COMPARTMENT SYNDROME

amika

New member
COMPARTMENT SYNDROME

מהם הסממנים,האם כאבים בצד הקידמי של השוק כולל הצד הלטראלי בעת הליכה נמרצת ונוקשות ניכרת לאחר ההליכה? מה עושים? איך מונעים?

COMPARTMENT SYNDROME

amika שלום, הסימן העיקרי ל- COMPARTMENT SYNDROME כרוני (שונה מאד מהמצב האקוטי), הוא כאב בזמן מאמץ שחולף במנוחה, יש כמה איזורים שיכולים להיות מקור לכאב: איזור קידמי, צדדי ואחורי של השוק ובהתאם לכך הכאב. הסיבה היא עליה בלחץ באיזור עקב עליה של זרימת הדם לשרירים. כאשר מעטפת השרירים לא מספיק אלסטית הלחץ גורם לכאב. הטיפול השמרני יכול להיות עיסויים של האיזור הבעייתי על מנת לשפר את האלסטיות. במידה וזה לא עוזר יש גם טיפול כירורגי אך עליו לא ארחיב. רצוי שתתיעצי על מנת שידריכו אותך מה ניתן לעשות וכיצד. תרגישי טוב. מידע נוסף

amika

New member
../images/Emo51.gifיעל,שאלה נוספת

א.אני מרגישה מצויין תודה, זה מישהו שאני מאמנת שלא יכול ללכת הליכה נמרצת יותר מעשר דקות.בכל אופן תודה. ב. האם לשלוח אותו לרופא למשל,או לעיסוי, האם להפסיק את הפעילות בנתיים? יצויין שהאיש לא עסק בספורט כבר שנים אם כי בעברו עסק רבות, זהו איש צעיר שבאופן כללי מתאפיין בחוסר אלסטיות מובהקת.

כדאי

ללכת לרופא ולהתייעץ איתו לגבי מאמץ. ניתן לעשות בדיקה של מידת הלחץ - שולחים את הנבדק לבצע מאמץ גופני ואז כשהכאבים מופיעים ניתן למדוד את הלחץ בעזרת מכשיר מיוחד. האם שללו בעיות כלי דם אחרות ?

amika

New member
לא שידוע לי

הנדון מתאמן רק כשבועיים, ואשמח אם תגידי לי אילו בעיות כלי דם יכולות לנבוע מסממנים אלו ואותן כדאי לבדוק.

המשך..

אני הייתי עושה כמה דברים: א. ממשיכה בפעילות עד שמתחיל לכאוב או מפחיתה קצת במהירות ההליכה ובכל מקרה לא הליכה בעליות. אם המטרה היא סיבולת לב ריאה אז אולי לנסות אופניים אם ניתן. ב. מתיחות זה טוב תמיד. במיוחד למי שרק מתחיל בפעילות . אין הכוונה רק "לחימום" לפני פעילות אלא תרגילי גמישות כחלק מתוכנית האימונים. ג. עיסוי ספציפי לאיזור יכול אולי להקל. ד. אם המצב לא משתפר לשלוח אותו לבדיקה. בהצלחה לשניכם יעל

mass

New member
מצטרף לשאלה

יש לי חדש לCOMPARTMENT SYNDROM (בדיקת MRI מצאה שאין קשר לכלי דם), נשלחתי לעשות בדיקת לחצים, אולם ממה שהבנתי עושים שיפוצים באיכילוב במקום בו עושים בדיקה זאת ולכן אני לא יכול לעשות אותה שם. האם אתם יודעים על עוד בתי חולים שניתן לעשות את זה שם ? (תל השומר לא עושים, כבר התקשרתי לבדוק.), כמו כן האורטופד אמר שאם זה אכן זה, אני אאלץ לעבור ניתוח, כמה זמן ההחלמה מניתוח שכזה? (אני לפני צבא ולא הייתי רוצה שדבר זה יפגע בפרופיל) האם אני יכול להמשיך להתאמן (למרות הכאב) בלי חשש לנזק מצטבר?

למעלה