closed sink

ג ל ע ד א

New member
closed sink

וידוי - אני לא יודע לקפל closed sink אני מצרף תרשים לקיפול open sink אני אודה מאד למי שיוכל לעשות (או להפנות) אותי לתרשים דומה עבור closed ניסיתי להבין מהאתר של פיטר בודאי ואני לא מצליח להגיע לתוצאה שונה בין פתוח לסגור תודה, גלעד

גילה או

New member
האם פגשת את השקוע הסגור בדגם מסוים

ניסיתי לבצע את השיקוע מיתוך האתר של בודאי .יצא לי קיפול שהוא באמת שונה מהשקוע הפתוח ויוצר מין כיס כפי שמוסבר .אצטרך לבצע זאת כמה פעמים כדי לבדוק שאני יכולה לחזור על הקיפול ואז אולי לנסות להסביר.

ג ל ע ד א

New member
חיובי

פגשתי אותו במספר דגמים ותמיד עשיתי שיקוע פתוח וזה לא הפריע (למשל ב-פלפי של מארק קירשנבאום) הדגם הראשון שאני ממש נכשל בגלל שיקוע סגור הוא של ג'ק המקפץ בהוראות של הקופסא צעד 3. אני מקווה שאחרי שאני אבין איך עושים שיקוע סגור בבסיס פצצה, אני אוכל לשחזר על ג'ק המקפץ. אם מישהו או מישהיא מקפלים כרגע את הדגם הספצפי הזה, אשמח לשאול מספר שאלות גילה - אם תוכלי לציר דיארגמה (או לצלם) את הקפלים שיצרו את השיקוע הסגור, אודה לך.

גילה או

New member
הצלחתי לבצע זאת שוב.בכל זאת ניראה

לי שזה יהיה מאוד קשה להסביר.אתה יודע אני עוד לא מספיק מנוסה כמו החברה הותיקים אבל מה לעשות ,אחד ביפן ,אחד בארה"ב רציתי להציע לך לחכות למפגש אבל אני מאוד מכירה את ההרגשה שרוצים לדעת משהוא ואין סבלנות .זה קרה לי עם סגירת הורד אבל בסוף התיאשתי .לפעמים טוב מראה עיניים מהרבה הסברים מילוליים. אני עוד לא יודעת לצייר ברשת. בהסבר של בודאי האם הצלחת להגיע משלב 3 לשלב 4? אחרי תמונה 4 המשןלש שצריך להשקיע אותו ניכנס לתוך הקיפול לא סימטרי לאמצע . אני עוד אחשוב על דרך להסביר עוד.

ג ל ע ד א

New member
תודה על הנסיונות

אבל זהו, שלא הצלחתי להגיע לשלב 3-5

spflyer

New member
נסה אוזן שפן

השיטה הטובה ביותר שאני מכיר (למדתי מהספר של Peter angel- Origami from angel fish to zen) היא לעשות אוזן שפן רגילה באיזור של ה-closed sink ולדחוף את המשולש הקטן של האוזן לתוך הדגם ביחד עם קיפול פנימה של בסיס המשולש (של אוזן השפן) לתוך הקיפול.

spflyer

New member
זו לא רמאות - זו טכניקה

אבל צריך להתאמן... בכל מקרה, אני שמח שזה הצליח!

ג ל ע ד א

New member
לא הבנת את כוונתי

התכוונתי שהקצה לא נכנס עד הסוף בגלל האוזן ולכן זה לא ממש שיקוע סגור. אולי אני לא הבנתי אותך ... בנתיים הצלחתי לעשות שיקוע סגור אבל רק כאשר אני פותח את הדף לגמרי ומקפל לפי הקיפולים החדשים. לא הצלחתי לדחוף את הקצה לתוך המשולש. אני מניח שאני אצטרך לחכות למפגש כדי ללמוד לעשות את זה.

גילה או

New member
אני לא מאמינה על עצמי אבל

ציירתי תרשים קפלים.לפחות ניסיתי לצייר.זה נסיון ראשון לעשות משהוא כזה אז גם אם זה לא יעזור מבחינתי זה קפיצת מדרגה שהעזתי לנסות לעשות זאת .צילמתי את הציור ואני מעבירה זאת בפורום .צילמתי גם כמה שלבים.שיבואו בהמשך . הערות: החץ מראה את כיוון אחזקת הדף. הרבוע הפנימי הוא קיפול שנוצר מהקיפול של שלב 3 והוא רק נישאר מאז ולא מישתתף בקיפול הסופי.

גילה או

New member
זהוא שלב4

שבו משקיעים את בסיס המשולש המיועד לשיקוע.כזכור הריבוע הפנימי בתרשים הוא שריד להשקעה זו

גילה או

New member
מבט מבחוץ על השיקוע והכיס שנוצר.

זה היה מאמץ אבל כיף לנסות . עדיין נישארת האפשרות להראות במפגש. אני רק מקווה שהתוצאה של הקיפול שלי נכונה .....

גילה או

New member
לסיכום העניין גיליתי שבאתר של גלעד

נאור יש מאמר ותמונות בנושא!!!

ג ל ע ד א

New member
נראה לי שהשתלטתי על הנושא

העצה הטובה של גלעד (נאור) היא - "קפל בברוטליות באופן בלתי מתפשר" - זה מה שהיה חסר לי. הוספתי תרשים באתר שלי. שוב תודה, גלעד

למעלה