coconut ice

גםאני5

New member
coconut ice

זה סוג של מרשמלו? מהתמונות בגוגל קשה לי להחליט
חוץ מזה אשמח למתכונים למתוקים\קינוחים אווריריים וקלים. מרשמלו תוצרת בית קצת גדול עליי..
הבנתי שזה מבצע מורכב?

גםאני5

New member
ואשמח גם אם יש המלצות

לקונדיטוריות וכו' שמתעסקים בייצור מרשמלו איכותי ועושים משלוחים. יש דבר כזה בארץ?
אבל משהו פשוט ובסיסי ללא תוספת קרמל, אגוזים וכו'.

bali

New member
מנהל
ממה שראיתי בגוגל - זה כמו ממתק הקוקוס הורוד

של הילדות.

קוקוס טחון מעורבב עם חלב מרוכז ממותק ואבקת סוכר כך שנוצר ממתק די דחוס. צובעים בורוד או שמשאירים לבן, או חצי חצי ויוצרים ריבועים. אפשר גם ליצור גלילים ממש כמו ממתק הקוקוס שמצאים בחנויות.
ראיתי מתכון וזה נראה פשוט להכנה, אם את רוצה אתרגם לך אותו מאנגלית.

עוד ממתק קל להכנה הוא טראפלס - כדורי שוקולד מרוכזים. אפשר להכין משוקולד מריר, חלב או לבן ולצפות במה שרוצים.

גםאני5

New member
תודה. הממתק נראה לך יותר קל ללעיסה או יותר דביק?

אם אני זוכרת טוב הממתק הורוד היה דביק מאד.

bali

New member
מנהל
שאלה טובה. קשה לי לומר איך הממתק הזה בהשוואה לתעשייתי

מניחה שהוא קצת יותר רך מהתעשייתי, אבל לא יכולה להגיד לגבי הדביקות שלו.

bali

New member
מנהל
טראפלס

1 מיכל שמנת מתוקה (250 מ"ל)
400 גרם שוקולד מריר (או חצי חצי שוקולד חלב ושוקולד מריר, או 450 גרם שוקולד חלב בלבד, או 500 גרם שוקולד לבן)
25 גרם חמאה ללא מלח
1-2 כפות ליקר שאוהבים או ברנדי או רום (לא חובה)
אבקת קקאו לגלגול

מרתיחים את השמנת המתוקה (אפשר להוסיף לה סרט של קליפת תפוז שמוציאים אחרי הרתיחה אם רוצים טעם תפוזי עדין, או שתי כפיות אבקת נוגט)
שוברים או קוצצים את השוקולד ושמים בקערה.
מוזגים את שמנת הרותחת על השוקולד, ממתינים דקותיים ומערבבים בעדינות עד שמתקבלת תערובת חלקה. מוסיפים את החמאה בקוביות ומערבבים היטב עד שהתערובת חלקה, אחידה ומבריקה.
מוזגים את הגנאש לתבנית בינונית מרופדת בנייר אפייה ומקררים לפחות 6 שעות, רצוי ללילה.
כשהתערובת קרה ומוצקה שולפים את לוח הגנאש מהתבנית וחותכים לקוביות קטנות בעזרת סכין חדה שטובלים במים רותחים ומנגבים כל פעם.
כל קוביה מגלגלים לכדור שאותו מגלגלים בתוך אבקת קקאו (אפשר במקום בקקאו לגלגל את הטראפלס באיזו תוספת שרוצים, העיקר שהיא יבשה).
שומרים בכלי אטום במקרר או במקפיא עד להגשה. אם הטראפלס קפואים, מוציאים אותם להפשרה לפני ההגשה. אני מעדיפה לשמור טראפלס במקפיא.

למעלה