CMV בהריון

Deena4

New member
CMV בהריון

ב"שיטוטי" באינטרנט ראיתי שהתוצאות של בדיקות הדם האחרונות שלי אולי לא מדאיגות - (IgG גבוה, IgM שלילי [אך גבולי, כמדומני]) אולם בהתייעצות עם רופאים שונים (לא באופן רשמי) היה נשמע מהם שהנושא לא פשוט כל כך. אחד ציין שאם מערכת החיסון שלי חלשה (והיא אכן חלשה - משום מה הגוף שלי לא סופג הרבה ויטמינים שונים והם ירודים במיוחד, כנ"ל עם הברזל, ואני חולה הרבה מאד), וכן אם אני "סימפטומית" כלשונו (יש לי מן "שפעת" כבר כמה שבועות) - - אז יתכן והתוצאות לא משקפות את הוירוס כראוי. גם האחרים שהתייעצתי עמם (באופן לא רשמי) לקחו את העניין מאד ברצינות ואמרו שעלי לבדוק את הנושא היטב ושזה לא נושא שאפשר לאבחן "על רגל אחת". מצד שני דיברתי עם הרופא שלי (בטלפון) לאחר שהגיעו כל התוצאות, והוא ביקש ממני לקרוא (רק) את תוצאות הIgM (שלילי) - וזה הספיק לו (הוא לא ראה את התוצאות האחרות בכלל). אני בהריון, בסוף השליש הראשון. מבחינת הרופא שלי שאין מה לדאוג - איני חולה כעת בCMV וזהו. אני מתלבטת אם להסתמך על כך או ללכת ליעוץ נוסף, מכיון והוא היחיד שהתייחס כך לבדיקה.. כמו"כ הייתי רוצה לדעת מה בקשר לשבועות הראשונים של ההריון - האם יש סיכוי שהיתה אז הדבקה או שהוירוס היה אז פעיל. תודה!

Deena4

New member
אגב

עלי לציין שזו פעם ראשונה שמופיעות תוצאות לCMV כך שבכל מקרה מדובר בPRIMARY

CMV

אני מסכים שזה לא על רגל אחת. על מנת להעריך IGG יש לראות עלייה או ירידה בנוגדנים בצורה משמעותית ובאותה מעבדה. לגבי תשובת ה IGM הגבולית זו תוצאה שכיחה ומדובר בד"כ ברגישות של המעבדה ולא בתוצאה אמיתית. יש בדיקה נוספת שנקראת AVIDITY שנותנת מידע אומנם לא מדוייק לגבי זמן ההדבקה. כדאי לשבת עם מומחה בצורה מסודרת.

Deena4

New member
תודה רבה!

אני מאד מעריכה את התשובה, בעיקר כי כבר השתכנעתי שאני רואה צל הרים כהרים ושמן הסתם הכל בסדר. כעת החלטתי ללכת ליעוץ מומחה ולשמוע שאכן אין מה לדאוג. תודה!! דינה

למעלה