colorization algorithm

kikkler

New member
colorization algorithm

אני מנסה לממש את אלגורתם הצביעה שמפורט כאן לינק החלק הקל מאחורי - כתבתי את פונקציית המשקלים, והגעתי לשלב שצריך לממש את הנוסחה שמסומנת (1). אני סוכם על כל הפיקסלים שתמונה, ומקבל ביטוי ארוך מהצורה
... + a*U(x,y)*U(z,w) + ...​
עכשיו השאלה היא מה אני עושה עם הביטוי הנ"ל? לפי האלגוריתם:
now given a set of locations Ri where the colors are specified by the user, we minimize J(U) subject to these constrains. This optimization problem yeilds a large sparse system of linear equations​
עדיין לא ברור לי איך מהביטוי הנ"ל אני מגיע למערכת משוואות, ואיך אני אמור להביא אותה למינימום - האם הכוונה היא שצריך לגזור את הביטוי לפי כל משתנה (כאשר לצורך העניין, לכל x ו y נתייחס ל U(x,y כמשתנה), ולהשוות את כולם ל-0? כלומר לפתור משהו מהצורה הזאת? -

vinney

Well-known member
אני לא בטוח שיש מישהו שמכיר

את האלגוריתם. אפילו שלא נראה לי שנוכל לעזור לך כל כך, בא לך לספר על מה בעצם מדובר? מקריאה בריפרוף של המאמר נראה דבר מאגניב, זה תיזה של מישהו?

kikkler

New member
ממ

האלגוריתם בבסיסו לא מורכב - לספר יותר ממה שכתוב במאמר יהיה לי קצת קשה כי זה כל מה שאני מכיר, אבל הנה כמה לינקים - האתר של המחבר - כולל תמונות, וידאו וקצת קוד מצגת - אומרת בערך אותו דבר כמו המאמר מימוש תכלס של מישהו בהתבסס על האלגוריתם - אפשר להוריד ולהתנסות + עוד כמה דוגמאות הכותבים ד"א הם חברה מהעיברית, וקשה לי להאמין שזאת תזה - שלושתם עברו אני חושב את השלב הזה

למעלה