעות שלי. אני ממהר לשפוט אנשים ויש לי דעות נחרצות על הכל ואני לא פוליטקלי קורקט במיוחד, אבל מצד שני אני לא כזה חרא של בנאדם כמו התדמית האינטרנטית שלי

למעלה