Covergirl Classic

cubano1

New member
Covergirl Classic

תודה לאמא ל3 על כל העדכונים! מבחינה של כל התוצאות, אף אחת לא ממש הרשימה קודם כל, רבקה ברוס לא התחרתה בכלל - כך שהתמונה לגביה לא ברורה, ובשביל לנסות להבין את רמת הכושר של האמריקאיות נצטרך לחכות לאוגוסט ולאליפות ארה"ב. גם מבחינת דור העתיד, גבריאל דאגלס התחרתה רק במקבילים, והיא אמורה להיות קרב רביסטית, כך שאי אפשר לדעת עם כמה היא אופציה לאליפות העולם. סקרמוני לדעתי הבטיחה את מקומה בנחברת לטוקיו, מכיוון שהיא מועמדת ברורה למדליה בקפיצות. היא גם טובה ויציבה על הקורה. בקרקע העובדה שהיא קפיצית מדי ולא שולטת בעוצמה שלה היא בעוכריה. רייזמן הרשימה בעיקר ביציבות - היא אמנם נפלה מהמקבילים, אבל אף אחד לא בונה עליה במכשיר הזה, ובקרב רב היא ממילא תהיה אופציה שלישית אחרי ג'ורדין וויבר ורבקה ברוס, בהנחה ששתיהן תהיינה בריאות. היא ביצעה קפיצת אמנאר, שאמנם מדווחים שהיתה בינונית - אבל זה רק מוכיח שבקוד הנוכחי קפיצה כזאת יכולה להקפיץ מלעמלת שנפלה ממכשיר הישר למקום הראשון. רייזמן מתעמלת חביבה. היא בין 2 האמריקאיות הטובות בקרקע. אם ברוס לא בריאה, היא 100% בטוחה לטוקיו, ואם לא, אז אולי 90%. גו'רדן וויבר - התחרת רק במקבילים ובקורה - והביאה 15.2 בשניהם. זה די מבטיח לה מקום בנבחרת (מקבילים), ואני מניח שהיא בכושר טוב, אבל שמרה על הרגלים לקראת אליפות ארה"ב באוגוסט. היא מסוגלת להביא ציונים מעל 15 גם בקרקע וגם בקפיצות - כך שהיא כנראה המועמדת האמריקאית למדלית קרב רב, ולכמה גמרים על מכשירים בודדים. אני מנחש שמקומה בנחברת לאליפות העולם בטוח כל עוד היא בריאה. שון ג'ונסון - בטח ייחלה לקאמבק יותר מבריק. מתעמלת שהיתה מושלמת מבחינה טכנית בבייג'ין - תמיד יהיה קשה לראות בתחרות מסוג זה. היא מעדה בנחיתה מהמקבילים ונפלה מהקורה. אני מאמין שהעתירה שלה להתקבל לאליפות ארה"ב תתקבל, כי זאת בכל זאת שון ג'ונסון. אבל היא לא נראית מועמדת בטוחה לטוקיו, אלא אם כן היא תפציץ בעוד חודש באליפות ארה"ב. ואם לא, אני מקווה שהיא תעשה את כל מה שדרוש בשביל לחזור לכושר השיא שלה לקראת לונדון 2012. צ'לסי ממל - עוד קאמבק חביב. היא מתעמלת שהיתה יכולה להשתלב בכמעט כל נבחרת לאומית עם סך של 57 בקרב רב - חוץ משל ארה"ב... היא יציבה וחזקה, אבל עם אף ציון מעל 15 אין לה סיכוי לטוס לטוקיו. 57 נקודות לא יביאו מדליה בטוקיו, ובטח לא בלונדון. אם היא תוכל להוסיף 3-4-5 עשירית לכל תרגיל או לפחות ל2-3 מכשירים (רצוי מקבילים) יהיה לא יותר סיכוי. אנה לי - התקווה לחולשה של ארה"ב במקבילים איכזבה ונפלה על אלמנט פשוט יחסית. אבל המצב שם כל כך גרוע שהיא עדיין בעלת סיכוי אם תבצע את התרגיל שלה (קושי 6.5) טוב באליפות ארה"ב ובמחנות הסלקציה שנערכים לאחר מכן. היא התחרתה רק במקבילים, וחבל - הם היתה מראה שהיא אופציה גם במכשירים אחרים זה רק היה עוזר לה. גבריאל דאגלס - לצערנו התחרת רק במקבילים, ובצעה תרגיל בדרגה גבוהה מאד 6.5, אבל עם ציון ביצוע בינוני של 8.55. היא צעירה, ואני חושב שבונים עליה ללונדון - מה שמשחק לטובתה. גם הדרגה הגבוהה במקבילים עוזרת לה - אבל צריך לדעת מה קורה בשאר המכשירים באוגוסט בשביל לדעת אם היא תוכל להשתלב בנבחרת לטוקיו

