CMV

78ליאב

New member
CMV

ילדתי לפני חודשיים וחצי. פעם אחרונה שעשו לי בהריון את הבדיקה היה בחודש חמישי והיה שלילי. לפני כשבועיים עשיתי בדיקות כלליות אחרי הריון שהראו תפקודי כבד קצת גבוהים. בבירור שנערך קיבלתי היום תוצאות של CMV חיובי ו - EBV חיובי (ככל הנראה בשלב הנסיגה).אני מניקה באופן מלא. אני ממש לא יודעת מתי נדבקתי. האם ניתן להמשיך להניק? האם הוירוס הזה מסוכן לתינוקות. הבת שלי משלשלת עם חום בימים האחרונים - האם יש קשר? תודה

CMV

ויורס CMV הוא וירוס מאוד שכיח שרובינו חלינו בו בילדותינו. סימני המחלה הם מאוד לא אופינים והרבה מאיתנו לא מודעים לכך שעברנו את המחלה. לפי הנתונים ייתכן וחלית בזיהום עם CMV מתישהו בין חודש החמישי של ההיריון לעכשיו. זיהום במהלך ההיריון יש לו חשיבות , אם כי ככל שאת מתקרבת לסיום ההיריון העובר פחות פגיע. קשה עכשיו לבדוק מתי זה קרה. ישנה בדיקה ששמה Avidity , אשר יכולה להבדיל במידה מה אם מדובר במחלה טרייה או ישנה. אפשר גם לעשות בדיקת שתן של התינוק מיוחדת לגילוי CMV . תשובה שלילית בשתן התינוק- פירושה התינוק טרם נדבק. אם יימצא נגיף בשתן התינוק קשה לקבל תשובה חד משמעית אם הוא חלה בחודשיים האחרונים או במהלך 4 החודשים האחרונים של ההיריון. בשני המצבים ( גם אם העובר נדבק וגם אם לא ) אין כל חשש מהנקה. אומנם הוירוס מופרש דרך החלב, אבל במקרה שהתינוק יידבק עכשיו, מדובר במחלה לא מסוכנת. החום והשלשול יכולים להיות קשורים לאחד משני הוירוסים אך גם יכולים לנבוע מהרבה סיבות אחרות. מאחר ואין טיפול ספציפי נגד שתי המחלות , גם חובת האבחון לא כל כך חשובה. בסיכום אני ממליצה להתייעץ עם רופא הילדים ועם רופא הנשים שלך לגבי אפשרות ביצוע שתי הבדיקות.

למעלה