clinical psychology v. counselling psychology

DianaMor2

New member
clinical psychology v. counselling psychology

היי,
אני עומדת לסיים את התואר הכפול שלי בפסיכולוגיה וקרימינולוגיה. אני יודעת שאני לא מעוניינת להמשיך כרגע לקריירה אדקמאית או דוקטורט, אבל אני כן רוצה לרכוש מקצוע שיאפשר לי לפתח קריירה בתחומים שאני מעוניינת בהם.
בקנדה, בעלי תואר שני בפסיכולוגיה ״טיפולית״ יכולים לטפל, אבל לא לאבחן. זה ההבדל היחיד בין קליני ל״טיפולי״. הסיבה שאני שוללת את הקליני היא כי (לפחות בקנדה) מצופה ממי שנכנס לתואר שני להמשיך ישר לדוקטורט. מצויין בכל האתרים שרק אנשים שמעוניינים להמשיך לדוקטורט צריכים להדגיש מועמדות.
תהיתי אם מישהו יודע איך זה עובד בארהב? גם שם יש תארים נפרדים?
ואם מישהו יודע מה קורה עם תואר בפסיכולוגיה ״טיפולית״ בארץ? מכירים בזה? מקבלים רישיון טיפולי?

רוב תודות!
 
תואר שני בארה"ב בתחומי טיפול

בארה"ב, רק מי שעשה דוקטורט בפסיכולוגיה רשאי לקרוא לעצמו "פסיכולוג". מכאן, שאם תעשי בארה"ב תואר שני בלבד, לעולם לא תוכרי כפסיכולוגית, לא בארה"ב ובטח שלא בארץ.
יש בארה"ב תארים שניים טיפוליים ("ייעוץ"). מאד מעניינים ומגוונים. מבחינת טיפול למיטב הבנתי וככל ששאלתי וחקרתי בעלי אותם תארים יכולים לטפל ככל פסיכולוג, אך לא לאבחן, במסגרת הרשאת התואר שלהם (גילאים וכו').
כדאי לשים לב שבחלק מהתארים השניים (אך לא בכולם) יש דרישה להשלמת שעות התמחות (רבות!) לפני מבחן הגמר. בתואר שאני נרשמת אליו (MFT) יש צורך בסה"כ 3000 שעות התמחות לפני קבלת רשיון ומעבר מבחן גמר.
התואר הזה מעניק לך תואר של "פסיכותרפיסטית". עד כמה זה מוכר בארץ? במגזר הפרטי תעשי מה שאת רוצה. במגזר הציבורי גם ככה את לא פסיכולוגית אז אני לא בטוחה כמה מעסיקים (מה גם שעם הרפורמה עכשיו לא בטוח שגם לפסיכולוגים תהיה עבודה...)
 
למעלה