נעממהה

New member
קצת על תחרות הג'וניור

כמה שעות לפני התחרות הגדולה של הסניור בה השתתפו ג'ונסון, סקרמון, ממל, וכל השאר, התקיימה תחרות הג'וניור- שמרתקת לא פחות. במקום הראשון סיימה קיילה רוס, אלופת ארה"ב לג'וניור מהשנה שעברה, שלמעשה גדולה מספיק בשביל להשתתף באולמפיאדה אך עדיין מחוייבת לג'וניור השנה. רוס נראית כאילו היא שייכת כבר לדרגה הגבוהה יותר... (הערת אגב: במחזור האולימפי הקודם, מתעמלת שהייתה בדיוק בת 16 באולימפיאדה הורשתה להשתתף כסניורית גם שנה קודם לכן, כלומר בגיל 15. המחזור האולימפי הנוכחי אינו מאפשר זאת ומתעמלת שתהיה בת 16 באולימפיאדה לא תזכה לצבור נסיון באליפות העולם. רוס ככל הנראה תיזרק ישר למים העמוקים...). רוס מראה הרבה יציבות ואופי ואלמנטים ברמה גבוהה יחסית הכוללים בין הייתר קפיצת אמנאר... למקום השני הגיעה לקסי פריסמן. גם לפריסמן יש אמנאר טוב, ותרגיל קורה ברמה גבוהה הכולל סלטה עם סיבוב שלם מעמידה (full tuck) וירידה בצוקהרה. בקרקע יש לה "דאבל דאבל" שזה בגדול צוקהרה עם עוד סיבוב. דאבל צוקהרה אפשר לקרוא לזה?? (לא מצליחה לתאר זאת בצורה הולמת בעיברית. כל מה שניסיתי נראה לי קצת עילג. מדהים כמה המונחים באנגלית קלים יותר... ). לקסי מפספסת את האולמפיאדה בשבועיים-שלושה בלבד!!!! :((((( שלישית הגיעה הסופרטלנט קייטלין אוהשי עם הופעה מרשימה אך לא יציבה. אוהשי נפלה גם בקרקע וגם בקורה, אך הוסיפה דאבל- דאבל בירידה מהמקבילים. עוד תרגיל אחד שראוי לציין הוא תרגיל הקורה של ניקה הולטס. הולטס סיימה במקום הראשון על הקורה והיא רק בת 12! ניקה מתאמנת אצל לא אחרת מאשר קים זמסקל... שימו לב לכך ששלוש הראשונות בג'וניור קיבלו יותר מאשר אלי רייזמן- אלופת הסניור.... כשרואים תחרות כזאת של ג'וניור מתחדדת העובדה שחצי מהם לא יגיעו לתחרויות החשובות באמת, ורק בגלל מגבלות הגיל הכל כך שנויות במחלוקת. אני לא מקבלת את הטענה שתמיד יהיו כאלה שיפספסו את האולמפיאדה בחודש... כי יש הבדל בין אחת שתפספס את זה בגיל 14 לבין אחת שתפספס בגיל 16. הרי הגיל בו רוב המתעמלות מגיעות לשיא הוא בין 13-18. מה שקורה הוא שלמחצית מהבנות אין אפשרות להתחרות בתחרויות החשובות באמת בזמן שהן בשיאן... יאללה, עוד חודש עוד כיף כזה!!!

cubano1

New member
דאבל דאבל

בקוד הרשמי זה נקרא סיליבש, על שם דניאלה סיליבש שביצעה את האלמנט בתחרות הקבוצתית באולימפיאדת סיאול ב 1988! זה דאבל סלטה לאחור, עם בורג בכל סלטה - להבדיל בדאבל סלטו לאחור עם שני ברגים בסלטה הראשונה - שנקרא קוליבאנוב (שטילוב היה מבצע את זה פעם) נראה לי ש"דאבל דאבל" זה מונח מקובל

ולא דאבל צוקהרה?

לא ראיתי את האלמנט המדובר. אבל לפי הדברים של נעממה אני הבנתי שמדובר בסלטה + דאבל בורג, ואז זה נקרא דאבל צוקהרה.

Tammie

New member
אוף כל כך חבל לי על שון!

