CMV

eranreznik

New member
CMV

שלום, בני חלה במחלת הנשיקה. בבדיקת וירוסים שנעשתה לו התגלה CMV IGM חיובי ו-CMV IGG חיובי. כמו כן,התגלה EBV IGM חיובי ו-EBV IGG שלילי. לפי הבנתי,לגבי ה-EBV אין משמעות בהיריון. אני בשבוע 32. מה משמעות תוצאות ה-CMV לגבי בשבוע מתקדם כזה? ברור לי,שהילד חולה כרגע ב-CMV ויש סיכוי להדבקות. האם יש סכנה בשבוע מתקדם כזה לאחר שהעובר השלים כבר את התפתחותו והוא רק גדל? בדיקת CMV אחרונה בצעתי בשבוע 26 ואז התוצאות היו IGM ו-IGG שלילי,כלומר לא חולה ולא מחוסנת,כלומר אם נדבקתי אזי ההדבקות התרחשה מתישהו ב-6 השבועות האחרונים. תודה.

התשובה של הEBV מעידה שההדבקות

שלו בEBV ממש טריה (אלא אם הפכת את הנתונים), ואני מקווה מאוד שזה הנגיף שיש לו כעת, ולא CMV. האם עשו לו גם בדיקת AVIDITY? יתכן שההדבקות שלו בCMV ותיקה למדי, ואם לא נדבקת עד עכשיו, סביר שלא תדבקי. באופן מעשי, למעט הקפדה על הגיינה, אין מה לעשות כעת, כי את בשבוע 32 ויש לחכות 6-7 שבועות לפני שניתן לבצע לך מי שפיר ולברר האם העובר נדבק. מצד אחד, למרבה הצער, CMV עלול לעשות נזק בכל שלב בהריון. מצד שני, רוב מוחלט של הסיכויים שלא נדבקת, ואם כן, שהעובר לא נדבק ולא נפגע. מציעה לך להתייעץ עם זיהולמולוג (אפשר גם בפורום של ד"ר אפרים הלפרין, פורום מחלות זיהומיות, בDOCTORS) ולשקול אם ומתי כדי שתבצעי בדיקת דם.

eranreznik

New member
CMV

שלום, בעקבות התוצאות שלי בני נשלחתי לבדיקת CMV ו-EBV. התוצאות הינן: CMV IGM IGG שלילי,EBV IGM שלילי EBV IGG חיובי.על מסך התוצאות ההנחה היא שאין הדבקות ב-EBV ויש חיסון עבורו (למרות שמשמעות הוירוס בהיריון שולית) ואילו ב-CMV אין הדבקות ואין חיסון,כלומר לא חל שינוי מבדיקות CMV קודמות מבחינתי. האם תתכן הדבקות למרות התוצאות הנ"ל שעדיין לא השפיעה על CMV IGM,כלומר מתי מתחילים לראות CMV IGM חיובי לאחר ההדבקות,האם זה עניין של ימים? כי אם כן,אזי אני יכולה להניח שאין הדבקות עד לפחות שבוע 32 בו אני נמצאת כעת. עוד כמה זמן בני יהיה מדבק? תודה.

למעלה