cmv

loooly

New member
cmv

שלום רב, אני בת 38 לפני כחודש או יותר חליתי בcmv ובמקביל גם בסטרפטקוקוס והיה לי חום במשך בערך חודש בנוסף על פי בדיקת הדם נראה שנדבקתי מבנותיי באבעבועות רוח (גם הigg וגם igm היו חיוביים) אך היא לא באה לידי ביטוי בפצעים. שאלותיי: 1. עכשיו אני מרגישה כבר קצת יותר טוב אבל לגבי הcmv אני מאד חוששת להדביק הריוניות בקרבתי, כמה זמן צריך לעבור עד שאוכל לדעת בודאות שאני כבר לא מדבקת? 2. האם יש בדיקה כלשהי שכולה לוודא אם אני מדבקת או לא? 3. האם בני משפחתי הבריאים שנחשפים אליי יום יום יכולים להדביק מישהו אחר בגן, קרובי משפחה שמחבקים ומנשקים..?? 4. אם מחלת האבעבועות לא באה לידי ביטוי אצלי במשך יותר משבועיים מאז הבדיקה, האם יש סיכוי שהם פתאום יבואו לידי ביטוי? (הבנתי שאפשר לחלות בשלבקת חוגרת גם אם יש לי נוגדנים לאבעבועות - וזאת במידה ומערכת החיסון מוחלשת)

CMV

את שואלת שאלות רלונטיות שדי קשה לענות עליהן עקב חוסר מידע מדויק. מקובל שההדבקה היא בסביבות החום והסמפטומים. בכל מקרה הדבקה ב CMV היא במגע צמוד ולא באוויר. קשה מאד למ נוע את המעבר בין אנשים ודוקא ילדים במיוחד בגן הם המדביקים העקריים כך שילדייך יותר חשופים בגן מאשר אצלך בבית. מדובר בוירוס מאד נפוץ ואין שום דרך פרקטית למנוע את ההדבקה ולכן אני ממליץ שחוץ מאשר בזמן מחלה החיים צריכים להמשיך כרגיל.

למעלה