cmv וחזרה לחיים..

loooly

New member
cmv וחזרה לחיים..

שלום!
לפני קצת יותר מ3 שנים חליתי בcmv הייתי עם חום בערך 37.8 למשך כמעט חודש ואחר כך הייתי חלשה ועייפה ובסוף חזרתי לשגרה אבל הרגשתי שהחולשה עוד ממשיכה ללוות אותי. בינתיים עברתי דירה ומקום עבודה. חליתי 3 פעמים במהלך 3 וחצי השנים האלו בסטרפטקוקוס שהפך להיות מורסה בגרון ונזקקתי לאשפוז. כעת רוצים לעשות לי ניתוח להוצאת השקדים. מספר ימים אחרי האשפוז, הרגשתי חולשה ועייפות, וקצת סחרחורות ותחושה שמשהו בראיה שלי השתנה, חשבתי שזה עוד מהמחלה או מהאנטיביוטיקה או בגלל שיש לי לחץ דם קצת נמוך ואז בבדיקות דם ראיתי את התשובות הללו:
cmv igg חיובי
cmv igm חיובי
cmv avidity 0.42 (high
cmv igm (add VIDAS) חיובי

* מידי פעם יש לי התקפי שיעולים 20-30 שיעולים עד שזה נרגע וכמה שלא אנסה לשמור לא להדביק, כשיש לי התקף כזה אני לא יודעת מה לעשות..???

שאלותי הן:
1. האם יתכן שהתפרץ לי שוב הcmv או שאולי נדבקתי בבית החולים או מתישהו אחר שוב?
2. האם העייפות והחולשה שיש לי עכשיו קשורים לcmv? (אין לי חום כמו שהיה לי פעם)
3. האם אני יכולה להיות בחברת אנשים ונשים בהריון או שאני עדיין מדבקת?
4. אני עובדת עם ילדים ובמטבח ציבורי - האם אני מסכנת אנשים בהדבקה (הרבה מהאמהות של הילדים בהריון..) (כרגע אני בחופשת מחלה אבל אני רוצה לחזור בקרוב לשגרה ולא יודעת מה לעשות בעניין ההדבקה..)
5. האם אני חשופה עכשיו יותר להדבקות מאחרים? (לפעמים הילדים חולים ולמרות זאת מגיעים לגן..) מפחדת לחלות שוב בסטרפטקוקוס..
6. יש לי תור לזיהומולוגית אבל הוא נקבע לעוד חודש, מה אני עושה עד אז? איך אני יכולה לעזור לעצמי לחזור לתפקוד רגיל?
7. האם יש קשר בין סטרפטקוקוס ואבצסים ול cmv משום מה נדמה לי שזה תמיד איכשהו קורה בקרבה אחד לשני.
8. האם במצב כזה אני יכולה בכלל לחשוב על ניתוח להוצאת השקדים?

סליחה על כל מבול השאלות, אני מאד מבולבלת, מאד רוצה כבר לחזור לחיים שלי
ובעיקר חוששת להדביק נשים בהריון ולהידבק בעצמי..
תודה מראש והרבה בריאות לכולם!

CMV

הבדיקה מראה שהיה CMV בעבר ואיננה מצביעה על הדבקה חדשה למרות ה IGM. במקרים לא שכיחים יש הדבקות חדשות למרות מחלה בעבר אבל המשמעות שלהן איננה ברורה. את לא אמורה לסכן אחרים.
אין קשר עם ה STREPTOCOCCUS.
לגבי הניתוח זו שאלה אחרת ויש היום אי בהירות לגבי נחיצות הניתוח.

loooly

New member
תודה ועדיין תוהה

העייפות הגדולה והחולשה והסחרחורות - מה עושים איתם?
ולגבי האקטימור, יכול להיות שזה פתרון קסם, מרגיש לי מוזר שתרופה תעלה כל כך הרבה.

אנשים שאין להם מאיפה להוציא סכום כזה אינם זכאים לבריאות?
ליאת האם אפשר לשוחח איתך?
ממשיכה לתהות מה עושים..

למעלה