היא אחת המתעמלות האהובות עלי בכל הזמנים! היא פשוט מרתקת אותי בכל מה שהיא עושה..... אני ממש מקווה שהיא תצליח לחזור לכושר... זה מה שהיא פירסמה בטוויטר אחרי התחרות (עניין אותי לראות מה היא אומרת על זה...): Hey so it wasn't perfect... Uh oh!! I'm human ;) haha get the mistakes and shakes out now... VISAs watch out! אני שמחה בשביל אלי רייזמן, עוד מתעמלת שאני אוהבת למרות שככל שעובר הזמן יותר בולט לי שחסר לה חן בתעונתיות. אם זאת, יש לה יכולת אקרובטית מצויינת. מעניין מאוד למה רבקה ברוס לא התחרתה, כי עד אתמול ב-12 היא הייתה רשומה, זה הדבר הראשון שראיתי כשפתחתי את קובץ התוצאות, מעניין לשמוע מה קרה שם....

כמו שנאמר בסרטון

החוזק של שון- הוא החוזק הנפשי. יש לה כושר ריכוז, אישיות טובה, אופי חזק ויציבות. זה היתרון שלה. זה, והכוח הרב שלה, הניתורים החזקים, התברגויות וכל מה שקשור לכוח. בעיניי היא נראית אלימה- אבל אני עדין אוהבת אותה...

סיכום מעולה. וגם: דעה אישית

מעניין עד מאוד. נראה לי שבשנים האחרונות אני מבחינה בדפוס של התמקצעות על מכשירים בודדים והתחרות רק בחלק מהמכשירים, בדומה למצב אצל הגברים. אני מאוד מבינה את הרציונל, של ההשקעה בדבר אחד או שניים, תוך כדי ניצול הפוטנציאל הגופני, או בבחינת תפסת מרובה לא תפסת. אצל הבנים זה יותר מתקבל על הדעת- יש להם 6 מכשירים וזה נורא קשה, וחוץ מזה שהם גברים, וגברים לא מסוגלים לכמה דברים בו זמנית...
סתם... אבל אצלם זה סיפור אחר- הם הרבה פעמים גם מבוגרים יותר ויש כל מיני נסיבות כאלו ואחרות. מבחינת הצופה האובייקטיבי, זה אולי יותר יפה ומהנה- רואים מגוון של מתעמלות, מדינות, ורמה גבוהה יותר בתרגילים. אבל מבחינת הקונספציה של מהות ההתעמלות, לדעתי התעמלות נשים היא ארבעה מכשירים, זה האתגר וזה היופי שלה. בעיניי לא יעלה על הדעת שהתעמלות נשים היא "רק" ריצה וקפיצה על סוס. זה שונה מכל ספורט אחר. אני חושבת שהייתי רוצה לראות יותר בנות שהולכות על קרב-רב.

Tammie

New member
אני מאוד מסכימה איתך נעה

גם מבחינתי, מתעמלות שהן טובות בקרב רב הן מרשימות יותר. נכון, גם להתמקצע על מכשיר אחד זה מרשים ביותר, ואני מאוד נהנית לראות מתעמלות וירטואוזיות במיוחד על מכשיר, אבל בכלליות, הכי חשוב בסופו של יום זה הקרב רב. אני מסכימה שיש מגמה בשנים האחרונות להתמקצעות, מצד שני, מתעמלי הקרב רב זוכים להרבה יותר תשומת לב והם נחשבים ל"מלכים" של עולם ההתעמלות. אם ניקח את בייג'ין למשל- אפשר להסתכל על שון ג'ונסון ונסטיה ליוקין. כמובן ששתיהן קיבלו הרבה פרסום אחרי הזכיה, אבל נסטיה קיבלה הרבה יותר.... ואני מאוד מקווה שזה ישאר ככה!

נעממהה

New member
קצת כן, אבל לא בדיוק.

