Col de Bashan - סופר עלייה גם כשרה לפסח - בטייק אחד ...

ariasdo

New member
Col de Bashan - סופר עלייה גם כשרה לפסח - בטייק אחד ...

בתחילת פברואר פרסמתי חידה בפורום מצורף לניק
[URL]http://www.tapuz.co.il/Forums2008/ViewMsg.aspx?ForumId=1046&MessageId=177740443[/URL]
מדובר על העלייה מצומת יהודיה ( בצפון הכינרת ) טיפוס לרמת הגולן לצ' הבשן .
23 ק"מ של עלייה מתישה בהפרש גובה 1000 מ' ממש כמו באלפיים השיפוע מתון רציף ללא הפסקות 7%-4%

התכנית הייתה לרכב רצוף ללא הפסקה מצמח עד לצ' הבשן שזה 50 ק"מ והעיקר לטפס בהילוכים 39-19.
עשיתי שינוי בתכנית עצירתי לתדלוק ולמילוי מים בצ' יהודיה (פתחו בפסח את הקיוסק בצומת )
לפי תחושת בטן 39-19 זה נראה לי קשה מבחינת עייפות לרגלים לרכיבה ללא הפסקה - נמצא הפיתרון הילוך הזהב 39-22 לאורך כל העלייה (יש בקסטת סרם גל"ש 22 ) 23 ק"מ ללא הפסקה.

גם זה לא היה לי קל בעיקר מתיש ( בגלל רוח ושמש כל הדרך) ולא נגמר למרות שה 7 ק"מ האחרונים הם מתונים יותר כ 4% - 5% אבל היה לחץ על הרגלים שניסתי להגביר, רק ב3 הק"מ האחרונים הרגשתי שירד הלחץ והגברתי .

משום מה אולי זה רק אצלי עליות ארוכות ללא תנודות הרבה יותר קשה לי מאשר עליות עם שיפועים משתנים כמו הדרך לחרמון .
זה אומנם על הניר נראה פשוט 23 ק"מ הפרש גובה כ 1000 מ' אבל זה לא כל כך פשוט זה רמת הגולן ובפסח זה ממש קרעת ים סוף , אין גם מה לאוכל .
(למרות שאני שומר כשרות ופסח אבל ג'לים אין כשרים לפסח )

אז מי שרוצה לטפס עלייה משמעותית בכיף , כביש רחב וטוב מינמום תנועת רכבים (חוץ מחגים חול מועד ) עם נוף יפה - זה המקום צ' יהודיה לצ' הבשן .אני נתתי שם לעליה ( "קול דה בשן" ) או בצרפתית - Col de Bashan

שחוזרים אפשר לרדת לקצרין ומשם דרך בית המכס , חד נס , צ' בית צידה , ובחזרה לצמח .
אני ירדתי באותה הדרך ממש בלי לסובב פדלים והשלמתי את הקפת הכנרת סה"כ כ 110 ק"מ .

אתמול חול מועד פסח רבבות מטילים בצפון ובעיקר דתיים שלא רואים בשבתות , הכנרת מפוצצת בחזור עומס ופקקים הכל תקוע .

לרכיבה הזו התכוננתי על הטריינר כמו למבחן במתימתיקה בחרתי קצב קבוע שמתאם לי יחס העברה 39/22 סל"ד 50 ממוצע ללא הפסקה ( העליה נגמרה קצת פחות מ 120 דקות )
אחד הדברים שעזרו לי בטיפוס זה תזמון מתאם של 2 ג'ילים ו 2 תמרים כולל שינוי פוזיציה לדקה בעמידה כל כ 10 דקות .
2 בקבוקי המים בקושי הספיקו ל 23 ק"מ שתנאי מזג אויר היו נוחים (היה לי בקבוק נוסף אבל תפוס מאחור)

מצורף תמונות מצ' הבשן והאנדרטה היה אחלה טיול בחול המועד פסח .

אריה סדובניק

ariasdo

New member
תמונה לאנדרטה ביחס לצומת הבשן – לרוכבים לבד דרוש ...

גיבוי בימים רגלים שאין תנועה רכבים בכביש במידה ונתקעים בבעיה באופנים שלא ניתן לפתור .

אני תמיד עושה גיבוי ע"י תאום אם מניות באזור שעובדות 24 שעות .

למסלול הזה אני עשיתי גיבוי עם מוניות עובדיה בקצרין
( רק במידה ואני מזמין המחיר 300 ₪ מצומת הבשן עד צמח ) ומקצרין 250 ₪ עד צמח או כל נקודה בטבריה .

אריה סדובניק

ariasdo

New member
חידת מקום - מאתמול בדרך חזרה .

רמז במלחמת יום כיפור 1973 המקום שימש לפריסת תאג"ד, עבור חטיבה 188 ( שריון והתותחנים ) .

לא מצאתי מדע באיזה שנה הוקם המסגד זה לא נראה לי שריד עתיק .
מהבנה שלי בבניה המסגד (המגדל הצריח , כולל האולם הפנמי כל הקונסטרוקציה נעשתה ביציקות בטון בתבניות חלקות ומדויקות ,שאר הקירות בניה באבן מקומית .
מהחור שיש בתקרת האולם רואים את רשתות הברזל מה שמעיד שזה לא משהוא קדום .

אריה סדובניק

cipo 1

New member
אריה אמנם הייתי בחטיבה 7 אצל קהלני ביום כיפור

אבל את המסגד בחושניה אני מכיר משהות בת 7 שנים ברמת - הגולן
בתור חייל ואזרח.
מתי בא לרכב איתי בעמק אין קירות אבל אישתי תכין לך בסיום הרכיבה
אוכל כמיטב המסורת ההודית חריף כמובן
חג שמח לך !!
עודד צור
בית השיטה

ariasdo

New member
תודה עודד - המסגד בחושניה נמצא ממש על הכביש מצורף ...

מפה עם סימון המקום .

תודה גם על ההזמנה לאוכל ההודי ( אני כבר שנים רגיל לאוכל פרסי כורדי , ובמיוחד בחגים )
בחג הזה יצא לי גם לאכול אחרי הרבה שנים גפילטע פיש פולני מושלם רק שחכתי שזה מתוק .

חג פסח שמח

אריה סדובניק

למעלה