COLDPLAY בהונג קונג

אMור

New member
COLDPLAY בהונג קונג

מי שמכיר את הונג קונג בוודאי מכיר את השפע האין סופי שיש למקום הזה להציע. משופינג, דרך היצע קולינארי וכלה בפארקים, מוזיאונים ופעילויות אין ספור. לא מזמן התרעתי בפני חבריי שיש משהו שמאוד מפליא אותי במקום הנחשב לטבורה של היבשת האסיאתית: איך זה שכל הכוכבים הגדולים שמגיעים לסיבובי הופעות באסיה אינם עוברים דרך הבירה האסיאתית? לפני מספר שבועות, שולחת לי אשתי (שתחיה, כמובן) הודעה לטלפון בזו הלשון: "COLDPLAY מגיעים להונג קונג ב- 13 ביולי, שנזמין כרטיסים?" כל שלושת הדיסקים שלהם בנמצא וזכור במיוחד חסד הנעורים שקיבלו ב- Parachutes עם יציאות כ- Yellow ו- Trouble והאלבום השניף שלטעמי מוצלח בהרבה ומפוצץ ביציאות קלאסיות למכביר, אז ה- Reply אליה היה חד-משמעי ובהחלט מתבקש. ועכשיו להופעה, שה"כוכב" הגדול שלה היה דווקא הקהל ובשביל להבין זאת, צריך קצת להכיר את ההונג קונגים. אלו אנשים שמגיעים לאירועים שכאלה בשביל לצלם ולהגיד שהיו, יותר מאשר להנות מהרגע. במשך רוב ההופעה הם מכוונים את הסלולארים שלהם לבמה ובודקים אם התמונה החשוכה שתופיע להם ע"ג מסך האינץ' וחצי תהווה טפט נחמד. אפילו כריס מרטין היה המום מקבלת הפנים הפושרת בהתחלה והיה צריך לדרבן את הקהל במשך כל ההופעה. "תמיד חלמתי על להיות כוכב רוק שמופיע אל מול קהל נלהב" הפציר בציניות. ול- COLDPLAY עצמם, הם נתנו את מה שצריך - כל הלהיטים היו שם, רק חבל שהביצועים היו בנאליים וחסרי אילתורים. הלוקיישן שנבחר היה אולם סגור, מה שהגביר את הציפיות לסאונד משובח, אך גם כאן איאלץ לעקם חצי פרצוף... COLDPLAY הגיעו להונג קונג לאחר סיבוב מפרך באסיה שכלל מספר לו מבוטל של הופעות ביפן, אוסטרליה, ניו זילנד וסינגפור, כך שמוטיב העייפות והשחיקה שיחק לרעתנו. נהננו מההופעה, למרות שלא יצאנו המומים והשעה ורבע (כן כן) שחלפה לא תיחקק בזכרוננו לזמן רב מדי . נו טוב, לפחות התנהגנו ברומא כרומנים וחזרנו עם קצת תמונות - שאת הטובות העליתי לכאן.

הייתה אחלה הופעה

אני לפחות מאוד נהניתי. אומנם ישבתי מאחורה (קניתי כרטיסים יום לפני), אבל עדיין היה שווה את זה. אחלה קצב, אחלה אנרגיות, אחלה מוזיקה. זה היה מאוד מצחיק להסתכל קדימה ולראות מאות מסכי LCD מונפים באויר. מה שכן לא הבנתי מה בדיוק הם מצלמים כל הזמן, התאורה הייתה לכיוון הקהל רוב הזמן, וסינוורה כל נסיון צילום. הארגון היה אחלה, בלי פקקים, לא בדרך ולא בחזור (ואולי זה קשור לכך ששמו את זה באמצע שום מקום, אבל עם אחלה תחבורה ציבורית). חוץ מזה, לא ראיתי יותר מדי סינים, רוב אלו שראיתי היו זרים, הם כנראה שומרים את הכסף שלהם להופעה של רובי וויליאמס, שנמכרה מראש 4 חודשים... אתם הולכים גם לבלק אייד פיז? (אני לא בטוח שאני יודע מי אלו)

אMור

New member
בלק אייד פיז?

היו בארץ לא מזמן. קניתי דיסק שלהם ב- HMV באדמירלטי לפני חודש ושמעתי אותו רק פעם אחת. לא אלך להופעה שלהם. אבל בהחלט הייתי ממליץ לך ללכת ולראות אותם, כי אין ספק שהם יתנו SHOW קצת מעבר ללבוא ולשיר, כפי שעשו האחרונים. זה נכון שהייתה הופעה טובה, אנרגיות חיוביות ומוזיקה טובה - צודק. אבל SHOW - לא היה שם. בטח לא היית (או ששכחת) את ההופעות של מדונה, מייקל ג'קסון, מטאליקה ועוד כאלה שבאו לארץ בגל ששטף בתחילת-אמצע שנות ה- 90. להופיע זה קצת מעבר ללשיר ולנגן. (כוריאוגרפיה, תלבושות [או אפילו אי-תלבושות, גם תופס], הטרפה של הקהל ועוד וכיו"ב). ועוד פקטור אחד הוא המוזיקה האיכותית, אך בהחלט מונוטונית של קולדפליי, דבר שדיי מקשה על כל הסיפור... ~~

כבר מאוחר מדי ללכת...

אבל לא נורא, אולי בפעם הבאה. אני מסכים איתך שהיו הופעות טובות יותר (דווקא את אלה שהזכרת פיספסתי, והיחיד שאני מצטער עליו זה מטליקה, שהיום הדיסק הזה(מטליקה-מטליקה) הוא דיסק הריצה ושיחרור האגרסיות הקבוע שלי), U2, FAITH NO MORE,RADIO HEAD, RAGE, ועוד כמה, שנתנו שואו אחר, אבל הנקודה התחתונה היא שמאוד נהניתי. אולי זה קשור לעובדה שזו הייתה שבירת שיגרה עצבנית, אולי זה קשור לעובדה שאני מאוד אוהב את המוזיקה שלהם, מבחינתי הם היו 100%, וביומיים האחרונים אני שומע אותם שוב ושוב...

למעלה