Copyright

maxbass

New member
Copyright

תגידו, איך בעיקרון אנשים עושים "זכויות יוצרים" לעבודות שלהם (חוץ מלשים את השם שלהם על היצירה)? כאילו, מה מבטיח לבן אדם שכשהוא מפרסם בפורום איזשהי עבודה, שמישהו לא ינצל את העבודה שלו, נגיד מישהו ממשרד פרסום או משו.. בתור אחד שמעיין בפורום כבר כמה חודשים, תמיד תהיתי מה קורה עם זה באמת. נ.ב. אני לא איזה אומן שמפחד לפרסם את היצירות בפורום. (אני דיי חדש בעסק, ועכשיו אני בקטע של צפייה בטוטוריאלס רק)

מיכאל ג

New member
זכויות יוצרים, מבחינה חוקית,

קיימות על כל יצירה שלך באופן אוטומטי. אין צורך אמיתי לכתוב זכויות יוצרים אם כי כמובן זה עוזר למנוע "טעויות בתום לב" של כל מיני אנשים. מה שימנע ממישהו אחר לגנוב אותה הוא העובדה שתוכל אח"כ לתבוע אותם לפי החוק. במשפט, תוכל להציג את קובץ התלת מימד או קובץ ה-PSD עם השכבות, ואילו הם לא יוכלו כיוון שגנבו את התמונה המוגמרת. אם אתה עדיין מפחד, פשוט תציג דברים ברזולוציה נמוכה יותר ובקובץ JPG בכיווץ לא הכי טוב, שיספיק להציג את העבודה אבל לא יהיה טוב מספיק לשימוש מסחרי.

maxbass

New member
חחח.. אני לא מפחד

כי אין לי מה להציג...:) אבל אני לא מדבר על התמונה המוגמרת, מה למשל אם לוקחים את הרעיון... לא יודע, נגיד מישהו עושה איזה דמות קומיקס מקורית, פה שם, מרנדר ואז מציג אותה באיזשהו פורום, ואז מישהו אחר לוקח את הרעיון של הדמות ובונה אותה מחדש עם טיפה שינויים משל עצמו, איך אפשר אז לתבוע זכויות יוצרים במקרה כזה?

מיכאל ג

New member
תלוי כמה שינויים בוצעו

כאמור, מה שאתה עושה זה לתבוע. השופט יחליט במקרה זה אם הדמות שונה מספיק. הפיצויים יהיו תלויים בנזק הכספי והנזק למוניטין שלך.

maxbass

New member
זה מובן, אבל...

אם המצב הוא שלשניינו יש כמעט את אותם הדמויות עם כל קבצי התכנון.. איך אפשר להחליט מי המציא קודם? בעצם מה שאני שואל אם אנשים עושים דברים שדומים לעשיית פטנט ובו יש תהליך רישום שעושה את האדם שרשם את הפטנט לבן אדם הראשון בצורה רשמית שהמציע את הרעיון.

eldarinn

New member
למה שאתה מדבר עליו יש שם ../images/Emo45.gif

מדובר ב DESIGN APPLICATION או DESIGN PATENT. זה למעשה סקיצה בשחור לבן בקוים כלליים של הדמות/מוצר וכו'. ההגשה נעשית במבטי בסיס ופרספקטיבה לרשם הפטנטים במשרד המשפטים. לרוב התוקף החוקי איננו מגן מספיק ורצוי שיהיה, במידה של חידוש טכנולוגי - גם UTILITY PATENT הידוע גם בשמו בישראל "פטנט".

maxbass

New member
הממ..

וכמה עולה הליך כזה של רישום? סתם מעניין אותי, כי בטח אף אחד לא עושה את זה ויש מלא מקרים של "גניבת רעיונות".

eldarinn

New member
בארצות הברית זה נפוץ מאד דוקא

בתחום של מוצרים כמובן. זה הליך הרבה יותר זול (משמעותית) מרישום פטנט.

למעלה