COD LIVER OIL - מינון?

אורזיגל

New member
COD LIVER OIL - מינון?

באיזה מינון יש לתת תוסף זה לילד שמשקלו כ-45 ק"ג? מקבל אומגה 3 של קרלסון 15-20 מ"ל כל יום. תודה

razgalili

New member
שמן כבד דגים

יש להקפיד על המינון כפי שמופיע על הבקבוק. מינון לילד הינו מחצית מהמינון למבוגר. לא צריך לשנות את המינון של שמן הדגים.

אורזיגל

New member
תודה, נכתב בעבר כי יש למוצר תופעות

לוואי במינון יתר, אולי תוכל לפרט?

razgalili

New member
שמן כבד דגים

שמן כבד דגים מכיל ויטמין A בצורה שהגוף יכול להשתמש בה ישירות. הרוב המוחלט של התוספים או הירקות שאומרים עליהם שמכילים ויטמין A (כמו גזר) מכילים בעצם בטא קרואטון, שהגוף צריך עזרה של חידקים במעיים כדי להסב לויטמין A, ואז הכבד צריך להפריש מרה כדי להמיס את השמן שבו נמצא הויטמין ולקלוט אותו. מהכתוב לעיל אפשר להבין שלרוב המוחלט של ילדים בספקטרום יש מחסור רציני בויטמין A. ויטמין A חיוני להגנה על רקמות ריריות כמו העיניים, האף, הפה, מערכת העיכול, שלפוחית השתן והנרתיק. בהעדר ויטמין A הגוף לא יכול ליצר נוגדנים מתאימים. ויטמין A הוא ויטמין שנמס בשמן, מה שמיחד אותו מרוב הויטמינים האחרים. זה אומר שהכבד יכול לאגור אותו, ואכן הכבד אוגר עודפים של ויטמין A לשימוש בעת צרה. עודף של ויטמין A לאורך זמן יגרום להרעלה של הכבד ויכול להביא למוות. לפי האתר של מרק (חברת תרופות מתועבת אבל למה לא ללמוד מהם גם משהו) ידועים רק שני מקרים של מוות בעקבות הרעלה של ויטמין A. הכמויות שצריך לבלוע כדי להגיע להרעלה של ויטמין A צריכות להיות בערך 300000IU כדי לגרום להרעלה מידית או 100000IU לארוך מספר חודשים או במילים אחרות, צריך מאה כפיות ליום לאורך מספר חודשים של שמן כבד דגים של קרלסון, או 300 כפיות בבת אחת כדי להביא להרעלה. למותר לציין שאם יש לכם כסף לכל כך הרבה שמן, הילד יטבע בשמן לפני שיקבל הרעלה. שמן דגים מכיל גם ויטמין D, שגם הוא מסיס בשמן ויכול להרעיל את הכבד. כמות של 40,000IU ביום לאורך חודש עד ארבעה חודשים יכולה לגרום להרעלה אצל תינוקות ו3000IU ליום יכול לגרום להרעלה אם נלקח לאורך כמה שנים. כמות של 8 כפיות ביום לאורך כמה שנים תוכל לגרום להרעלה מתוך הנחה של קליטה טובה של השמן אצל הילד. במילים אחרות, אם נורא תתאמצו אפשר להרעיל את הילד עם השמן ולכן כל האזהרות. יש הורים שנותנים לילדים שלהם שמן דגים בכמויות גדולות כתרפיה נגד אוטיזם, ורואים הרבה הצלחה. אנחנו לא ניסינו אישית כמויות ענק ואני לא מוכן לקחת את הסיכון של להמליץ על התרפיה בלי להבין היטב את הסיכונים שבה. אנחנו נותנים ליותם כחמש כפיות ליום של קרלסון (בערך 5000IU ויטמין A ו2000IU ויטמין D) בתוצאות מרשימות. ההבדל בין עם לבלי השמן הוא ניכר לעין בטווח של דקות.

hagithanan

New member
שאלה נוספת לגבי המינון של אומגה 3

האם אתם משתמשים בשמן כבד דגים גם לצורך תיסוף אומגה 3 או רק לויטמינים A ו-D. אנחנו נותנים לבננו במשקל כ-26 ק"ג, שתיים וחצי אומגה 3 של קרלסון וחצי כפית שמן כבד דגים של קירקמן (לפי המינון המומלץ). האם זה נראה לך סביר או מעט מדי, האם כדאי להגביר בהדרגה את אחד המרכיבים. תודה חנן

razgalili

New member
אנחנו נותנים יותר מהכתוב על הבקבוק

אבל יש לזכור שזה ניתן בעצת רופא אז זה לא "יותר מהמומלץ"