יש היום מתעמלות שמתחרות על מכשיר אחד או שניים ומתמקצעות עליו, אך לדעתי זו אינה מגמה גדולה שהולכת וגוברת. יש לי כמה נקודות בעניין. ##אצל הבנות נדמה לפעמים שיש התמקצעות בגלל המקבילים, ואני אסביר את עצמי. כבר מזמן שמתי לב שהמקבילים הם מכשיר שקצת עומד בפני עצמו. זה מכשיר שממש מגדיר את המתעמלת. לדוגמא- יש המון מתעמלות שטובות מאוד על שאר המכשירים ועל המקבילים פשוט גרועות. הכוונה היא לא שזה המכשיר החלש שלהן (נגיד כמו שון ג'ונסון)- אלא שהן לא טובות בו עד כדי כך שהן לא יעשו בגללו קרב רב. הדוגמא הכי טובה היא קטלינה פונור הרומניה. פונור זכתה ב-2004 בזהב גם בקורה וגם בקרקע. בקפיצות היא גם כן לא הייתה רעה בכלל. אז למה לא קרב רב? בגלל המקבילים שפשוט לא משאירים לה סיכוי. אותו דבר אליסיה סקרמון. יש לה זהב גם בקפיצות (2010) וגם בקרקע (2005) בקורה היא גם כן טובה, אבל המקבילים, שוב, לא משאירים לה סיכוי. עוד דוגמא מובהקת- (יכול להיות שניחשתם בעצמכם)- צ'נג פיי. הבחורה מדהימה, יש לה ארד על הקורה ב-2008, איזה 4 אליפויות עולם בקפיצות (היא אחת מחלוצות האמנאר, עוד לפני שהוא נהייה כל כך נפוץ) ועוד כמה מדליות בקרקע. אם רק המקבילים שלה היו סבירים, לא דווקא טובים! סבירים, היא הייתה לוקחת את הקרב רב בלי הרבה קושי. אבל כנראה שהיא כל כך לא מסתדרת עם המקבילים שהקרב רב הוא לא אופציה... ויש עוד דוגמאות.. לכן אולי נראה הרבה פעמים שיש מין התמקצעות אצל הבנות, אבל למעשה זה הרבה פחות מאשר אצל הבנים. אצל הבנות זה יותר מין אילוץ שכזה... בגלל שהמקבילים הם מכשיר כל כך שונה משאר המכשירים. את המקבילים הכי קשה לשפר.. אם אין בסיס טוב מיילדות קשה מאוד מאוד להפוך למתעמלת מקבילים טובה. לכן מתעמלת שהמקבילים אצלה חזקים יש לה ייתרון משמעותי- כי את שאר הדברים יותר קל לשפר והפער בהם הרבה פחות ניכר. שוב, השוני הגדול של המקבילים משאר המכשירים גורם לכך שיש בנות שאין להן בכלל בשביל מה להשתתף בקרב רב. זו כמובן תיאוריה שלי.. אפשר לחלוק עלייה... ## יש עוד עניין שגורם לכאורה להתמקצעות והוא החוק שאומר שרק שתי מתעמלות מאותה מדינה יכולות להשתתף בתחרות הקרב רב באליפות העולם/ אולמפיאדה. הדבר גורם לכך שהרבה בנות עם קרב רב יחסית טוב לא זוכות לממש אותו והופכות למין ספיישיליסטיות בעל כורחן. ##חוץ מזה, מה שהיה בתחרות הנוכחית ממש לא מראה על מגמת התמקצעות שכן הרבה מתעמלות מתייחסות לתחרות הזו כתחרות הכנה/תחרות חזרה מפרישה/תחרות חזרה מפציעה וכו' וכו'. לסיכום (סליחה אם התעייפתם)- יש התמקצעות, אך לדעתי היא לא משמעותית ועוד בבחינת משהו שצריך לעצור. רוב הבנות עדיין הולכות על הקרב רב, גם אם לא יוצא להן לממש אותו בסופו של דבר. לילה טוב!

המקבילים אכן מכשיר שונה, אבל לא רק

מסכימה עם כל מה שכתבת לגבי המקבילים. בישראל זה הדבר הכי בולט- הישראליות פחות טובות משאר העולם בכל המכשירים, אבל במקבילים, הן עוד יותר פחות טובות. רואים את זה אפילו בדרגות הנמוכות. להשוות למשל מתעמלת בת 10 אצלנו ומתעמלת בת 10 מראחת המדינות המובילות זה שמיים וארץ במקבילים. לגבי צ'אנג פיי מעולם לא ראיתי תרגיל שלה על המקבילים, כך שאני לא יודעת אם הם טובים, סבירים או גרועים. אשמח לראות. בד"כ סיניות טובות במקבילים, אבל צ'אנג פיי היא מיוחדת, לא כמו כל הסיניות. גם במבנה גוף, גם באישיות וגם בהתעמלות. יחד עם זאת אני לא חושבת שהמקבילים הם הבעיה שבגללה בנות מתקמצעות במכשיר אחד. רוב הבנות שלא עושות קרב-רב, לא עושות דווקא את 3 המכשירים קפיצות, קורה וקרקע. הרבה מתמקצעות רק בקפיצות, או רק בקורה וקפיצות וכו'. קחי למשל את בת' טוואדל, שמתמקצעת במקבילים וקרקע. או הסינית הא קשין, שמתמקצעת במקבילים וקורה וקרקע. המקבילים אכן מכשיר שונה וקשה, אך הוא לא הסיבה היחידה לתופעה.

למעלה