cmv

שירי261

New member
cmv

שלום ד"ר! לפני כשנה עשיתי בדיקת דם ל cmv ונמצאתי שלילית בשני הערכים. ב- 2.11.10 עשיתי בדיקת דם נוספת, שתוצאותיה הן: CMV Ab IgG AU/mL 203.3 Nonreactive: <6.0 AU/mL Reactive: >=6.0 AU/mL CMV Ab IgM 2.25 Reactive מתבקשת דגימה נוספת בעוד 3 שבועות Nonreactive: <0.85 Index Reactive: >=1.00 Index ב 23.11.10 עשיתי עוד בדיקת דם, שתוצאותיה הן: CMV Ab IgG AU/mL 189.7 CMV Ab IgM 1.98 Reactive Reactive: >=1.00 Index יש לי מספר שאלות: 1. ניתן לדעת מתי חליתי, האם מדובר בלפני מספר חודשים? שבועות? 2. מה זו בדיקת avidity, והאם בעזרתה נוכל לדעת מתי נדבקתי? 3. העובדה שכבר פיתחתי נוגדנים אומרת שעברתי את השלב החריף והמדבק? האם כמות הנוגדנים נחשבת לרבה? (אגב, לא היה לי חום או הרגשת מחלה אחרת בתקופה האחרונה, מלבד עייפות- שנראית לי סבירה..) 4. האם אני עדיין מדביקה? האם יש רמות שונות של הדבקה לפי שלבי המחלה? 5. אני רוצה להתחיל לנסות להיכנס להריון, מה ההמלצה לגבי? האם לדעתך עברתי את השלב החריף? ניתן לדעת מתי הוא היה? תודה רבה וסליחה על מבול השאלות... שירי

CMV

עושה רושם שנדבקת בחודשים האחרונים לפחות מהבדיקות מלפני שנה. בדיקת AVIDITY נמוכה כאשר ההדבקה בשלשה חודשים האחרונים וזה יכול להיות לעזר. אין קשר עוצמת המחלה לרמת הנוגדנים. לגבי ההדבקה סביר שלא כיון שבד"כ מדביקים בשלב חריף. לגבי הריון זה קצת יותר מורכב וכאן כדאי לשבת עם כל הבדיקות יחד עם רופא זהומיות או גנקולוג שמטפל בנושא.

למעלה