על ויטמין A

מקובל לחשוב בציבור כי ויטמין A עיקר תפקידו הוא בראייה(תאכל גזר זה עוזר לעיניים,אם לא תרכיב משקפיים...) אולם לויטמין זה תפקידים נוספים למשל: בשמירה על שלמות הרקמות ושיקום רקמות פגועות, מה שחשוב מאוד אצל הרבה ילדים אוטיסטים שיש להם בעיות מעיים. תפקיד לא פחות חשוב לעיניננו ,הוא במע' החיסונית. ויליס טוען כי חיסון הDPT מתחיל לרוקן את הגוף ממאגרי ויטמין זה ואילו החיסוןעם נגיפי החצבת יוצר חוסר כרוני של ויטמין זה.מכיוון שויטמין A חשוב ליצירת תאי B וT של המע' החיסונית יש לילד בעייה כרונית ביצירת NATURAL KILLER CELL.התאים הלוחמים שלנו. דר מרי מגסון יצרה פרוטוקול ובו שימוש בתרופה שהיא במקור לריפלוקס לאחר חודשיים של שימוש בויטמין A,עיקר המטרה לעקוף את הדרכים החסומות אצל חלק מהילדים של פרוטאין G .התרופה בשם בטנוקול מביאה עימה גם תוצאות נוספות כמו שיפור העיכול. שימוש נוסף של ויטמין A הוא שימוש בכמויות ענק של הויטמין הזה לא בצורה של CLO במשך מס' ימים כדי להדביר את וירוס החצבת.(מקנדלס דיברה על כך בהרצאתה) ולא אני לא מקבלת אחוזים ממכירת ויטמין זה,רק חומר למחשבה.

אורזיגל

New member
האם הערתך מתייחסת לשמן דגים או

לשמן כבד דגים? אני שואלת כי התשובה שנתת לי למעלה שונה.

בעיקרון

בכל פעם שמדובר לגבי אוטיסטים בויטמין אי,מדובר בשמן כבד דגים של קירקמן. למעט במקרה היוצא דופן של טיפול במגה דוז,בחצבת,כפי שציינתי למעלה וזאת משום שהשמן מכיל גם ויטמין D.

אנקדוטה

נתקלתי ברשת במשהו מעניין,הורים טוענים כי השימוש בשמן הדגים,הופך את הילדים לחכמים יותר. הנסיון האישי שלנו מראה שיפור ענק ביכולות קוגניטיביות.(אפשר לראות את זה אם עושים תכנית כמו ABA, זה לא שהילד משחק פתאום שחמט אוט אוף דה בלו) התוצאות אמורות להיות מצטברות ,לאורך זמן, בין עשרה ימים לשבועיים אמורים להבחין בהן.לילדים עם בעייה בקשר עין תגובה מהירה יותר ושיפור ניכר. הממלצה שלי לפי נסיון אישי הוא (כמו בכל תוסף)להתחיל מאוד בהדרגה ולהגיע לאט לאט ל2500 יח'. הורים שנותנים גם אומגה צריכים לקחת בחשבון שיש בשמן הזה גם חומצות שומן שצריך להוסיף לחשבון.

laura ashley

New member
אני חייבת להסכים, אצלינו נצפתה

תגובה מדהימה לשמן, אנחנו נותנים אותו כבר שישה שבועות, התחלנו מ 10 מ"ל ביום ועלינו ל 15 ( ובהמלצת רופא ה DAN שלנו אנחנו מעלים את המינון אחרי שנגמור לקחת דגימות לבדיקות מעבדה ) , והשיפור הוא עצום. יש כבר כמה מילים ברורות מתוך ג'יבריש גמור, קשר העין, אם אני יכולה להרשות לעצמי להיות סופר אופטימית, הוא כמעט כמו של ילד רגיל ( יש לי ילד רגיל אחד לשהשוות אליו ) ויש שיפור עצום ביכולות הקוגניטיביות , וכתוצאה מכך גם ביצועים טובים של דברים שקודם התקשה בהם או סתם לא התעניין בהם כמו פאזלים. אני משוכנעת שכל זה בזכון השמן ואני מתכוונת להוסיף בקרוב גם ויטמין A ו e אני כל כך מודה ושמחה שמצאתי את הפורום ואת המידע הזה, אחרת, ברצינות, לא יודעת אם ובכלל הייתי מגיעה לאינפורמציה הזו ומשמישה אותה...

guybz

New member
לורה האם את יכולה לתרגם את זה

לגרם חומר פעיל EPA+DHA לכל ק"ג גוף של הילד? מה שאת אומרת מאד מאד חשוב ומזכיר את מה שקרה אצל הבת של אחותי לפני 4 שנים (היא לוקחת מאז בערך גרם 1 ל10 ק"ג גוף), רק שאז לא תיעדנו את זה ועד היום במילמן הם מתיחסים לזה כאל אנקדוטה מקרית. אנחנו מאד מתחבטים עכשיו במינון חומר פעיל אומגה 3 לילדים בספקטרום וכמה שיהיה יותר מידע מהורים נוכל לסגור יותר טוב על המינון תודה גיא

מוכרחה להוסיף

שפתאום נפל לי האסימון אחרי הקריאה בפורום הזה ,שאולי זה שהחלפנו מנוטרה לייף ,שנתן תגובה מצויינת לשמן של קרלסון הייתה הרעה שהפסיקה ברגע שעשינו הפסקה.אני רואה שזה השפיע כך על עוד ילדים. ללא קשר ואולי כן ,אצלינו הבן שלי לא מגיב טוב לויטמין E

למעלה