copyright באתר אינטרנט

Bananaking

New member
copyright באתר אינטרנט

כשמצויי בתחתית אתר אינטרנט המשפט הבא לדוגמא - "All rights reserved. Copyright XADA.co.il" האם המשפט הזה הוא תקין חוקית? הכוונה היא, במידה והעוסק המורשה/חברה בע"מ שהם הבעלים בפועל של האתר הם בעלי כינוי משפטי רשום אחר משם האתר, אך במשפט "כל הזכויות שמורות ל - ______" מצויין שם האתר ולא שם החברה/עוסק מורשה. תודה רבה. (-:

הדין הישראלי אינו קובע צורת אזהרה

האזהרה אינה מהותית. האזהרה היא כלי עזר בידי בעל הזכויות ותפקידה העיקרי הוא להזהיר את הציבור כי יש אדם או תאגיד הטוען לזכות יוצרים באותה עבודה. כתוצאה מפרסום אזהרה, נוצר מחסום בפני נתבע שירצה להתגונן בטענת המפר התמים. כל זאת כמובן מבלי להתייחס לאתר הספציפי, בהיותו אתר פעיל. כעיקרון, אתר הוא נכס ונכס אינו כשיר להיות בעלים של זכויות, לכן ברור שלאתר אין זכויות יוצרים. יחד עם זאת, מקריאת האזהרה ברור שיש לפחות אדם אחד שטוען אמנם בצורה אילגת משהו לזכויות יוצרים כך שמהבחינה הזאת, אפקט האזהרה מושג. במילים אחרות, אם פלוני יפר זכויות יוצרים ויתבע ואז יטען להגנתו: "אני יודע שלאתר לא יכולות להיות זכויות יוצרים ולכן חשבתי שאין זכויות ביצירה", חוששני שטענה כזאת לא תצלח. הדין האמריקאי כן קובע צורה ושם יש חובה לציין את השנה שמהווה את תחילת התקופה של זכות היוצרים.

Bananaking

New member
שאלה נוספת

אני מניח שבאתרים הכתובים בעברית ומיועדים לקהל דובר עברית עדיף שהמשפט לגבי "כל הזכויות שמורות.." בתחתית המסך יירשם בעברית ולא באנגלית, נכון? - כיוון שאם יהיה רשום באנגלית תהיה אפשרות לטעון כאילו לא הבינו. תודה רבה.

בישראל יש שלוש שפות רשמיות

עברית, ערבית ואנגלית.אולי עדיף לרשום בשלושתן. עוד יותר טוב לכתוב בכל השפות שבעולם. אין גבול לדברים האלה. לא עניין משפטי, אבל פעם אמרו לי שהאוייב הכי גדול של ה"טוב, הוא ה"טוב מאד".

למעלה