CMV IgG positive בהריון

סדהנה

New member
CMV IgG positive בהריון

שלום, אני בשבוע ה-13 להריון השני שלי. בהריון הראשון (לפני שנה וחצי) בוצעה בדיקת נוגדנים ל- CMV, והתקבלו התוצאות הבאות: CMV IgG חיובי גדול מ-250 AU/ml CMV IgG avidity גדול מ-45% CMV IgM שלילי כלומר יש חיסון ל-CMV (מחלה בעבר) ואין מחלה אקטיבית. היום קיבלתי תוצאות בדיקת CMV נכון להריון החדש CMV IgG חיובי גדול מ-250 AU/ml CMV IgG avidity גדול מ-45% CMV IgM גבולי CMV IgM additional assay חיובי האם יכול להיות מצב שעל אף שקיים חיסון קודם ל-CMV יש לי כרגע מחלה אקטיבית? או שקרוב לודאי כי התקבלה תוצאה false positive היות והריון הוא מצב היפר-אימוני? והאם יכול להיות שזוהי ראקטיבציה של מחלה ישנה? מה הסיכון לעובר במקרה של מחלה אקטיבית? אני מבינה שיש הבדל בסיכון בין מחלה ראשונית (פרימארית) לבין מחלה חוזרת (ראקטיבציה של מחלה קיימת)? אודה מאד לתגובתכם המהירה אירית

CMV

מדובר במקרים די שכיחים שקשורים לשיטת מעבדה. נראה שהיה לך CMV וה IGM השני הוא ללא משמעות. מצד שני יש מקרים של הדבקה בזן אחר או ראקטיבציה כאשר המשמעות בהריון איננה ברורה. אני מציע בירור מסודר אצל מומחה בתחום (הריון בסיכון או מחלות זיהומיות).

סדהנה

New member
שיטת ביצוע הבדיקה

תודה רבה, ד"ר טורנר באיזו שיטה מבצעים את הבדיקה הזו? ELISA ? נראה כך לאור כמויות ה-false positives שאני שומעת עליהם לאחרונה. אני יודעת שלצורך גילוי הנגיף במי שפיר מבצעים PCR על ה-DNA של CMV במי השפיר. האם ידוע לך על בדיקה דומה שניתן לבצע על דם מהוריד טרם ביצוע פרוצדורה פולשנית כגון דיקור מי שפיר? זה נראה לא ממש מוצדק לבסס החלטה לביצוע דיקןר מי שפיר על סמך בדיקה בעלת דיוק נמוך...

CMV

בדם עושים ELISA או שיטות דומות שבאות לבדוק נוגדנים. לגבי הריון לא עושים PCR בדם כיון שהנגיף נמצא זמן קצר לאחר המחלה בדם ואי גלויו בדם אינה סמן טוב להדבקת העובר.

למעלה