cmv

בוטן2

New member
cmv

שלום לכל משתתפי הפורום. אני בשבוע 10 להריון ומאז שנודע שיש לי cmv אין לי יום ואין לי לילה. הייתי אצל ד"ר פלדמן מת השומר והוא היה מקסים אך למרות הסיכויים המועטים לטענתו שהעובר נפגע אני לא רגועה. פניתי לרופא הנשים שלי וגם הוא אמר שהוא אופטימי גם במחלקה להריון בסיכון קבעו לי תור רק לעוד שבוע כי "זה לא דחוף" אבל כל זה לא מרגיע אותי. תוצאות בדיקה ראשונה: cmv igg 19.35 positive cmv igm positive cmv avidity 0.76 תוצאות בדיקה שנייה: cmv igg 23.27 cmv igm positive avidity 0.81 איך זה שכולם רגועים ואני רואה את הגרוע מכל? איך מתמודדים? איך אחכה עוד שבוע?

ממש לא מבינה ב-CMV

ואני יודעת שהפרוגנוזה הקשורה לוירוס הזה מאוד מסובכת ותלוייה בהמון גורמים, אז אני לא אתיימר לענות את המעט שידוע לי, ונחכה שייכנסו בנות שלצערנו מתמצאות יותר. מה שכן, אני מכירה את ד"ר פלדמן ואת האחריות והמקצועיות שלו, והוא לא היה אומר דברים שהוא לא יכול לעמוד מאחוריהם. עם זאת, אין ספק שיש לך סיבה טובה מאוד להיות לא-רגועה, אחרי הכל זה ההריון שלך והחיים שלך, ולא שלהם. אני מקווה שלמבינות יהיה יותר מה לומר לך מההיבט האופרטיבי. בינתיים אני רק מחזיקה אצבעות להמשך מוצלח של ההריון.
עתליה

nubi

New member
דווקא הבדיקות אופטימיות

לפי הבדיקות שלך מדובר (כנראה) בהתלקחות של CMV ולא בהדבקה ראשונית (ערכי ה-IGG שלך מראים כי בעבר הרחוק נחשפת לנגיף). שלא כמו בהדבקה ראשונה, בהתלקחויות (כלומר התפרצות חוזרת של הנגיף) סיכויי העובר להפגע נמוכים עד אפסיים.

בוטן2

New member
nubi תודה רבה

אין לנו יום ואין לילה. אני לא מפסיקה לבכות. עודדת אותי מאוד. בזכותך אולי אשן הלילה טוב יותר. תודה.

נובי, לטעמי לא ערכי הIgG מראים זאת

(לפיהם, למיטב הבנתי, לא ניתן לדעת אם מדובר בהדבקה ראשונית או משנית), אלא ערכי הAvidity הגבוהים, שמעידים שסביר להניח שההדבקות הייתה לפני ההריון (בטווח של מספר חודשים).

בוטן2

New member
בנות יקרות

אם כן, ערכי ה- avidity שלי גבוהים? ואם נדבקתי לפני שלושה חודשים ויותר האם אין סכנה לעובר? כמה זמן הנגיף נמצא בגוף? תודה על התייחסותכן הנעימה והתומכת. שבת שלום

בהקשר של CMV אי אפשר להתבטא

ב"אין סכנה לעובר", כי מדובר בנגיף נבזי ביותר וכבר פגשתי, לצערי, אפילו מקרה בו תמונת הדם לא הראתה הדבקות ורק ממצאי האולטרסאונד הראו שיש בעיה. יחד עם זה, במקרים שאני מכירה עם תמונה כמו שלך (מקרים ספורים, בוודאי לא סטטיסטיקה רשמית, אבל בהחלט תמונה מייצגת) ההריון הסתיים בשלום בלידת ילד בריא. לכן, כפי שציינתי קודם, צריך לבדוק הכל כאילו שיש חשש ממשי, אבל מאידך, הסיכון המעשי באמת מאוד נמוך. הנגיף נמצא בגוף לתמיד, זהו נגיף ממשפחת ההרפס שנשאר "רדום" בגוף ועלול להתפרץ מידי פעם. ערכי הIgG לרוב נשארים חיוביים כ-8 חודשים.

כולם רגועים כי הם לא האמא

וברור למה את לחוצה, אבל לטעמי, הבדיקות מראות שבסבירות גבוהה מאוד ההדבקות הייתה לפני ההריון. במקרה כזה סיכויי העובר מצויינים. אז בוודאי שלבדוק כל מה שאפשר (מי שפיר בשבוע 22 מלא, סקירות אולטרהסאונד יסודיות ומעקב אחר תמונת הדם) אבל אני חושבת שאין צורך להניח שהדברים ישתבשו, כי סביר שהם לא. בהצלחה!

ולגבי ה"עוד שבוע"

למעשה, תצטרכי להמתין הרבה יותר (עד למי השפיר ואחר כך עד ללידה הטובה). כלומר, עצם זה שתתקבלי להריון בסיכון לא יגרום לכך שבעוד שבוע תהיינה לך תשובות, כך שזה צפוי להיות הריון ארוך ולא קל, אבל כפי הנראה זה ישתלם מאוד (ומנסיון, אחרי לידה טובה שבאה בסיומו של הריון לחוץ מאוד, מוכנים לסלוח לתינוקי על הדרך הקשה הזו ומתמקדים בתוצאה).

בוטן2

New member
תודה לכן על התמיכה

מצאתי כאן אוזן קשבת ואני מודה לכן על הכל. איך עוברים הריון בצורה כזאת? גם כך אני היסטרית מטבעי ובהריון הקודם של בתי הבכורה (שעבר חלק )היו לי חרדות אז איך אעבור עוד שמונה חודשים כאלו בחוסר ודאות ועם מחשבות על הגרוע מכל?

תתעודדי, זה לא שמונה חודשים ../images/Emo3.gif

למעשה, כבר עברת חודשיים, אז נשארו שבעה. איך עוברים? זה באמת לא פשוט, חיים מבדיקה לבדיקה ומיום ליום. קשה לומר שהייתי האדם הנחמד עלי אדמות אל עצמי או אל אחרים בתקופה הזו, אבל זה עובר. לי עזר לבצע שיאצו ודיקור סיני וכן לעבוד עם מנטרות חיוביות שהכנתי מראש לכל מקרה בו מפלצת החרדה מרימה את הראש. זה בהחלט עזר.

למעלה