CMV

pregnancy

New member
CMV

שלום, בבדיקות דם נעשו לבני עקב מחלת הנשיקה התגלה: EBV IGM חיובי,EBV IGG שלילי (לא מחוסן),CMV IGM חיובי,CMV IGG חיובי (מחוסן עם ערך 4.5). לטענת הרופא שלו מחלת הנשיקה נובעת מה-EBV ולא ה-CMV. בבדיקות דם שנשלחתי לעשות לאחר הממצאים אצל בני,בשבוע 32,התגלה: EBV IGM שלילי,EBV IGG חיובי,כלומר שאני מחוסנת ל-EBV ו-CMV IGM,IGG שלילי. כלומר,לא מחוסנת ולא חולה.בשבוע 35 אחזור על בדיקות הדם ל-CMV.בבדיקות CMV שעשיתי בשבוע 26 (לפני שהתגלה הממצא של בני) התוצאות היו זהות IGG,IGM שלילי. רציתי לדעת מה משמעות התוצאות שלי בני. האם הכוונה למחלת CMV טריה יחסית אבל לא מהימים האחרונים מאחר והספיקו להתפתח כבר נוגדני CMV IGG? מה משמעות הדבר לגבי והאם במידה ואכן ההדבקות שלו ב-CMV היא אמנם טריה אבל מלפני שבועות מספר הסיכון כלפי הוא קטן יחסית עד אפסי? כמו כן,אני קוראת הרבה על נשים להם התגלה CMV בשבועות מתקדמים,כלומר בשליש 3 (שבוע 30 ומעלה) שהפסיקו הריונות. מדוע אם הסיכון בשליש 3 הוא נמוך מאוד לפגיעה עוברית מאחר והעובר אמור להיות כבר עם מערכת חיסונית? תודה.

nubi

New member
אי אפשר לדעת בדיוק מה קורה

מכיוון ש-EBV ו-CMV נורא קרובים בגנום שלהם, מאוד יכול להיות שהתוצאות של CMV של הילד הן false positive. בכל מקרה, גם אם הוא חיובי לשני הוירוסים, את ההדבקה אצלך ניתן לראות רק תוך 4-6 שבועות מיום החשיפה, כלומר בהריון מאוד מתקדם (אם לא כבר בלידה). נוגדנים לא מתפתחים תוך מספר ימים וחשוב להבין את זה. לנוגדנים מסוג IgM לוקח 6-8 שבועות לעלות ולנוגדנים מסוג IgG מספר חודשים, כך שסביר שהבן שלך חולה במחלה או נושא את הוירוסים האלו כבר כמה חודשים טובים. ומשהו אישי-לא מבינה למה את צריכה להתעסק עם זה בהריון כל כך מתקדם. הסיכוי להדבקה של העובר נמוך, ואני אישית, שחליתי לא מזמן (בשבוע 34) במחלת חום ועמדתי בפני דילמה דומה, בחרתי אפילו לא לבדוק CMV משום שהיה לי ברור שבשבוע כזה אני לא מפסיקה הריון. רק בריאות ובהצלחה!

למעלה